“Άστραψε και βρόντηξε” ο Αλέξης Κούγιας: «Νομική βαρβαρότητα» η διαπόμπευση του παράγοντα που κατήγγειλε η Ολυμιονίκης Σοφία Μπεκατώρου

Κοινοποίηση:
111

«Εγκληματικές προσωπικότητες» όσοι προπονητές «βιάζουν την ψυχή αγοριών και κοριτσιών.. και βεβηλώνουν το σώμα τους» όμως «επικίνδυνο για την κοινωνία και για την Δημοκρατία να προδικάζεται και να διαπομπεύεται ένα συμπολίτης μας χωρίς να έχει αποδειχθεί ακόμη το παραμικρό» αναφέρει σε προσωπική ανακοίνωση του με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωση του με την οποία εκφράζει την εκτίμηση και τον σεβασμό του στην Ολυμπιονίκη, χαρακτηρίζει «νομική βαρβαρότητα» όσα ακολούθησαν της δημοσιοποίησης του καταγγελλόμενου ως θύτη στην υπόθεση της κ. Μπεκατώρου, κάνοντας λόγο για «διαπόμπευση του» από τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ καταφέρεται κατά των αξιωματούχων του υπουργείου Δικαιοσύνης και των δικαστών που δεν εξέφρασαν την αντίθεση τους σε αυτήν την διαδικασία, με την δημοσιοποίηση του ονόματος και φωτογραφιών του καταγγελλόμενου παράγοντα.

Στην ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρεται:

«Χειρότερες εγκληματικές προσωπικότητες από τους (ομοφυλόφιλους ή μη) παιδεραστές προπονητές και προπονήτριες, αλλά και τους δήθεν “φυσιολογικούς” άνδρες προπονητές που εκμεταλλευόμενοι την αγνότητα της ψυχής των αγοριών και κοριτσιών που τα εμπιστεύονται οι γονείς τους σε αυτούς, βιάζουν έστω και για μία φορά την αγνή ψυχή τους και βεβηλώνουν το σώμα τους, διαστρεβλώνοντας για όλη τους τη ζωή την προσωπικότητά τους, δεν υπάρχουν. Η τιμωρία τους πρέπει να είναι παραδειγματική και ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει πολύ σκληρές ποινές.

Όμως το ίδιο επικίνδυνο για την κοινωνία μας και για τη Δημοκρατία είναι, χωρίς να έχει αποδειχθεί ακόμη το παραμικρό, ένας συμπολίτης -συνάνθρωπός μας, ο οποίος μέχρι σήμερα εξελέγετο επί δεκαετίες από γονείς χιλιάδων παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, μελών αθλητικών σωματείων, και από συναδέλφους του, επίλεκτα μέλη της αθλητικής κοινότητας και ιδιαίτερα του χώρου της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, ως αντιπρόεδρος, το σημαντικότερο πρόσωπο μετά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, και ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σύζυγος, πατέρας και παππούς, δηλαδή κατά την κρίση όλων αυτών ιδιαίτερα αξιοσέβαστο πρόσωπο, να προκαταδικάζεται, να διαπομπεύεται με τα στοιχεία της ταυτότητάς του και με τη φωτογραφία του από το σύνολο των μέσων μαζικής ενημερώσεως, χωρίς ούτε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ενώσεως Εισαγγελέων να έχει διατυπώσει έστω σε μία ανακοίνωσή του την αντίθεσή του σε αυτή τη νομική βαρβαρότητα που καταργεί την ίδια τη Δημοκρατία, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το τεκμήριο αθωότητος και τις συνθήκες μιας Δίκαιης Δίκης.

Λυπάμαι που αναγκάζομαι να κάνω αυτή την τοποθέτηση και να στενοχωρήσω αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο για την εκμετάλλευση μιας τραγωδίας και κάνουν διαγωνισμό συμπαραστάσεως και ηθικής στην άξια Ολυμπιονίκη μας, αλλά θα ήθελα να βάλουν τους εαυτούς τους στην τραγική θέση αυτού του συμπολίτη – συνανθρώπου μας, της οικογένειάς του και του κοινωνικού του περιβάλλοντος που μέχρι πριν λίγες ώρες ήταν υπερήφανοι γι’ αυτόν και αμέσως μετά, χωρίς καμία επεξεργασία και χωρίς αντικειμενική κρίση, μόνο και μόνο γιατί “πουλάει” και μας βολεύει να απενοχοποιηθούμε ως κοινωνία, “είναι ένα κάθαρμα” της κοινωνίας, το οποίο πρέπει να θυσιαστεί, για να απενοχοποιηθούμε εμείς οι υπόλοιποι.

Αυτά ένιωσα την ανάγκη να δηλώσω δημοσίως ως δικηγόρος που σε λίγα χρόνια συμπληρώνω μισό αιώνα δικηγορίας και που όλα αυτά τα χρόνια έχω δει μέσα στα Δικαστήρια από κανονικούς αντικειμενικούς δικαστές και όχι από λαϊκούς δικαστές να αθωώνονται συνάνθρωποί μας, αφού προηγουμένως έχουν διαπομπευθεί από τέτοιες καταγγελίες και έχουν καταστραφεί οικογενειακά, κοινωνικά και επαγγελματικά, και όταν αθωώνονται, η αθωότητά τους δυστυχώς δεν έχει καμία αξία.

Με εκτίμηση και σεβασμό, πρώτα από όλους στην κα Σοφία Μπεκατώρου,

Αλέξιος Χ. Κούγιας, πατέρας δύο παιδιών που από ηλικίας 5 ετών είναι στα χέρια προπονητών και παραγόντων του αθλητισμού».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

30 Σχόλια

  1. Ο μαλάκας ο Κούγιας πάλι μίλησε. Κατηγόρησε δημοσιογράφους και δικαστικούς αλλά ξέχασε τον Κούλη. Γιατί ρε βρωμιάρη Κούγια δεν τα βάζεις και με τον Κούλη που έσπευσε να διαγράψει τον χοντρομαλάκα μόλις βγήκαν όλα στη φόρα; Και από τη στιγμή που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει δίκη αφού το αδίκημα έχει παραγραφεί, τί θα πρότεινες; Να θαφτεί για πάντα η υπόθεση; Και για τις κατηγορίες Κακλαμανάκη για τα ίδια πρόσωπα της καραδιεφθαρμένης ΕΙΟ, τί έχεις να πεις μωρή τσούλα των δικαστηρίων;

  2. Στο Wikipedia αναγράφεται ότι έχει σπουδάσει και ψυχολογία.Τα συμπεράσματα δικά σας και ιδιαίτερα για όλους εσάς που την δικαιολογείτε για το γεγονός ότι περίμενε 23 χρόνια να το αποκαλύψει αγνοώντας ότι θα μπορούσε να προστατεύσει και άλλα παιδιά μέχρι σήμερα εάν το είχε αποκαλύψει νωρίτερα.

  3. Σε μανεκεν, τηλεπερσονες, TV-γλαστρες, ηθοποιους, αθλητριες, φοιτητριες, νοσοκομες, καθηγητριες, πολιτικους μεχρι και καθαριστριες, ΠΑΝΤΟΥ σε καθε μηκος και πλατος θα υπαρχει εστω και ΜΙΑ που θα θελει να αναρριχηθει πιο ψηλα
    απο εκει που βρισκεται με ΚΑΘΕ μεσο και ιδιως ΑΘΕΜΙΤΟ.
    Εφοσον δεν προκειται για ΑΝΗΛΙΚΟ ατομο, δε χωρανε δικαιολογιες και μαλιστα ετη φωτος μετα την απομακρυνση απο το “Ταμειο”!
    Γιατι διαφορετικα ο απλος κοσμος τη χαρακτηριζει ψυχη τε και σωματι ως ΙΕΡΟΔΟΥΛΟ!

  4. Άντε Μπεκατώρου να τα βάλεις με τον Κούγια. Να δούμε τι θα αποδείξεις. Έπρεπε να ήμουν εγώ στη θέση αυτού του μαλακοκα@λη που τάχα είχε και τη δύναμη να ακινητοποιήσει μια πρωταθλήτρια και να τη βιάσει. Θα σου είχα πάρει ότι έχεις και δεν έχεις. Άντε μας τα κάνατε τσουρέκια τώρα ….

  5. Δεν τους έβγαλε ο Κούγιας αθώους η ανεξάρτητη σε εισαγωγικά ελληνική δικαιοσύνη τους έβγαλε.

  6. Ο Κουγιας από το ’80 και μετά έβγαλε λεφτά βγάζοντας αθωους ναρκέμπορους, βιαστές, δολοφόνους, κλπ.
    Οσο τον παιρνουν σοβαρα στο χωριο του με τις μαλακιες που εχει κανει, άλλο τοσο τον παιρνουν σοβαρα και στην Αθηνα.

  7. O Kούγιας ανεξάρτητα αν τον συμπαθείς ή αντιπαθείς έχει πάρει σωστές και δίκαιες θέσεις απέναντι σε πολλά ζητήματα και σε κόντρα με την λαϊκή αντίληψη περί δικαίου. Δεν υποστηρίζουμε βιαστές και παιδεραστές ,όμως δεν είναι δυνατόν να κρεμάς στα μανταλάκια τον οποιονδήποτε για το οτιδήποτε και μετά απο 23 χρόνια και επίσης να του κάνεις λαϊκό δικαστήριο. Επίσης καταγγελίες μετά από τόσα χρόνια ασφαλώς και υποκινούνται από άλλα συμφέροντα. Τα αυτονόητα λέει ο Κούγιας.

  8. …..o Soyγιας …νομικη βαρβαροτητα!!!!!!…..χαχαχαχαχαχα

  9. Πρωτα προς αγραν ψηφων των γυναικων, πεταχτηκαν οι πολιτικοι αρχηγοι. Ειμαι σιγουρος πως θα εμπλακουν στο κυνηγι της ψηφου και οι βουλευτες λιαν συντομως. Επειτα πεταχτηκαν οι συλλογοι φεμινιστριων για να βοηθησουν την εξαπλωση του κινηματος. Θα ακολουθησουν και οι “προοδευτικοι” “αντιρατσιστες” και οσοι εχουν βλεψη στη δημοσιοτητα. Και μεσα αυτους εκτιθενται ολες/ολοι αυτοι που δεν τολμησαν να τα πουν εστω στην αρχη των συμβαντων αν οχι την ιδια μερα. Η αλλη θυμηθηκε μετα 26 χρονια οτι καποιος παραγοντας την πηγε για καφε και ειχε αλλα στο μυαλο του, χωρις να μας πει τι ηταν αυτα τα αλλα και μεχρι που εφτασε ο παραγοντας.
    Και οι αρμοδιοι δικαστες αμετοχοι στο νομικο μοττο, “ουδεις ειναι ενοχος μεχρι αποδειξεως του εναντιον” αφηνουν το ξεσπασμα αυτου του παλιρροικου κυματος να παρασυρει τους φερομενους ως ενοχους, χωρις να τους προστατευσει οπως οριζει ο νομος. Κατα τα αλλα ζουμε σε μια ωραια κοινωνια και μια οργανωμενη πολιτεια, που τι να πω δεν υπαρχει καλυτερη!

  10. Όποιος δεν το ζήσει δεν μπορεί να νιώσει και να ξέρει γιατί το είπε τώρα! καλό θα ήταν να μην κρίνουμε τόσο εύκολα!!! πολλοί από ένα τέτοιο γεγονός δεν είναι ψυχικά καλά και είναι και λογικό! όλοι εσείς που λέτε διάφορα γιατί άργησε να το πει είναι σαν να στηρίζετε τέτοιες πράξεις και να δικαιολογείτε τον ένοχο! που έχουμε φτάσει πλέον…

  11. Άστραψε και βρόντηξε; Δεν έκλασε; Ας κλάσει και λίγο να ηρεμήσει.Όσο για την Μπεκατώρου και όλες τις άλλες, τώρα το θυμήθηκαν; Το έκαναν τουμπεκί για να μη τους χαλάσει η καριέρα ε; Άρα είναι συνένοχες γιατί το αποδέχτηκαν και το βούλωσαν για τη δόξα και προφανώς για τα φράγκα. Καμία λύπηση.

  12. 25 χρόνια = 1/4 του αιώνα !!! Βρε πάλι καλά …… ναι τώρα το ξεπέρασε, στάθηκε στα πόδια της κι επιτέλος μετά από 7 περίπου Ολυμπιάδες το πε !!! Μπράβο λέω ΜΟΝΟ στις κοπέλες που παρόλο που δεν έχουν να φάνε…είναι άνεργες αλλά δεν κάθονται στο υποψήφιο αφεντικό – εργοδότη τους !!! και του το λένε τώρα όχι 25 χρόνια μετά 😎

    1. Αχ, ναι βρε και το τι καίγονται όλες για την έγκρισή σου βλαμμένε δεν λέγεται…

  13. ελα μπεκατωρου αργα το θυμηθηκες… 23 χρονια μετα και με δικηγορους την Ζωη Κωσταντοπουλου και τον πατερα της χρονια προεδρο του Συνασπισμου της Αριστερας Νικο Κωσταντοπουλο νομιζω και ο πιο χαζος καταλαβαινει οτι εδω υπαρχει πολιτικη υποκινηση ξεκαθαρα!!! τωρα θα φας ενα καλο γ@μισι απο τον κουγια μπορει να σε βαλει να πουλησεις και κανενα χρυσο μεταλλιο για να αποζημιωσεις τον “βιαστη”
    σου και θα βαλεις μυαλο!!!

  14. Ρε παιδιά, αν δεν κάνω λάθος αυτός ήταν 25 κι αυτή 21.
    Και δεν αντιστάθηκε αλλά όλα δείχνουν οτι έγινε με τη θέλησή της.
    Άλλο αν μετά μετάνιωσε. Και το καταγγέλλει ένα τέταρτο του αιώνα μετά.
    Σίγουρα κάτι βρωμάει και υποπτεύομαι οτι έχει να κάνει με το σήμερα και κάποια “εξυπηρέτηση” που δεν έγινε κρίνοντας από τη θέση που έχει τώρα ο “καταγγελόμενος”.
    Η τύπισσα που παίρνει και pharmatron geriatric μάλλον θα φάει τα μούτρα της με τη μλκ που έκανε.
    Είδικά αν ο Κούγιας αναλάβει την υπόθεση, Σοφία, κλάψ’ τα.

  15. Τον λεγάμενο, αλλά για λαθροχειρίες και κακοδιαχείριση, τον είχε καταγγείλει και ο Κακλαμανάκης (και άλλοι αθλητές), αλλά φυσικά εισαγγελείς και δικαστές σφύριζαν αδιάφορα, ενώ οι ευαίσθητοι συνάδελφοι του (στο προεδρείο) ζητούσαν από τους αθλητές (που τον είχαν καταγγείλει) να αποχωρήσουν από γενικές συνελεύσεις γιατί τον…στεναχωρούσαν (και δεν μπορούσε να απολαύσει τα κλεψιμαίικα). Μόλις, όμως, καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, αμέσως ξύπνησαν από τον… λήθαργο!!! Ηθικό συμπέρασμα: κλέβε αλλά μην βιάζεις!!!

  16. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ, ΟΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΞΙΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΙΕΡΑΡΑ (ΑΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ) ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ. ΚΟΙΝΩΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ!

  17. Eλα μεγαλε και ευαισθητε δικηγορε!..Ψαχνεις για πελατες με γερο συναλλαγμα.Ειμαι σχεδον βεβαιος οτι θα αναλαβεις την υπερασπιση του παππου…
    Εχεις κανεις και το εμβολιο στην “ζουλα” και ανεξαρτητα απο προτεραιοτητα.Εχεις συναλλαγμα.

  18. μην ειστε ηλιθιοι για το αδικημα εγινε παραγραφη ,τωρα αν η κ.Μπεκατωρου δεν φερει αποδειξεις,ο φερομενος ως βιαστης θα δικαιωθει,οσο κι αν δεν μας αρεσει το αδικημα που τωρα διαπρατεται ειναι τωρινο,αυτο λεει ο κ.Κουγιας ο οποιος μαλλον μυρισε κερδος,εγω παντως περιμενω την κ.Μπεκατωρου να μας εξηγησει γιατι μολις τα κερδισε ολα δεν βγηκε να κανει την καταγγελια αλλα περιμενε να παραγραφει,τοτε θα μιλησουμε

  19. Η δικαιοσύνη και τα φίδια δαγκώνουν τους ξυπολυτους

  20. Κούγια, ΟΚ. για το νομικη βαρβαρότητα. Θα έλεγες το ίδιο, αν αυτό συνέβαινε στην κόρη σου ή θα λες το ίδιο αν κάτι τέτοιο συμβεί στην κόρη σου; Τότε ποιες νομικές ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ ΘΑ ΕΠΙΝΟΟΥΣΕΣ, για να ρίξεις στα τάρταρα τον καννιβαλο; Ενώ τώρα με νομικές ΣΟΦΙΣΤΕΙΕΣ κατά το δοκούν τον εξυψωνεις. μήνυμα οβερ. ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΟΥ.

    1. Ποιος θα τολμούσε να κάνει κάτι ανάλογο στην κόρη του Κούγια αφού οι μηνύσεις για την παραμικρή λεπτομέρεια θα πήγαιναν σύννεφο και από την επόμενη μέρα θα ήταν στην μπουζου με τον μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη του;

  21. Τον σεβασμό σου απέναντι στο πρόσωπο της ΚΥΡΙΑΣ Μπεκατώρου θα το δείξεις αν δεν δεχθείς να υπερασπίσεις αυτόν.Αλλα για να βγάζεις τέτοια ανακοίνωση είναι σίγουρο ότι θα αναλάβεις εσύ την υπόθεση αυτή.

    1. Η κα Μπεκατώρου όφειλε να μιλήσει δημοσίως πολύ νωρίτερα για να προστατεύσει άλλα παιδιά από τον φερόμενο βιαστή της τον οποίο ακολούθησε στο δωμάτιο του αφού αυτός της είχε δείξει από πριν τις προθέσεις του με το φιλάκι που της έδωσε. Όφειλε επίσης την επόμενη μέρα να το πει στον πατέρα της προκειμένου να τον μπουζουριασει διακριτικά στο ξύλο.Τα υπόλοιπα κρύβουν άλλα πράγματα που θα φανούν προσεχώς. Όσο για τον φερόμενο βιαστή μπάρμπα δεν του χρειάζεται ένας Κούγιας για να τα κονομησει και να την κάνει ρόμπα.

  22. Δυστυχώς η δικαιοσύνη στη χώρα μας είναι μόνο για τους ισχυρούς και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο τύπος όχι μόνο θα αθωωθεί αλλά θα βγει και από πάνω , η δε κοπέλα θα βιαστεί με διαφορετικό τρόπο πολλές φορές ακόμη..

  23. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΠ@ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ??? ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

  24. Μπράβο Αλέξη που είχες το θάρρος να τα πεις. Μήπως θα έπρεπε να αναλάβεις και την υπεράσπισή του;

    1. Μπράβο λένε στα γαϊδούρια που παίρνουν τον ανήφορο. Άρα, καλά του το απηύθυνες. Όμως βρε παιδί μου, δεν του αναγνωρίζεις το αγνό κίνητρο του αδέκαστου νομικού, νομίζω…

Comments are closed.