20/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Άσκηση Πέλεκυς: Μόνο τα 5 διασωθέντα OH-58 Kiowa κατάφεραν να σηκώσουν – Επιβεβαιώνεται η καταστροφή 60-65 μονάδων – Και μόνο 15 από τα 29 AH-64 Apache

Κοινοποίηση:
askhsh-etoimothtas-arthrou

Και όποια UH-1H επιβίωσαν

Να «διαφημίσει» τα… ελικόπτερα που «πνίγηκαν» στο Στεφανοβικείο προσπάθησε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς τα είδαμε να συμμετέχουν στην άσκηση πολεμικής ετοιμότητας και συναγερμού «Πέλεκυς» της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά». 

Ωστόσο παρά τις «τυμπανοκρουσίες» του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στο Twitter τα «άχρηστα» (όπως τα είχε ονομάσει στην ανακοίνωσή του το ΓΕΣ) ελικόπτερα που συμμετείχαν στην άσκηση ήταν λειψά.

Συγκεκριμένα στην άσκηση συμμετείχαν μόλις 5 από τα 70 (!) OH-58 Kiowa, κάτι που επιβεβαιώνει την καταστροφή περίπου 60-65 μονάδων! 

Παράλληλα από τα 29 AH-64 Apache συμμετείχαν μόλις τα 15, τα άλλα φαίνεται ότι έχουν υποστεί ζημιές και γι’ αυτό το λόγο δεν τα είδαμε να συμμετέχουν στην άσκηση, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως «διαφήμιση». 

Τέλος βλέπουμε και ορισμένα UH-1H να δίνουν το «παρών», πρόκειται γι’ αυτά τα οποία επιβίωσαν από την πρωτοφανή καταστροφή που υπέστη η βάση.

Την ίδια ώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ που είναι αρκετά ενεργός στο Twitter αλλά ακόμη δεν έχει δώσει ούτε μια επίσημη απάντηση για το τι έγινε με τα ελικόπτερα δημοσίευσε ένα βίντεο, κάνοντας το εξής σχόλιο: «Οταν πρέπει, όπως πρέπει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες πληροφορίες ότι τα AH-64 Apache που πνίγηκαν στο Στεφανοβικείο βάφονται και στεγνώνονται για να μπορέσουν να φωτογραφηθούν. Φαίνεται ότι το παρών στη «φωτογράφιση» κατάφεραν να δώσουν περίπου τα μισά. 

Για τα OH-58 Kiowa που απλώς πλύθηκαν… ούτε σχόλιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Είναι ντροπιαστικό και προδοτικό να ανεβάζει κάποιος τέτοιες στρατιωτικές μυστικές πληροφορίες απλά για να βγάλει είδηση πέρα από κάθε κομματισμό .

  2. Στο βίντεο φαίνονται τουλάχιστον 15 OH-58 Kiowa να πετούν. Να προσέχουμε λίγο τι γράφουμε, εκτός και αν αυτός που έγραψε το άρθρο δεν μπορεί καν να διακρίνει τον τύπο του κάθε ελικοπτέρου.

  3. Φου να κανουνε οι Μογγολοι θα πινουνε καφε στην Ακροπολη σε 12 ωρες! Λυπαμαι αλλα η ηγεσια των ενοπλων δυναμεων ειναι Μητσοτακικα φερεφωνα με οτι αυτο σημαινει!

  4. Είναι κομματόσκυλο άχρηστος επικίνδυνος και απατεώνας για την χώρα μας.

  5. Στο βίντεο του ΑΓΕΕΘΑ στην αρχή διακρίνονται περίπου 16 OH-58 Kiowa για πες τελικά σηκωσαν 5 ή 16;

Comments are closed.