“Έβγαλε το όπλο του και απειλούσε ότι θα τους πυροβολήσει…” – Στρατηγός Λάμπρος Τζούμης – Έτσι δεν θα περάσει ούτε ένας τον Έβρο

Κοινοποίηση:
720_564237_04ba281596-90b70e5dd2c9423a

Γράφει ο στρατηγός ε.α. Λάμπρος Τζούμης

Διαβάζω ότι ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο με δύο Λόχους καταδρομών για την παρεμπόδιση των μεταναστών που συγκεντρώνονται στην τουρκική πλευρά. Το 2011 στο βαθμό του Ταξιάρχου υπηρετούσα ως Υποδιοικητής της Μεραρχίας στο Διδυμότειχο. Κάποια μέρα υπήρξε ειδοποίηση ότι σε νησίδα εντός του π. Έβρου βρίσκονταν άτομα και ετοιμάζονταν να περάσουν στην ελληνική πλευρά. Με τον Μέραρχο ήμασταν σε φυλάκια κοντά στο ποτάμι και εντός 5λεπτου βρεθήκαμε στο σημείο. Μαζί μας ο αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας, 4 αστυνομικοί και 6 οπλίτες από το παρακείμενο φυλάκιο. Μια ομάδα περίπου 10 ατόμων, άνδρες, γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν σε νησίδα μέσα στο ποτάμι. Μας έβλεπαν και τους βλέπαμε. Επιβιβάστηκαν σε πλαστική βάρκα και άρχισαν να έρχονται. Οι αστυνομικοί τους φώναζαν να γυρίσουν πίσω. Ένας έβγαλε το όπλο του και απειλούσε ότι θα τους πυροβολήσει..Αυτοί απτόητοι. Βράχηκαν λίγο τη στιγμή που έβγαιναν και παραδόθηκαν. Συμπέρασμα : Η φυσική παρουσία αν και σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργεί αποτρεπτικά δεν είναι αποτελεσματική. Σκέψεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού :
1ον : Με κατασκευή φράκτη σε όλο το μήκος του Έβρου
2ον : Με την ανάπτυξη της FRONTEX στην ανατολική όχθη του ποταμού, κατόπιν πίεσης και αποδοχής από την Τουρκία μέσω οικονομικών ανταλλαγμάτων (Πιθανότητα με ελαχιστα ποσοστά να υλοποιηθεί)
3ον : Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης για το μεταναστευτικό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ, 1 2 3 ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ! ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΕΡΙΑ? ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ! ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ…. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΒΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΕΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΓΑΛΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ!!! ΟΤΑΝ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΒΑΡΑΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ…. ΔΕΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΤΡΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ…… ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ…. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

  2. Ποιοι στρατηγοί ωρέεεε? Στρατηγοί του κολου με παράσημα από το Μοναστηράκι? Και τα παντελόνια τα φοράνε για το κρύο? ΟΥΥΥΥΥ να μου χαθήτε παλιό σκερβελέδες-καραβανάδες κομματόσκυλα του κερατά…Δεν είστε άξιοι να σκουπίσετε τον κόλο σας θέλετε να λέγεστε και στρατηγοί….Που είναι βρε το κύρος σας και οι πρωτοβουλίες σας να πάρετε αποφάσεις για την πατρίδα? Τι περιμένετε να σας πουν οι 301 προδότες της βουλής που δεν γνωρίζουν τι θα πεί στρατός?Ποιός από όλους αυτούς έχει υπηρετήσει και εκπαιδευτεί στον στρατό? Τι γνωρίζει? Την τύφλα του ξέρει….Θέλουν να έχουν και άποψη και σεις άβουλα όντα κάθεστε και τους ακούτε….

  3. Στρατηγέ μου όταν παρουσιάστηκα να υπηρετήσω την Πατρίδα ο εκπαιδευτής μου έμαθε πως όταν φυλάω σκοπιά δεν αφήνω να περάσει ούτε η μάννα μου χωρίς ” σύνθημα-παρασύνθημα ” .Υπηρέτησα και στους Ευζώνους και στον ‘Εβρο.

  4. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΟΥΓΚΑ ΓΙΑΤΊ ΕΛΠΊΖΟΥΝ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ, ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΊΑ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΛΕΝΕ Κ ΝΑ ΓΡΆΦΟΥΝ ΑΣΤΑΜΆΤΗΤΑ.

  5. Στρατηγέ. Μήπως δε μας τα λες καλά; Και στον πόλεμο ο εχθρός παρόλο που τον πυροβολείς, συνεχίζει να έρχεται. Παλιότερα με τα ναρκοπέδια ήμασταν μια χαρά θωρακισμένοι. Η βάρκα που ξεκινάει από τα παράλια της Μογγολίας εάν φάει μερικές προειδοποιητικές βολές μια χαρά θα γυρίσει πίσω. Ναι ίσως χρειαστεί να φάει και μερικές να ξεφουσκώσει. Κοντά στη γείτονα θα είναι ας τους μαζέψουν. Ο πόλεμος που έχουμε θέλει κάκαλα. Έτσι είναι ο πόλεμος. Έχει και θύματα. Μόνο στα παιχνίδια στον υπολογιστή ο πόλεμος δεν έχει θύματα. Ντροπή λοιπόν. Εγώ απλώς στρατιώτης, τέτοια ηττοπάθεια δε την έχω. Τόσα γαλόνια και τέτοιες απόψεις δεν ξέρω, ας μας πουν οι συνάδελφοί σου τι λένε. Αλλά υπάρχει μήπως και κανένας μπαρουτοκαπνισμένος να ξέρει τι με χαλάει στις δηλώσεις σου;

Comments are closed.