«Έγινε της Πόπης»: Δείτε από ψηλά το νησί απ’ όπου βγήκε η φράση – Βρίσκεται μια ανάσα από την Αττική

Κοινοποίηση:
vcasdv

Μόλις μια ανάσα από την Αττική βρίσκεται η βραχονησίδα με το όνομα Κασίδας και, συγκεκριμένα, μόλις 700 μέτρα από το Άκρο της Βουλιαγμένης που είναι γνωστό και ως Λαιμός και σε αυτό το νησάκι οφείλεται η φράση «έγινε της Πόπης».

Συγκεκριμένα, σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ομάδας «Up Stories» στο YouTube, αναφέρεται πως, το 1920, ένα μετασκευασμένο επιβατικό ατμόπλοιο περιήλθε στην ιδιοκτησία της «Ηπειρωτικής Ατμοπλοΐας» και έφερε το όνομα «Πόπη». Ειδικότερα, το «Πόπη» ήταν ένα παλαιό σε ηλικία σκαρί, που όταν εντάχθηκε στην εταιρεία του Ποταμιάνου, μετρούσε ήδη σαράντα χρόνια. Μάλιστα, είχε αρχίσει ως ιδιωτική θαλαμηγός αναψυχής και αφού άλλαζε διαρκώς ιδιοκτήτες, κατέληξε να μετασκευαστεί σε πλοίο ακτοπλοΐας. Το «Πόπη» στις 27 Νοεμβρίου του 1934 εξώκειλε στη νησίδα Κασίδι, η οποία απέχει περίπου 300 μέτρα από τις βραχονησίδες Φλέβες και ένα μίλι μετά το ακρωτήριο Μικρό Καβούρι, το οποίο δεν είναι άλλο από το ακρωτήριο που εκτείνεται μετά τον Λαιμό της Βουλιαγμένης. Το πλοίο ήταν φορτωμένο, τουλάχιστον επισήμως, με 122 επιβάτες.

Εν συνεχεία, αποκαλύφθηκε ότι σε αυτό το πλοίο επέβαιναν 140 άτομα. Οι υπέυθυνοι, ωστόσο, αποφάσισαν να δώσουν προτεραιότητα στη διάσωση του φορτίου της «Πόπης», που ήταν μάλιστα τυριά, και όχι στους επιβάτες, με αποτέλεσμα το πλοίο να γύρει, οι επιβάτες να τρομοκρατηθούν και από τον πανικό να πνιγούν εν τέλει 11 άνθρωποι.

Δείτε σχετικό βίντεο με πλάνα από την ομάδα «Up Stories»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΥΠΤΟΙΕΧΩΒΑ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Comments are closed.