Έγκλημα στην Κύπρο: Πήγε σε εστιατόρια, φόρτισε το κινητό του και μετά κάλεσε την Αστυνομία ο ύποπτος!

Κοινοποίηση:
κυπρος

Διενεργείται αυτή την ώρα και η δεύτερη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης που βρέθηκε νεκρή στην Πέτρα του Ρωμιού, για τον θάνατο της οποίας συνελήφθη ο 30χρονος σύντροφος της, μετά και τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής που αποκάλυψαν εγκληματική ενέργεια.

Η δεύτερη νεκροτομή, διενεργείται μετά από αίτημα της υπεράσπισης του υπόπτου, ο οποίος επιστράτευσε και τον ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη, ο οποίος αμφισβητεί τα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής, ωστόσο, δεδομένου πως εκπροσωπεί τον βασικό ύποπτο, στη νέα εξέταση της σορού, πέραν των κυβερνητικών ιατροδικαστών, Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, θα βρίσκεται και η Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε πως η νεαρή έφερε κατάγματα σε διάφορα μέρη του σώματος της, μεταξύ των οποίων στον αυχένα, τον λαιμό και τα χέρια, που δεν φαίνεται να προήλθαν από την πτώση, ενώ διαπιστώθηκαν και άλλα κατάγματα που δείχνουν πιθανή σεξουαλική κακοποίηση.

Τα ερωτήματα από τους ισχυρισμούς του

Η νεκροτομή της επικεφαλής της Ιατροδικαστής, Αγγελικής Παπέττας και του ιατροδικαστή Ορθόδοξου Ορθοδόξου, άνοιξαν τον δρόμο της Αστυνομίας για έκδοση εντάλματος σύλληψης του 30χρονου συντρόφου της 28χρονης, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας στη σκηνή, με τον ίδιο ωστόσο από την πρώτη στιγμή να αρνείται πως σκότωσε την νεαρή.

Ο ίδιος επιμένει πως η σύντροφος του έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό, προσπαθώντας να βγάλει φωτογραφία, ωστόσο ερωτήματα προκάλεσε το γεγονός πως το κινητό της τηλέφωνο εντοπίστηκε στο όχημα του.

Ερωτηθείς προς τούτο, ο ύποπτος, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανέφερε πως όταν η σύντροφος του έχασε την ισορροπία της και έπεσε, πιάστηκε από βράχο, ενώ αυτός όταν προσέτρεξε κοντά της, πήρε το κινητό της και μετά το έβαλε στο αυτοκίνητο.

Αναφορικά με το σημείο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, ο ύποπτος έπεσε σε αντιφάσεις, αφού υπέδειξε πτώση από τέσσερα διαφορετικά σημεία, γεγονός που επίσης έγειρε υποψίες στους ανακριτές, ωστόσο ένα από αυτά τα σημεία ήταν από αυτό που κατέπεσε στο κενό η 28χρονη Ουκρανή, με την οποία διατηρούσε σχέση τον τελευταίο μήνα.

Σε σχέση με τις εκδορές στο σώμα του, ο ύποπτος ισχυρίστηκε πως αυτές προκλήθηκαν στην προσπάθεια του να καταρριχηθεί και να βοηθήσει την σύντροφο του. Παράλληλα, όπως αναφέρει αστυνομική πηγή, από το σημείο που υπέδειξε, είναι αδύνατο κάποιος να αναρριχηθεί και να καταρριχηθεί χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

Είναι όμως για αυτό το λόγο, που η υπεράσπιση του υπόπτου ζήτησε την συνδρομή του ιδιώτη ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, ώστε να εξετάσει τους ισχυρισμούς του, για αυτό και μετέβη στο σημείο για αυτοψία. Ο κ. Ματσάκης, στην παρουσία φωτογραφικών φακών, κατέβηκε με σχοινί από το σημείο που ισχυρίζεται ο ύποπτος πως καταρριχήθηκε και αναρριχήθηκε για να διασώσει τη σύντροφο του, με τον ιδιώτη ιατροδικαστή να θεωρεί πως επιβεβαιώνονται τα όσα ισχυρίζεται ο πελάτης του. Επίσης, θεωρεί πως οι εκδορές είναι από την τριβή του σώματος του στους βράχους.

Επιπρόσθετα, αναφορικά με την ώρα που ο ύποπτος ειδοποίησε την Αστυνομία, ο ανακριτής ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου, πως 30χρονος ισχυρίστηκε πως ξέμεινε από μπαταρία, για αυτό και μετέβη σε εστιατόριο και αφού το έβαλε να φορτιστεί, τότε επικοινώνησε με των Αστυνομικό Σταθμών Κουκλιών, όπου τους ανέφερε για το ατύχημα.

Στο σημείο όπου έσπευσαν τα μέλη της Δύναμης, εντοπίστηκε ο ύποπτος, ο οποίος είχε επιστρέψει στη σκηνή, και το αυτοκίνητο του, ενώ η σορός της 28χρονης στην ακτή της θάλασσας. Ο ίδιος, ισχυρίστηκε από την ίδια ώρα πως η 28χρονη έχασε την ισορροπία της και έπεσε, ωστόσο, όπως είπε, κατάφερε να σταθεροποιηθεί στα 2-3 μέτρα βάθους. Τότε, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, την πλησίασε για να την βοηθήσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει στο κενό.

Υπενθυμίζεται πως σε έλεγχο άλκοτεστ και νάρκοτεστ που διενεργήθηκε στον ύποπτο, η ένδειξη ήταν θετική.

Η ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας για την νεκροτομή

Στο μεταξύ, σε ότι αφορά την δεύτερη νεκροτομή και την προσφυγή του Γενικού Εισαγγελέα στο Ανώτατο, αφού θεωρεί πως το Δικαστήριο αποφάσισε νέα νεκροτομή καθ’ υπέρβαση των εξουσιών του, η Νομική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει:

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ανακριτικό έργο αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της 28χρονης Lesia Bykova από την Ουκρανία, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στις 11 Μαρτίου 2023, στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας προσωποκράτησης υπόπτου, είχαν εκδοθεί οδηγίες από τον Επαρχιακό Δικαστή προς την Αστυνομία, για διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης στη θανούσα, από ιατροδικαστή της επιλογής του υπόπτου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, με γνώμονα ότι ο Επαρχιακός Δικαστής, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας, στερείτο δικαιοδοσίας να προχωρήσει στην έκδοση διατάγματος διενέργειας ιατροδικαστικής εξέτασης, αφού τέτοια εξουσία έχει μόνο ο Θανατικός Ανακριτής, καταχώρησε αυθημερόν αίτηση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αιτούμενος άδεια για καταχώριση ακυρωτικού εντάλματος Certiorari.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, αφού εξέτασε τη μονομερή αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αποφάσισε ότι δικαιολογείται να δοθεί η απαιτούμενη άδεια για καταχώριση αιτήσεως Certiorari, η ουσία του οποίου θα εκδικαστεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω διαβήματα, επί της ουσίας του αιτήματος του υπόπτου, ήτοι τη διενέργεια νέας ιατροδικαστικής εξέτασης στη θανούσα, χθες, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, η Αστυνομία αιτήθηκε την έκδοση Διατάγματος από τον Θανατικό Ανακριτή για τη διενέργεια δεύτερης ιατροδικαστικής εξέτασης. Η νέα ιατροδικαστική εξέταση διενεργείται σήμερα από την ιατροδικαστή δρα Χαρά Σπηλιοπούλου, που ορίστηκε εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην παρουσία των ιατροδικαστών δρος Αγγελικής Παπέττα και δρος Ορθόδοξου Ορθοδόξου, παρόντος του δρα Μάριου Ματσάκη, εκ μέρους του υπόπτου».

reporter.com.cy

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

  2. Ίσως αυτός την υποψιαζόταν, χωρίς λόγο, ότι έχει κι άλλη σχέση. Πήγαν στην άκρη του βράχου, τσακώθηκαν, αυτός πήρε το κινητό της για να το ελέγξει και η κοπέλα έχασε την ισορροπία της και έπεσε. Ίσως να μην την έσπρωξε. Δηλαδή η κοπέλα έπεσε κι αυτός το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να πάρει το κινητό της;

  3. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ….. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΩΡΕ ΜΟΝΟ Ο ΦΟΒΟΣ ΘΑ ΕΣΩΖΕ ΖΩΕΣ ΣΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ … ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΣΑΣ ΚΟΛΟ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ

  4. Από το τηλέφωνο της κοπέλας (μιας και το πήρε όταν την…έσωζε) δεν μπορούσε να καλέσει την αστυνομία; Ή κι εκείνο είχε ξεμείνει;

Comments are closed.