Έβρος: Πώς δρούσε το κύκλωμα των αστυνομικών που έφερνε παράτυπους μετανάστες στην Ελλάδα – Οι Τούρκοι συνεργάτες

Κοινοποίηση:
EERBR

Στα χέρια των Αδιάφθορων της ΕΛΑΣ βρίσκονται πέντε αστυνομικοί για παράνομη διακίνηση μεταναστών στον Έβρο.

Οι πέντε αστυνομικοί που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, στον Έβρο, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, κατηγορούνται  για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία, μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από την γειτονική χώρα και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί που κρατούν το στόμα τους κλειστό μετά τη σύλληψή τους κατηγορούνται για δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνική ένταξη, ενώ τους βοηθούσαν όπως εξακριβώθηκε τέσσερις αλλοδαποί που μένουν στην Τουρκία.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ήταν σε επαφή με κυκλώματα από την Τουρκία για την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα μας.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι πέντε αστυνομικοί διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα μεταναστών που δεν έχει γίνει γνωστός ακόμα ο αριθμός τους.

Οι αστυνομικοί μιλούσαν με τους συνεργάτες τους που ήταν στην άλλη πλευρά του Έβρου και τους ενημέρωναν που γίνονται περιπολίες και πότε θα περάσουν. Συνήθως η διακίνηση των μεταναστών γινόταν όταν δούλευαν οι ίδιοι.

Εγκέφαλος φέρεται πως είναι ένας αστυνομικός που στρατολόγησε τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σημαντικά χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα και άλλα πειστήρια και συγκεκριμένα:

• 26.550 ευρώ,

• 59 κινητά τηλέφωνα,

• 12 power banks,

• 2.120 δολάρια Αμερικής,

• 850 λίρες Τουρκίας,

• 23 λίρες Αγγλίας,

• 77 Lei Ρουμανίας,

• πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και

• τραπεζική κάρτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Δεν ντράπηκαν να συνεργαστούν με τον εχθρό για τα λεφτά;

  2. Κατηγορία για ΕΣΧΆΤΗ ΠΡΟΔΟΣΊΑ δεν υφίσταται??Ή το δήθεν δημοκρατικό τόξο, ασχολείται μόνο με τον Κασιδιάρη?

  3. Είναι Έλληνες οι αστυνομικοί;; Ή είναι λάθρο των Βαλκανίων πού πήραν δώρο την ελληνική ιθαγένεια και δουλειά στο δημόσιο;; Αστυνομικούς σύντομα και Πακιστανούς!! Θέλουν να τους βάλουν και στο δημόσιο, ΔΟΥ κλπ. Και Θα πληρώνουν μόνον οι Έλληνες φόρους. Η χώρα μας θα γίνει επίσημα Καμπούλ, Καράτσι, Ισλαμαμπάντ!

  4. Δεν πας να χτίζεις χιλιόμετρα φράκτες, αν έχει βάλει ανίκανους φύλακες με μοναδικό προσόν τη κομματική τους ταυτότητα (Μιχαλάκη ακούς;), τα σύνορα είναι ορθάνοιχτα για τους εχθρούς της πατρίδας. Δυστυχώς άνθρωποι που φιλάνε κατουρημένες ποδιές για να διοριστούν, δεν έχουν καμιά ηθική και πίστη. Για το χρήμα θα κάνουν τα πάντα…

  5. Απο τους φυλακες ποιος θα μας φυλαει?????????????????????

  6. Οι προδοτες εκτελούνται. Δεν συλλαμβάνονται ουτε δικάζονται.

  7. ….οι ασιατες βοηθουν τους ασιατες….

  8. ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΠΟΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΔΙ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΑΞΗ !! ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΠΑΛΗΨΕΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΤΟΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ
    ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ . ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΡΥΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ
    ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

  9. ΑΛΗΤΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ.
    ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ

Comments are closed.