Έγινε και αυτό! Τα μέλη της συμμορίας που «ξάφριζε» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία αφέθηκαν ελεύθερα

Κοινοποίηση:
astynomiapoly

Ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας για την αδίστακτη συμμορία διαρρηκτών, τα μέλη της οποίας τελικά… αφέθηκαν ελεύθερα, είπε σε τηλεοπτική εκπομπή «Είναι τραγικό όλο αυτό. Αυτοί έκαναν αυτά που έκαναν, προσπάθησαν να ξεφύγουν, να χτυπήσουν τον αστυνομικό, κινδύνεψε κόσμος».

«Αυτοί οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη αλλά επειδή δεσμεύτηκαν ότι θα αποκαταστήσουν τις τρεις περιπτώσεις που ταυτοποίησε η ΕΛ.ΑΣ, αφέθηκαν ελεύθεροι. Επειδή δέχτηκαν να αποζημιώσουν αυτούς τους ανθρώπους και να επιστρέψουν τα κλοπιμαία, ο ανακριτής τούς άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους… Στον έναν ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος» είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης για τη σκληρή συμμορία διαρρηκτών.

Οι κάμερες ασφαλείας σε κεντρικές λεωφόρους και σπίτια δείχνουν τη δράση της συμμορίας σε διαμερίσματα στη Νέα Ερυθραία.

Τα μέλη συμμορίας έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στην Κηφισιά, με αστυνομικούς να τους εγκλωβίζουν, να πυροβολούν ένα από τα λάστιχα του αυτοκινήτου τους και στο τέλος να τους περνούν χειροπέδες.

Ήταν βράδυ Σαββάτου (23/3/24). Ένα μέλος της σπείρας πλησίασε την εξώπορτα σπιτιού στη Νέα Ερυθραία και άνοιξε τη σίτα. Καθώς δεν κατάφερε να παραβιάσει την είσοδο φώναξε ενισχύσεις.

Με κλωτσιά οι διαρρήκτες καταφέρνουν να σπάσουν την πόρτα και να μπουν όλοι μέσα ψάχνοντας χρήματα και κοσμήματα. Στη συνέχεια φεύγουν με μάσκες, κουκούλες και γάντια στα χέρια για να μην αφήσουν αποτυπώματα, με τον τελευταίο να κρατάει μια σακούλα, μέσα στην οποία υπήρχαν τα κλοπιμαία.

Σε όλα τα χτυπήματα της σπείρας, οι διαρρήκτες χρησιμοποιούσαν το αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες. Με αυτό έμελλε να έρθουν αντιμέτωποι με άντρες της αστυνομίας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η κρατική πινακίδα, την οποία οι δράστες είχαν προσαρμόσει στο όχημά τους, αντιστοιχεί σε αυτοκίνητο μάρκας Opel. H ιδιοκτήτρια είχε κάνει δήλωση κλοπής.

Άγρια καταδίωξη και πυροβολισμοί
Μια μέρα μετά το «χτύπημα» στη Νέα Ερυθραία, τα 4 μέλη της σπείρας έβαλαν στόχο ένα σπίτι στην Εκάλη, όμως κατά τη διαφυγή τους εντοπίστηκαν από αστυνομικούς και ξεκίνησε καταδίωξη.

Στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Αγίας Κυριακής στην Κηφισιά, οι δράστες προσπάθησαν να πατήσουν με το αυτοκίνητό τους έναν αστυνομικό που τους έκανε σήμα να σταματήσουν!

Ο αστυνομικός φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα και έχοντας εξαντλήσει το ηπιότερο μέσο της προειδοποίησης, ενήργησε μία βολή ακινητοποίησης, με στόχο την εμπρόσθια δεξιά ρόδα του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο κατέληξε πάνω σε παρκαρισμένα οχήματα και οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζή, χωρίς να τα καταφέρουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η μόνη λύση είναι ένοπλες πολιτοφυλακές που θα τους πιάνουν και θα τους εκτελούν επί τόπου

Comments are closed.