Ένας ακόμη «Σύρος πρόσφυγας» στην φυλακή για βιασμό!

Κοινοποίηση:
βιασμος-2

Ένας Σύρος πρόσφυγας που κρίθηκε ένοχος για τη διάπραξη του “αξιοθρήνητου” βιασμού μιας αναίσθητης, μεθυσμένης γυναίκας στη Βόρεια Ιρλανδία καταδικάστηκε σε μόλις τρία χρόνια φυλάκισης.

Ο Ahmad Alsbaihi, 22 ετών, καταδικάστηκε στο Belfast Crown Court τη Δευτέρα, αφού τελικά δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική επίθεση στο θύμα του, μετά από την αδιάσειστη μαρτυρία μιας γυναίκας μάρτυρα.

Το δικαστήριο άκουσε πώς ο Alsbaihi και ένας άλλος άνδρας είχαν πλησιάσει το θύμα στις 22 Ιουνίου 2022 σε ένα νυχτερινό κέντρο στο κέντρο του Μπέλφαστ και την προσκάλεσαν σε ένα πάρτι στο σπίτι.Η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα από άλλη γυναίκα στο νυχτερινό κέντρο ανέφερε ότι η γυναίκα ήταν εξαιρετικά μεθυσμένη και η μάρτυρας είχε “ανησυχίες για την ευαλωτότητά της”.

Αφού διαπίστωσε από τη γυναίκα ότι δεν γνώριζε τους άνδρες, ο μάρτυρας επέλεξε να τη συνοδεύσει στο πάρτι του σπιτιού. Τις πρώτες πρωινές ώρες, η μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τον Alshaihi να “κάνει σεξ” με το θύμα στο πάτωμα του σαλονιού. Τα “μάτια του θύματος ήταν κλειστά και κοιμόταν εντελώς”, ειπώθηκε στο δικαστήριο. Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες έσπευσαν να ξαναβάλουν τη γυναίκα και την τοποθέτησαν στον καναπέ.

Ο Alsbaihi ήρθε αντιμέτωπος με τη μάρτυρα που επέμεινε ότι το θύμα είχε συναινέσει σε σεξουαλική επαφή πριν κοιμηθεί. Η μάρτυρας τηλεφώνησε στη συνέχεια στην αστυνομία. Μετά από εξέταση από παραϊατρικό προσωπικό, το θύμα δεν θυμόταν τη σεξουαλική επίθεση. Μια μέτρηση αίματος έδειξε ότι θα μπορούσε να είχε έως και 525 χιλιοστόγραμμα αλκοόλ σε 100 χιλιοστόλιτρα αίματος κατά τη στιγμή της επίθεσης. Για λόγους σύγκρισης, το όριο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στη Βόρεια Ιρλανδία είναι 80 χιλιοστόγραμμα αλκοόλ ανά 100 χιλιοστόλιτρα αίματος.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά αρνήθηκε τον βιασμό και επέμεινε ότι το σεξ ήταν συναινετικό, ο Alsbaihi δήλωσε αργότερα στην αστυνομία ότι αισθάνθηκε “αηδιασμένος” από αυτό που είχε κάνει και παραδέχτηκε την ενοχή του. Ως ελαφρυντικό, ο συνήγορος υπεράσπισής του σημείωσε την έλλειψη ποινικού μητρώου του πελάτη του στη Βόρεια Ιρλανδία, τη μεταμέλειά του και υποστήριξε ότι υπέφερε από “κακή ψυχική υγεία” μετά τη φυγή του από την εμπόλεμη πατρίδα του το 2017. Κατά την επιβολή της ποινής, ο δικαστής Mark McGarrity είπε στον κατηγορούμενο ότι πρέπει να ήταν “προφανές” για εκείνον ότι το θύμα του ήταν “εντελώς αβοήθητο και ανυπεράσπιστο”.

“Τα αποδεικτικά στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ήταν τόσο ανίκανη που δεν είχε καμία επίγνωση του τι της είχε επιβληθεί. Ήταν, θεωρώ, ιδιαίτερα ευάλωτη στις αξιοθρήνητες πράξεις του κατηγορουμένου. “Παρ’ όλα αυτά, επέδειξε μια ανάλγητη και μοχθηρή αδιαφορία γι’ αυτήν”, πρόσθεσε ο δικαστής.

Εξήρε περαιτέρω τη γενναιότητα του θύματος και της μάρτυρος “που έπαιξε το ρόλο της για να διασφαλίσει ότι το θύμα σε αυτή την υπόθεση θα δικαιωθεί”. Στον Alsbaihi επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών με τρία χρόνια φυλάκισης και τρία χρόνια με άδεια. Θα εγγραφεί στο μητρώο σεξουαλικών παραβατών και θα υπόκειται σε εντολή πρόληψης σεξουαλικών εγκλημάτων (SOPO) για 10 χρόνια.

Σχολιάζοντας την καταδίκη, ο ντετέκτιβ Donnelly δήλωσε: “Ο Ahmad Alsbaihi εκμεταλλεύτηκε μια ευάλωτη γυναίκα. “Οι ενέργειές του ήταν ανάλγητες, με πλήρη αδιαφορία για τη συναίνεση. Δεν υπάρχει υπεράσπιση για την αγνόηση της σεξουαλικής συναίνεσης. Χωρίς συναίνεση, πρόκειται για βιασμό. “Θα θέλαμε να επαινέσουμε έναν περαστικό που παρενέβη, καθώς και το θύμα για τη γενναιότητά του που συνεργάστηκε με τους ντετέκτιβ καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τι πίνετε ρε φοράδες…..αφού μεθυσμένες ανοίγεται τα πόδια σας διάπλατα….. Περιμένατε να σας βάλουν στο κρεβάτι …..κανένα παραμύθι. Αυτή συγουρα όταν πάει διακοπές κάνει και ασφάλεια για βιασμό.

Comments are closed.