Έγραψε το όνομά της στην Ponte Vecchio και το πλήρωσε ακριβά! Μπλεξίματα στη Φλωρεντία για ανήλικη Ελληνίδα

Κοινοποίηση:
1

Οι βλακείες πληρώνονται, ενίοτε ακριβά. Όπως στην περίπτωση ενός κοριτσιού που ήταν διακοπές με την οικογένειά της στη Φλωρεντία και είχε τη φαεινή ιδέα να γράψει το όνομά της με μαρκαδόρο στην Ponte Vecchio.


Όλα έγιναν πριν από μερικές μέρες και ενώ η 15χρονη Ελληνίδα ήταν εκδρομή με την οικογένεια και φίλους της στη Φλωρεντία. Είχαν ταξιδέψει από τη Μπολόνια. Αποφάσισαν λοιπόν να επισκεφτούν ένα από τα πιο ιστορικά μνημεία στην Ιταλία, την Ponte Vecchio (σ.σ. Παλαιό Γεφύρι).

Το 15χρονο κορίτσι φαίνεται πως δεν το… καλοσκέφτηκε όταν αποφάσισε να γράψει με μαύρο μαρκαδόρο το όνομά της στο μνημείο. Γιατί δημοτικοί αστυνομικοί που την είδαν να γράφει στο μνημείο, παρενέβησαν αμέσως.

Σε βάρος της κατατέθηκε καταγγελία για βανδαλισμό και καταστροφή ιστορικού μνημείου και της επιβλήθηκε πρόστιμο 160 ευρώ.

Το Ponte Vecchio (“Παλαιό Γεφύρι”) είναι ένα μεσαιωνικό πέτρινο κλειστό μονότοξο γεφύρι πάνω από τον Ποταμό Άρνο, γνωστό για την ύπαρξη μαγαζιών χτισμένων κατά μήκος του, όπως συνηθιζόταν τότε. Αρχικά, τα μαγαζιά αυτά ήταν κρεοπωλεία, στις μέρες μας όμως οι κάτοχοι τους είναι κοσμηματοπώληδες, έμποροι έργων τέχνης και πωλητές αναμνηστικών.

Με πληροφορίες από firenzepost.it και Wikipedia

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Η παλιοσαβούρα το αμόρφωτο ον προφανώς έχει μάθει εδώ στην Ελλάδα να γράφει πάνω στα αρχαία και νόμιζε πως και στην Ιταλία θα γίνει ανεκτή. Η Ιταλία είναι σοβαρό κράτος. Το πρόστιμο που της επέβαλλαν ήταν πολύ λίγο, έπρεπε να τους πάρουν και τα σώβρακα για την ασέβεια που έδειξε. Όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά κυρίως στη χώρα μας έχουμε χρέος να σεβόμαστε τα πάντα, αλλιώς στον στάβλο με τα υπόλοιπα γουρούνια. Πας έξω και αυτό το χάλι με τα σκουπίδια παντού, τις βεβηλώσεις και τον παρτακισμό, δεν το βλέπεις. Μερικοί ανήλικοι που θέλουν κάτι μήνες ή λίγα χρόνια για να γίνουν ενήλικοι, άρα απέχουν απο την νηπιακή ηλικία, θέλουν μερικές μπάτσες για να στρώσουν, επειδή ως αμόρφωτα τα λόγια πάνε στράφι.

Comments are closed.