Έλληνας ανειδίκευτος εργάτης στη Νορβηγία με μισθό 8.000 ευρώ τον μήνα! Στην Ελλάδα «να είναι και ευχαριστημένοι με μισθό 300 ευρώ το μήνα»

Κοινοποίηση:
1

Στον απόηχο της είδησης για το κατάπτυστο μέιλ του διευθυντικού στελέχους μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα, μέσω του οποίου ζητούσε από τους υπαλλήλους “να είναι και ευχαριστημένοι με μισθό 300 ευρώ το μήνα”, ένας συμπατριώτης μας που μετανάστευσε στο Όσλο, ο Παντελής Καρβέλης, περιγράφει την «non stress» καθημερινότητα του στον εργασιακό παράδεισο της Νορβηγίας.

Μάλιστα o προϊστάμενος του στην εταιρία όπου εργάζεται του συστήνει να μην αγχώνεται, να μην ζορίζεται και να παραμένει ήρεμος ακόμα και στην περίπτωση που κάτι δεν γίνει σωστά, διότι, όπως του εξηγεί, μόνο έτσι θα καταφέρει να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο 42χρονος Παντελής Καρβέλης άφησε την Ελλάδα πριν απο ένα χρόνο και μαζί με την σύζυγο του, Αντριάννα και το πέντε ετών αγοράκι τους μετανάστευσαν στο Όσλο με στόχο να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ήδη έχει να μοιραστεί αρκετές θετικές εμπειρίες από την ζωή του στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

Ο συμπατριώτης μας εργαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια ως κρεοπώλης στην Θεσσαλονίκη, λαμβάνοντας μισθό 1.000 ευρώ, χρήματα με τα οποία πάσχιζε να καλύψει το σύνολο των εξόδων της οικογένειας του δεδομένου ότι η σύζυγος δεν εργαζόταν.

Ο Παντελής Καρβέλης με την σύζυγο του, Αντριάννα στο Όσλο της Νορβηγίας δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας
pant-1

Η απόφαση να μεταναστεύσουν στην Νορβηγική πρωτεύουσα στηρίχθηκε στην επιθυμία τους να αναζητήσουν ανώτερο βιοτικό επίπεδο, έχοντας μάθει από συγγενή τους που εργάζονταν ήδη εκεί, ότι οι συνθήκες διαβίωσης και ειδικά για οικογένειες είναι σχεδόν ιδανικές.

“Οι βασικοί λόγοι που μας ώθησαν να φύγουμε και να μεταναστεύσουμε στη Νορβηγία, ήταν πρώτα απ’ όλα το ύψος των μισθών που ούτε καν συγκρίνονται με τους μισθούς στην Ελλάδα, μετά το παιδαγωγικό σύστημα το οποίο θεωρείται το δεύτερο καλύτερο στο κόσμο, μετά την Φιλανδία, όπως και το νορβηγικό σύστημα υγείας που αντικειμενικά είναι αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα απο τα αρτιότερα στο κόσμο” λέει ο Παντελής Καρβέλης.

Για να προσθέσει: “Εδώ το κράτος σου παρέχει απίστευτες διευκολύνσεις που κάνουν απλούστερη την καθημερινότητα σου, βοηθώντας στο να έχεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο τόσο για τον εαυτό σου, όσο και και για την οικογένεια σου”.

Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό δεδομένου ότι για να βρει μια θέση εργασίας δεν χρειάστηκε να περιμένει για αρκετό καιρό, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους μετανάστες.
Σημαντικό ρόλο στην εύρεση μιας θέσης εργασίας ήταν το γεγονός ότι ο αδερφός της συζύγου του εργάζεται στη Νορβηγία τα τελευταία δέκα χρόνια και έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα κύκλο γνωριμιών.

Ωστόσο, οι αρχικές επιλογές για τον συμπατριώτη μας δεν ήταν αρκετές κι αυτό διότι δεν γνώριζε τη νορβηγική γλώσσα.

Ο Παντελής Καρβέλης κατάφερε να βρει δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα ως ανειδίκευτος εργάτης σε κατασκευαστική εταιρία που συμμετέχει σε μεγάλα έργα στα λιμάνια της χώρας. Ο μισθός του ανειδίκευτου εργάτη στη Νορβηγία διαφέρει ανάλογα με την εταιρία και το αντικείμενο της εργασίας και κυμαίνεται από 40 ευρώ έως 70 ευρώ την ώρα κατά προσέγγιση.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, ο συμπατριώτης μας ο οποίος εργάζεται 10 ώρες τη μέρα, κερδίζει περίπου 8.000 ευρώ το μήνα με τη φορολογία να ανέρχεται στο 35%.

Το ενοίκιο για το διαμέρισμα των 70 τ.μ με τις δυο κρεβατοκάμαρες σε σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών που έχει μισθώσει ανέρχεται στο ποσό των 1.100 ευρώ, ενώ στη τιμή υπολογίζεται και το ρεύμα και η θέρμανση, όπως και το ίντερνετ αλλά και η συνδρομητική τηλεόραση.

pant-2

Όσον αφορά το κόστος ζωής, ο Παντελής Καρβέλης, θέτει τα εξής παραδείγματα, ανάλογα με τις ανάγκες του. Συγκεκριμένα, όπως λέει, ένα πακέτο με καπνό το οποίο στην Ελλάδα κοστίζει 7 ευρώ, στη Νορβηγία κοστίζει 27 ευρώ, ενώ τα έξοδα του σούπερ μάρκετ για μια τριμελή οικογένεια αγγίζουν τα 800 ευρώ το μήνα.

Με έναν δεύτερο πρόχειρο υπολογισμό ο Παντελής Καρβέλης έχοντας καλύψει όλα τα μηνιαία έξοδα του, του μένουν στη τσέπη 3.300 ευρώ χωρίς να εργάζεται προς το παρόν τουλάχιστον και η σύζυγος του, κάτι που αναμένεται να συμβεί στο προσεχές μέλλον, οπότε αναμένεται να αυξηθεί το οικογενειακό τους εισόδημα.

Τι του έχει προκαλέσει μεγαλύτερη εντύπωση στη καθημερινότητα του σε σχέση με την καθημερινότητα που ζούσε στην Ελλάδα;

“Μα ο τρόπος που με αντιμετωπίζει ο προϊστάμενος μου” θα πει γελώντας. “Δεν θυμάμαι πόσες φορές την ημέρα μου λέει “no stress”, δηλαδή να μην αγχώνομαι”.

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα, ο Παντελής Καρβέλης, λέει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. «Προτιμώ να έρχομαι στην Ελλάδα τα καλοκαίρια και να κάνω τις διακοπές μου για ένα μήνα αξιοπρεπώς και μετά να επιστρέφω στο εκσυγχρονισμένο κράτος της Νορβηγίας” θα απαντήσει.

Όντας πτυχιούχος της σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος Θεσσαλονίκης σκέφτεται να αξιοποιήσει στη Νορβηγία τις γνώσεις και την εργασιακή εμπειρία που έχει αποκτήσει στην Ελλάδα με σκοπό να ανελιχτεί επαγγελματικά, διεκδικώντας ακόμη υψηλότερες αποδοχές αλλά και ιδανικότερες συνθήκες εργασίας.

Για να το πετύχει όμως αυτό πρέπει πρώτα να καθίσει στα θρανία και να μάθει τη Νορβηγική γλώσσα, στοιχείο απαραίτητο στην εξέλιξη ενός μετανάστη που προσδοκά όχι μόνο να μείνει μόνιμα στη χώρα αλλά και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το βιοτικό του επίπεδο. Ένα επιπλέον κίνητρο, όπως θα πει, είναι το παιδαγωγικό σύστημα, καθώς θεωρείται ένα από τα πιο εξελιγμένα στο κόσμο.

Και εξηγεί: “Φανταστείτε ότι εδώ τα παιδιά μέχρι και την 3η Δημοτικού δεν κάνουν μαθήματα, αλλά μόνο αθλοπαιδιές και εικαστικές δραστηριότητες, ενώ μεγαλώνοντας μαθαίνουν έως και τέσσερις γλώσσες και το πιο σημαντικό είναι ότι τους παρέχεται η δυνατότητα να εργαστούν αποκλειστικά πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους”.

“Στα αρνητικά, ο βαρύς χειμώνας με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -20 βαθμούς Κελσίου, όμως αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται” καταλήγει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

23 Σχόλια

  1. 8 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ…. ΠΟΛΙΚΕΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ…Κ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ……… ΣΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ………

  2. Οι πραγματικοί ήρωες και Έλληνες είναι είτε αυτοί που παλεύουν εδώ μέσα και κάνουν υπομονή ή όσοι έχουν πάει έξω για λίγα χρόνια με σκοπό να επιστρέψουν για να κάνουμε την Ελλάδα και πάλι κοσμοκρατορία. Οι λοιποί είναι κουραδομηχανές. Ότι φάνε, οτι πιούνε και ότι αρπάξει ο κ… τους.

  3. Είχε γνωστούς και του κατσε εργάτης στη Νορβηγία. Οι λοιποί πάνε για 700 – 800 Ευρώ στη Γερμανία. Τίποτα δηλαδή. Επίσης, λέει πως έπαιρνε 1000 ευρώ στην Ελλάδα που είναι καλά λεφτά. Κάτι δεν κάθεται καλά με την ιστορία αυτή.
    Κάποιος επίσης μίλησε για σοσιαλισμό!! Καμία μα καμία σχέση. Σοσιαλδημοκρατία είχαν που δεν έχει καμία σχέση με το σοσιαλισμό. Ο Ανδρέας Παπανδρέου μάλιστα χαρακτήριζε τη σοσιαλδημοκρατία ως το δούρειο ίππο του καπιταλισμού.
    Ο λόγος που η Νορβηγία αντέχει ακόμα είναι επειδή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.

  4. IV
    Ζω εκτός Ελλάδας 13 χρονια.Εχω πάει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον φίλο.Δεν πρέπει να κατηγορούμε κανέναν που φεύγει από την πατρίδα και αναζητεί καλλίτερο βιοτικό επίπεδο για την οικογένεια του η για τον ίδιο. Διάβασα σε μια εφημερίδα ότι η διευθύντρια ενός super market ανακοίνωσε στους εργαζόμενους “πρεπει να χαμογελούν που έχουν εργασια και περνουν 300.00€”.Αυτή είναι η κατάντια της χώρας.
    Εργαζόμενοι που παιρνουν ενα ξεροκόμματο, το Σύνταγμα της χωρας ενα κουρελοχαρτο ,οι αλητες πολιτικοι απο την μεταπολίτευση και μετά πλουσιότεροι,οι θρησκευτικοί ηγέτες την πάρτη τους,η εγκληματικότητα στα ύψη,παιδεια κατω του μετρίου, και,και,και.Δυστυχως Αυτός είναι ο πολιτισμός της χώρας.Υπνοτισμενοι πολίτες σε μια χώρα που δεν έχει πλέον ρίζες,δεν έχει απόλυτος τίποτα από το παρελθόν. Ο ελληνικός πολιτισμός μόλις καταστράφηκε. Αυτή είναι η Ελλάδα μας φίλε,και φταίμε εμείς για αυτό.

  5. Ο τυπος ειναι δειλος γιατι οι δειλοι δεν φευγουν απο την Ελλαδα μενουν και παλευουν για τη χωρα

    1. Άσε μας ρε Πάνο. Δεν βλέπεις σε τι καιρούς ζουμε; δεν μπορείς να μιλήσεις δεν μπορείς να παλέψεις, ότι και να κάνεις φασίστα και ρατσιστή σε ανεβοκατεβαζουνε. Και εγώ ψάχνομαι για να φύγω. Και δεν τιθεται θεμα ότι δεν νοιάζομαι για την χώρα μου. Προσωπικά όταν ακούω τον εθνικό ύμνο ανατριχιάζω και αυτό κάτι σημαίνει. Ομως, λυπάμαι που δεν αγαπώ την σημερινή Ελλάδα, δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θα θέλαμε να είχαμε, είναι η Ελλάδα αυτοί που θα ήθελαν οι αναρχικοί, οι απατεώνες, οι κλέφτες, οι νταβατζήδες, οι λωποδύτες και ούτω καθεξής. Δυστυχώς έτσι είναι η αλήθεια. Δουλεύω και δηλώνω όλα μου τα εισοδήματα και είμαι υποτιθεταιβπλουσιος για την χώρα μου γιατί μαζί με την γυναικα μου παίρνουμε περίπου 20.000 τον χρονο. Οι διπλανοί μας δουλεύουν μαύρα παίρνουν τα διπλά από εμάς και περνούν και κάμποσα επιδόματα επιπλέον. Λοιπόν τι συζητάμε. Καληνύχτα Ελλάδα.

  6. ΚΟΨΕ ΜΑΠΑ… ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ…. 8 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ…… ΕΛΕΟΣ.

  7. Οι μισθοί στην ελλάδα έγιναν 300 ευρώ επειδή οι έλληνες άφησαν να εισαχθούν εκατομμύρια λαθρεποίκων ως εργατικά χέρια που δεν χρειαζόμασταν καν.. Και αυτό έγινε και για να κάθονται οι ελληνάρες να τα ξύνουν στα καφενεία… Όταν υπάρχει πληθώρα προσφοράς εργατικών χεριών έτσι γίνεται. Στην Νορβηγία δεν πάει όποιος γουστάρει αλλά όσοι το κράτος θέλει για να καλύψει θέσεις εργασίας. Τέλος στην Ελλάδα με τον Ανδρέα από το 81 έγινε η αποχαύνωση της φαιάς ουσίας του εγκεφάλου του έλληνα που μετεξελίχθηκε σε λαμόγιο, ωχαδερφιστή και ρουσφετοεισπράκτορα καρεκλάκια με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει η χώρα και να έλθουν τα μνημόνια. Άξιοι της μοίρας μας αφού είμαστε ο πιο γελοίος και ηλίθιος λαός στο σύμπαν…

  8. Λοιπόν … Έτσι που έγινε η Ελλάδα και με αυτά που είπε χτες το τσιπροειδες..όποιος φύγει σωνεται… Από την άλλη χώρα σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει…
    Σκανδιναβία. .Μια και όλες οι ζωές είναι ίδιες σε επίπεδο διαβίωσης… υψηλά μισθα και ακριβή ζωή… άνετη ακόμα… Γιατί δεν θα είναι για πολύ ακόμα…
    1984 στο Γκέτεμποργκ…αρχές Σεπτέμβρη στην Ελλάδα… Κοντά θα να πεθάνω από το κρύο …είχα χαθεί…Δεν σταματούσε κανείς… με πήρε μια κοπέλα με πήγε στον προορισμό μου… Τότε οι Σουηδοί μου παραπονιοντουσαν ότι πλήρωναν πολλές κρατήσεις για να δίνουν επιδόματα στους έγχρωμους …λαθρο… Εκτός από την γλώσσα πρέπει να συνηθίσεις το κρύο… Την ατέλειωτη νύχτα και την έτερη μέρα χωρίς έστω παντζούρια να μπορείς να κοιμηθείς… Όσο αστεία φαίνονται αυτά… Για μας είναι τεράστιο πρόβλημα… κατάθλιψη… 10 το βράδυ νεκρά παντού… καλοκαίρι ντάλα ήλιος 10 το βράδυ όλα κλειστά…
    Αν εκεί δεν είχαν πολύ καλή ποιότητα ζωής , θα έμεναν μόνο οι Ταρανδοι… Μην ξεχνάμε και τα αρθριτικά λόγω κρύου υγρασίας και έλλειψης βιταμίνης D … ΤΏΡΑ έχουν χάπια… Αλλά είναι χάπια…
    Στην Ελβετία με τους χοντρούς μισθούς .. Ένα απλό πρόβλημα…το νερό τους ούτε πίνεται , ούτε για μπάνιο κάνει…αν είσαι βρωμιαρης δεν έχεις πρόβλημα…
    Εννοώ ότι εμείς έχουμε τα πάντα ..
    Εδώ είμαστε ο παράδεισος Αλλά με την κατάρα να ασχολούμαστε με τον κάθε σαικο Κούλη…

  9. Πολύ μούσι το άρθρο. Στον ύπνο τους τα είδανε. Άκου 40 εβρω την ώρα μέχρι 70. Αυτά τα παίρνουν μόνο ακαδημαικοί.Ενοίκιο ψέμα. Νορβηγία είμαι.

  10. Φαινεσαι nana dimi οτι σε εχει φαει ο φθονος και το μισος για οποιον ξεφυγε απο την μιζερια την δικη σου ,
    Σιγουρα ζεις απο επιδοματα ψηφιζοντας αυτον που σου υποσχεται ακομα καλυτερα επιδοματα. Κοιταξου στον καθρεφτη πριν βγαλεις τοση χολη ….

  11. ΚΑΙΡΙΣΚΟΠΟΙ ΑΠΑΤΑΙΩΝΕΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΝΕΟΤΑΞΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΑΚΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΕΙ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΣΜΟΥ.
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΜΠΟΡΕΙΣ. ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΑΚΤΑ. ΜΠΟΡΕΙΣ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ.

  12. Κύριοι να πείτε τον Παντελή ότι στην Νορβηγία ο αντίστοιχος Παντελής και πατέρας του δεν ψήφιζαν τα αντίστοιχα λαμόγια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και δεν έκαναν εμπορία την ψήφο τους για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα !
    Στην Νορβηγία ο ΛΑΟΣ του έφτιαξε την χώρα του ενώ ο Παντελής μαζί με άλλους Παντελήδες ελεεινούς κατέστρεψαν μια ευλογημένη χώρα και δεν ντρέπονται τώρα να ασελγούν πάνω στο σώμα της χιλιομαχαιρωμένης Πατρίδος !
    Έλεος κοπρόσκυλα !

  13. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
    ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΧΕΙ Η ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.
    ΖΩ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ. ΤΑ ΠΕΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ
    ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΡΕΑΣΤΕΙ
    ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ. ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑ.
    ΤΩΡΑ ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Η Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΑΝΝΔΕΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΙ ΜΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΡΙΣΗ.

  14. Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ.
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
    ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΪΝΤΕ ΜΗΝ ΚΑΘΩΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΞΩ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΜΕ, ΕΞΩ ΟΛΟΙ.

    1. Φίλε μου είσαι άδικος. Την εποχή που οι ιταλοι και οι γερμανοι μας έκαναν πόλεμο, οι Έλληνες ήταν πατριώτες. Είχαν τα προβλήματά τους που για την ακρίβεια ήταν και περισσότερα σε σχέση με το σήμερα (είχαν προηγηθεί τα 400 χρόνια σκλαβιάς, βαλκανικοί πόλεμοι, α παγκόσμιος, οικονομικό κραχ) και παρόλα αυτά το πάλευαν. Διότι οι περισσότεροι ήταν της άποψης να το παλέψουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό. Σήμερα δυστυχώς αυτοί που φεύγουν είναι οι άνθρωποι που αισθάνονται μειονότητα. Είναι οι άνθρωποι που έχουν όρεξη για δουλειά, έχουν όρεξη να στηρίξουν τη χώρα τους αφού στηρίζοντας τον εαυτό σου ως μέλος της κοινωνίας στηρίζεις και το σύνολο, έχου όρεξη να κάνουν κάτι για το μέλλον της χώρας, αλλά κοντράρουν με μία μειονότητα ή πλειονότητα η οποία έχει γίνει ωχαδερφιστές. Κοντράρουν με ένα σύστημα που δε θέλει να πάει μπροστά αλλά προσπαθεί με χίλιους τρόπους να κάνει τη χώρα τριτοκοσμική. Δεν μπορείς λοιπόν να κατηγορήσεις κάποιον που θέλει να προκόψει επειδή δεν είχε τις αντοχές να κάτσει να υπομένει ένα ολόκληρο σύστημα που τον βλέπει ως μαύρο πρόβατο επειδή προσπαθεί να ανεβάσει το μέσο όρο. Αυτός ο εργάτης έχει να αντιμετωπίσει τον εργοδότη που προσλαμβάνει τον λαθρομετανάστη, το κράτος που επιδοτεί το λαθρομετανάστη, το σύστημα υγείας που δίνει προτεραιότητα στο λαθρομετανάστη, τον παδικό σταθμό που επίσης επιλέγει παιδιά λαθρομεταναστών ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται από το κράτος ως προνομιούχος. Ναι λυπάμαι, αλλά σε ένα περιβάλλον που οι περισσότεροι κοιτάνε την πάρτη τους, αυτός που θέλει να συμβάλει για μία καλύτερη κοινωνία θα πάει κάπου που θα το εκτιμήσουν. Στην τελική η Ελλάδα είναι μία ιδέα, η χώρα πλέον δε ανήκει στους Έλληνες. Ελπίζω να δημοσιευθεί η άποψή μου.

      1. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον προηγούμενο σχολιαστή με τίτλο ((Μετανάστης ή όχι)) .Εδώ δεν μιλάμε για μια Εμπόλεμη Χώρα αλλά για μια Χώρα που με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ,την διαρκώς αυξανόμενη άφιξη μεταναστών,την πλήρη απαξίωση Παιδείας,Υγείας,Αστυνόμευσης,και γενικότερα ολόκληρου του Κράτους σε συνδυασμό με το ότι απο την αρχή της Κρίσης δεν υπάρχει καμιά ανάπτυξη σε κανένα τομέα οπότε οι μισθοί και η ανεργία καλπάζουν δεν υπάρχει κάποια προοπτική για έναν νέο και μάλιστα και πολύ μορφωμένο και με πολλά εφόδια για μια λαμπρη καριέρα,δεν είναι τυχαίο που έχουμε αυτή την στιγμή (3/2019) την μεγαλύτερη μεταναστευτική εποχή απο την εποχή του πολέμου.Δεν μπορώ να δεχτώ πως αυτός που φεύγει ,αυτός που θέλει να έχει μια Αξιοπρέπεια και προσωπική ,και οικογενειακή ,και επαγγελματική προδίδει την Χώρα του.Και στην τελική ανάλυση αν εξαιρέσουμε το καθαρά κομματικό κομμάτι και την πατροπαράδοτη νοοτροπία (Δημόσιο) για αυτό και υπήρχε ,υπάρχει ,και θα υπάρχει Πάντα ο Κομματικός Στρατός ,το υπόλοιπο κομμάτι του Ελληνικού Λαού κάνοντας τόσες θυσίες και για να επιβιώσει και για να σπουδάσει τα παιδιά του γιατί να μην αναζητά ένα καλύτερο Αύριο?Επειδή είμαι μόνιμος κάτοικος Εξωτερικού δεν θεωρώ ότι δεν προσπάθησα και να παραμείνω και να δημιουργήσω στην Ελλάδα αλλά και η Απίστευτη Φορολογία ,και η Γραφειοκρατία ,και οι πάντα ((υπόγειες διαδρομές)) δεν αφήνουν Κανένα περιθώριο Επιβίωσης..Όποιος έχει αντιρρήσεις ας κυτάξει ότι ακόμα και η τελευταία έξοδος στις αγορές έγινε με επιτόκιο 3,7% όταν η Αυστρία έχει 7 ομόλογα με αρνητικά επιτόκια ενώ στην 10ετία δανείζεται στο 0,40%.
        Το Βέλγιο διαθέτει 7 ομόλογα με αρνητικά επιτόκια ενώ στην 10ετία δανείζεται στο 0,56%.
        Η Δανία διαθέτει 9 ομόλογα με αρνητικά επιτόκια ενώ στην 10τία δανείζεται με επιτόκιο 0,32%.
        Η Φιλανδία διαθέτει 4 ομόλογα με αρνητικά επιτόκια ενώ στην 10ετία δανείζεται στο 0,46%.
        Η Γαλλία διαθέτει 10 ομόλογα με αρνητικά επιτόκια ενώ στην 10ετία δανείζεται με 0,54%.
        Η Γερμανία διαθέτει 11 ομόλογα με αρνητικά επιτόκια ενώ στην 10ετία δανείζεται με 0,32% ενώ την 2ετία δανείζεται -0,22%
        Η Ιρλανδία διαθέτει 7 ομόλογα με κόστος δανεισμού κάτω από 1% ενώ στην 2ετία δανείζεται με 0,05%.
        Η Ιταλία διαθέτει 10 ομόλογα που εμφανίζουν επιτόκια κάτω του 1% ενώ στην 10ετία δανείζεται στο 1,35%.
        Η Ολλανδία διαθέτει 6 ομόλογα που έχουν αρνητικά επιτόκια ενώ στην 2ετία δανείζεται -0,15%.
        Η Πορτογαλία που βρέθηκε στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα διαθέτει 5 ομόλογα που έχουν επιτόκια κάτω του 1% ενώ στην 2ετία δανείζεται στο 0,23%
        Η Ισπανία διαθέτει 8 ομόλογα που έχουν επιτόκια κάτω του 1% ενώ στην 10ετία δανείζεται με επιτόκιο 1,27%.
        Η καλύτερη περίπτωση παγκοσμίως η Ελβετία δεν ανήκει στην ζώνη του ευρώ αλλά διαθέτει τα περισσότερα ομόλογα παγκοσμίως με αρνητικά επιτόκια συνολικά 16 ομόλογα.
        Η απόδοση του 10ετούς ελβετικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 0,02%
        Και κανένας δεν αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ομόλογο είναι κάτω απο το αγγλικό Δίκαιο που ξέρουμε τι σημαίνει…
        Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι Πάντα στην Ψυχή μας αλλά οι πάντα 300 της Βουλής πέρα απο την λύσσα της θέσης διαιωνίζουν την ολοκληρωτική απαξίωση και της Χώρας και του Αφανισμού του Έθνους και το χειρότερο όλων? Ότι ο ζαμανφουτισμός και η νοοτροπία του πέρα βρέχει συντελλούν στο να έρθει ποιο γρήγορα αυτό το απέραντο σκοτάδι που θα ((καταβροχθίσει)) τουλάχιστον ακόμα 3 με 4 γενιές

        1. Μπράβο και σένα ρε φίλε. Σωστοτατος και αναλυτικοτατος.

Comments are closed.