Έκκληση τουριστικών συνοδών και ξεναγών – ‘’Να συμπεριληφθούμε στο επίδομα των 800 ευρώ’’

Κοινοποίηση:
akropoli-696x379

Παρότι τα τουριστικά γραφεία συμπεριλήφθηκαν στα οικονομικά μέτρα στήριξης, τα οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση για την περίοδο της πανδημίας, ωστόσο κλάδοι όπως οι τουριστικοί συνοδοί και οι ξεναγοί εξακολουθούν να παραμένουν εκτός της ομπρέλας προστασίας και το επίδομα των 800 ευρώ με αποτέλεσμα όπως και οι ηθοποιοί να αντιμετωπίζουν πλείστα προβλημάτων.

Για το θέμα που έχει προκύψει μίλησε στο newsit.gr ο Κώστας Μάρκουλας πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου τουριστικών συνοδών: “Δουλεύουμε για τον τουρισμό με γκρουπ που έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό ή γκρουπ Ελλήνων που συμμετέχουν σε εκδρομές στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Εκπροσωπούμε καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής όσο κρατήσει, το τουριστικό γραφείο που έχει αναλάβει την δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι εμείς δεν έχουμε έναν εργοδότη να μας απασχολεί και δεν μπορούμε να έχουμε μια σύμβαση αορίστου χρόνου μ’ ένα γραφείο. Οι συμβάσεις μας είναι ορισμένου χρόνου που ξεκινάνε και τελειώνουν από την αρχή μέχρι το τέλος της εκδρομής. Άλλα γραφεία πληρώνουν με τίτλο κτήσης την γνωστή απόδειξη δαπάνης”.

”Ακυρώθηκαν τα πάντα”
Οι ακυρώσεις όλων των σχολικών εκδρομών εξαιτίας του κορονοϊού ήταν η αρχή του κακού. “Αυτό σημαίνει πως στα μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση από 1η μέχρι 20 Μαρτίου εμείς δεν μπορούμε να μπούμε. Το θέμα είναι ότι κάποια από τα μέλη του σωματείου μας θα μπορούσαν να πάρουν το βοήθημα, όμως ακυρώθηκαν τα πάντα. Μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου είχαν προγραμματιστεί να γίνουν πάρα πολλές σχολικές εκδρομές, όμως αυτές τέλος Φεβρουαρίου ακυρώθηκαν, από την άλλη και οι πελάτες ακύρωσαν τα ταξίδια τους. Έτσι βρεθήκαμε να είμαστε εκτός. Το καλοκαίρι όταν με το καλό θα έχουμε βγει από την πανδημία, δεν νομίζω ότι πρώτη προτεραιότητα όλων θα είναι οι διακοπές. Εμείς κάνουμε εξαρτημένη εργασία οπότε δεν ανήκουμε σε κάποιον ΚΑΔ, η δραστηριότητα μας εξαρτάται από τα τουριστικά γραφεία και μόνο. Για να μπορέσει να ζήσει κάποιος από την δική μας την δουλειά επιβάλλεται να συνεργάζεται με διάφορα γραφεία, ώστε καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς να εργάζεται, διαφορετικά είναι δύσκολα”.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του πανελλήνιου σωματείου τουριστικών συνοδών από τις 19 Μαρτίου το σωματείο έχει αποστείλει υπόμνημα προς το πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη και όλα τα αρμόδια υπουργεία όμως ακόμα δεν έχουν λάβει κάποια απάντηση. “Συντάξαμε ένα υπόμνημα το οποίο έχουμε στείλει στον Πρωθυπουργό και σε όλα τα αρμόδια υπουργεία. Εκτός από εμάς στην ίδια κατηγορία είναι οι ξεναγοί, οι ηθοποιοί κι άλλοι πολλοί, όπως οι εποχικοί υπάλληλοι στον τουριστικό κλάδο. Είμαστε σε αναμονή γιατί όπως μάθαμε μέσα στο επόμενο διάστημα το υπουργείο οικονομικών θα ελέγξει το χώρο του τουρισμού, όμως και πάλι δεν βλέπω κάποιο φως”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Σωστά !! Τόσα χρόνια κονομάνε μαύρα και δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ σε φόρους και τώρα θέλουν το επιδοματάκι τους !!! Δίκαιο ακούγεται !!!

Comments are closed.