Άρχισαν τα όργανα! Δικηγόροι «πάνε» στα δικαστήρια Κεραμέως και Τσιόδρα, για τους κλειστούς ναούς και την επιβολή… αθεΐας!

Κοινοποίηση:
keram

Την απόδοση ποινικών ευθυνών στα πρόσωπα που συνέβαλαν στο κλείσιμο των ιερών ναών, αλλά και στον αποκλεισμό των πιστών από τη θεία κοινωνία, ζητούν με αναφορά τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο δικηγόροι, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της μετατροπής της Ελλάδας σε… αθεϊστικό κράτος!

Σύμφωνα με δημοσίευμα, στην υπ’ αριθμόν 3993 αναφορά-καταγγελία που κατέθεσαν στις 28 Μαΐου, οι δύο δικηγόροι στρέφονται σε βάρος της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αλλά και κατά του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και άλλων προσώπων σε δημόσια αξιώματα, που με τις πράξεις τους επιχείρησαν να καταργήσουν τη θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων.

Όπως υποστηρίζουν, τόσο οι επίμαχες κοινές υπουργικές αποφάσεις, όσο και οι δηλώσεις από δημόσια χείλη για «κλείσιμο» των εκκλησιών είναι αντισυνταγματικές, καθώς θίγουν το δικαίωμα στη θρησκευτική λατρεία. «Ο ιερός ναός, που είναι οίκος του Θεού, παρουσιάζεται ως απλός χώρος συνάθροισης, επικίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων», αναφέρει χαρακτηριστικά η αγωγή, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «τα ιερά μυστήρια και οι ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας παρουσιάζονται ως θανάσιμη απειλή, ενώ είναι μέσα σωτηρίας και υγείας».

Μάλιστα, κατά τις δύο δικηγόρους, τα επιβαλλόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό εξισώνουν την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού με τις άλλες θρησκείες και δόγματα και αποτελούν προσπάθεια επιβολής αθεΐας στη χώρα μας! «Η πολιτική ηγεσία αποφάσισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, οι ιεροί ναοί και τα ιερά μυστήρια απειλούν τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων», επισημαίνει η αναφορά από τα βέλη της οποίας δεν γλίτωσε ούτε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Επιβολή της επιστήμης επί του ορθόδοξου δόγματος
Όπως αναφέρουν οι δύο δικηγόροι, η συμμετοχή του λοιμωξιολόγου στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου «αποτελεί προσβολή του Τριαδικού Θεού», καθώς επιχειρήθηκε «η επιβολή της επιστήμης επί του ορθόδοξου δόγματος».

Αναφερόμενες δε στο μυστήριο της μετάληψης οι δύο δικηγόροι επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών στους πιστούς «αποτελεί ένα εφεύρημα μοναδικό στα χρονικά», ενώ χαρακτηρίζουν τις σχετικές αιτιάσεις ανυπόστατες.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα συνταγματικό δικαίωμα να καταργεί στην πράξη τις θρησκευτικές ακολουθίες και το λειτουργικό τυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας», καταλήγει η αναφορά των δύο δικηγόρων, που ζητούν την τιμωρία όσων συνέταξαν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, αλλά και εκείνων που, με δηλώσεις τους, προκάλεσαν διχόνοια στους πιστούς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! Βρέθηκαν δύο ΑΞΙΕΣ νομικοί να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτηση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων, που, για χρονικό διάστημα δύο περίπου μηνών, υπέστησαν την ανάλγητη καταπάτηση αναφαίρετων Συνταγματικών δικαιωμάτων τους, σχετιζομένων (εκτός των άλλων) με την ατομική ελευθερία της θρησκευτικής πεποιθήσεως.
    ΕΥΓΕ στις δικηγόρους !!!
    Ο Ελληνικός Λαός (με εξαίρεση τους αθέους, τους πολέμιους του Χριστιανισμού και τους εθνομηδενιστές, που αποτελούν μία μικρή μειοψηφία), τάσσεται στο πλευρό των δύο δικηγόρων, εγκρίνει την προσφυγή τους στην Δικαιοσύνη και αξιώνει την κατά νόμον δικαίωση …

  2. σαν ελληνας πολιτης δεχομαι οτι μεσα στα μετρα προφυλαξης ηταν κ το κλεισιμο των εκκλησιων γιατι ομως δεν αφησαν για 10 λεπτα να μεταδοθει το ευαγγελιο της αναστασης απο τα μεγαφωνα της εκκλησιας τι φοβηθηκαν μηπως μεταδοθει ο κορονοιος μεσα απο τα καλωδια τοτε γιατι αφησαν τους μουσουλμανους να γκαριζουν απο το πρωι ως το βραδυ χωρις επεμβαση της ελας?κυριοι ειναι γνωστο οτι καποια καθικια δεν θελουν τον χριστιανισμο στην ελλαδα κ εχουν πληρωθει για να τον σβησουν σκεφτειτε οτι λιγο καιρο πριν μας απαγορευσαν να ψηνουμε κοντα σε κεντρα λαθρομεταναστων για να μην τους ερεθισουμε κ σε λιγο θα μας βαλουν να πληρωσουμε κ φορο που ειμαστε ελληνες κ κατοικουμε στην χωρα μας,ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ αν κ δεξιος σε σιχαθηκα διοτι εισαι εντεταλμενος πρωθυπουργος,ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ 300 ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ,ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΙΕΡΕΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗς Κ ΕΓΙΝΕ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

  3. οι βουλεφταδες θα κρυφτουν πισω απο ασυλια. αυτο το τραι τον ιερωνυμο δεν γινεται να καθησουν στο σκαμνι

  4. ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΑΦΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ ΜΟΝΟ ΟΣΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ…..

  5. Η εκκλησία πρέπει να είναι προσωπικό θέμα καθενός. Αρκετά πια πολλοί να την εκμεταλλεύονται για τα συμφέροντα τους. Ας ψάξει κάποιος τι λένε και τι κάνουν αρκετοί από τους ορθόδοξους πιστούς . Μερικές φορές οι άπιστοι είναι πιο πιστοι και από τους πιστους . Από τον τρόπο που ζουνε, από το τι κάνουν στους συνανθρώπους τους και από το τι επιλέγουν να πουνε .

    1. Σχολείο πήγες; Εσένα σε υποχρέωσε κανείς να πας στην Ορθόδοξη Εκκλησία ; Εμένα γιατί μου απαγορεύουν ;

      1. Φυσικα και πήγα και δεν ξέρω τι θρησκευτικά έχουν τώρα στα σχολεία πάντως τα θρησκευτικά που είχα όταν πηγα ήταν αστεία. Για να είναι ένα κράτος εξελιγμένο όχι η εξέλιξη της φούσκας του ιντερνετ, ενα κράτος σοβαρό που θέλει πολίτες με κρίση και όχι πρόβατα ή γίδια όπως βλέπω αρκετά συχνά αυτό το λεξιλόγιο να επικρατεί στο διαδίκτυο θα πρέπει να τους έχει ελευθερους να επιλέγει. Να επιλέγει τι να πιστεψει γιατί τα δόγματα δημιουργούν συνειδήσεις, διαμορφώνονται κοινωνίες , κοινωνίες τυφλες υποκριτικες και μερικές φορές υποκριτικά επικίνδυνες κοινωνίες. Στα σχολεία θα πρέπει να διδάσκονταν όλες οι θρησκείες και να μην γίνεσαι χριστιανός ορθόδοξος από κούνια. Αν εσυ δεν δέχεσαι ότι υπήρχε κορωνοϊος τι με ρωτάς; αν δέχεσαι ότι ο ιός είναι υπαρκτός τοτε παλι γιατί με ρωτάς;

        1. Υπ΄όψιν ότι στα Ελληνικά Σχολεία ανέκαθεν διδάσκονταν και εξακολουθούν να διδάσκονται όλες οι θρησκείες. Στην Ελλάδα ήταν και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός ελεύθερου ανθρώπου να επιλέγει το δόγμα που τον εκφράζει ή να επιλέγει την αθεΐα , όπως, επίσης, δικαίωμά του είναι να ζητά απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, εάν και εφ΄όσον, ως μάθημα, το θεωρεί “αστείο”.
          Το γεγονός ότι κάποιος “γίνεται χριστιανός από κούνια” (όπως άλλωστε και ο καθείς ελεύθερος άνθρωπος γίνεται από κούνια, ισλαμιστής ή βουδιστής ή ινδουϊστής, κλπ), σχετίζεται με την οικογένεια, όχι με υποχρεωτική νομοθετική ρύθμιση της Πολιτείας. Οι γονείς, οι οποίοι εκ του νόμου έχουν την γονική μέριμνα και επιμέλεια των ανηλίκων μελών της οικογενείας τους, προσανατολίζουν τα ανήλικα προς τις δικές τους θρησκευτικές (και όχι μόνον) πεποιθήσεις, τις οποίες, ούτως ή άλλως, άμα τη ενηλικιώσει τους, δικαιούνται να διατηρήσουν ή να απορρίψουν.
          Κι επειδή, στα σχόλιά σας, διαφαίνεται μία εμμονή με την ιδιότητα του “Ορθοδόξου Χριστιανού”, καλό θα ήταν να εκφέρετε άποψη και για τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες, ανά την υφήλιο, στα δόγματα των οποίων επικρατεί ο υποχρεωτισμός, ο φασισμός, ο σκοταδισμός, ο ανδροκρατισμός, ο γυναικο-εξευτελισμός, ο ανελευθερισμός, ο βασανισμός, ο αποκεφαλισμός …
          ΄Οσον αφορά το “σοβαρό, εξελιγμένο κράτος”, αυτό διαμορφώνεται σύμφωνα με την Ιστορία, την συνείδηση (εθνική, κοινωνική, θρησκευτική), την εκπαίδευση, τις παραδόσεις, τα ήθη & έθιμα των πολιτών που απαρτίζουν τον Λαό … δεν διαμορφώνεται από αναθεωρητισμούς και μηδενισμούς.
          Θα παραλείψω να αναφερθώ εκτενώς στα “γίδια και τα πρόβατα” που επί λέξει αναφέρετε, καθ΄όσον ένας “ιός” κατάφερε επί των ημερών μας, να εξουδετερώσει οιανδήποτε λογική σκέψη και έτερη (πλην των προβαλλομένων στην tv) επιστημονική θέση, για να μετατρέψει έναν ολόκληρο Λαό, σε πειθήνια και άλογα όντα του υπόπτως και παρανοϊκώς λειτουργούντος παγκοσμίου πολιτικού συστήματος, που υστερόβουλα επιδιώκει την βιαία υπακοή, την ύπνωση συνειδήσεων, την χειραγώγηση των μαζών, την καταστολή αντιδράσεων, την συμμόρφωση στον παραλογισμό, την εν γένει κατάργηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων …

    2. προσωπικό θέμα του καθενός. Και η κρίση να είναι με διάκριση και όχι κατάκριση. Σίγουρα υπάρχουν ολιγόπιστοι πιστοί όπως και ολιγόπιστοι παπάδες και αρχιερείς. Αυτό φάνηκε τελευταία με το φόβο του ιού. Τώρα αν είναι και άπιστοι, εύχομαι και ελπίζω όχι. Αλλά εφόσον είναι προσωπική υπόθεση ας φροντίζουμε να σώσουμε την ψυχή μας και να προσευχόμαστε ο Θεός μας να φωτίζει και να ευλογεί όλο τον κόσμο….

      1. Είναι προσωπικό θέμα γιατί τυχαίνει να είμαι γέννημα θρέμμα αυτής της χώρας και έτυχε να γνωρίζω χριστιανούς ορθόδοξους με την έννοια του πιστού και βαθιά θρησκευόμενου. Τυχαίνει να γνωρίζω όμως και τις ζωές τους. Όπως και τις επιλογές τους όπως και με τι πραγματα ασχολουνται. Οι θρηκειες κατά την γνώμη μου πρέπει να διαχωρίζονται από το κράτος. Οχι να εκμεταλλευονται μια θρηκεια μέχρι και τυχοδιώκτες που θέλουν να μπαίνουν στην Βουλή

    3. Η θρησκεία, αποτελεί αδιαμμφισβήτητο δικαίωμα του καθενός ελεύθερου ανθρώπου και ουδείς δικαιούται να του το στερήσει, ακόμη και με το πρόσχημα του δημοσίου συμφέροντος, το οποίον εν προκειμένω εστιάστηκε στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ο νόμος είναι σαφέστατος για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας : ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ, ΟΧΙ Ο ΥΓΙΗΣ.
      Ως προ το μέρος του σχολίου σας, περί συμπεριφοράς πιστού – άπιστου (παντελώς εκτός θέματος), οι διαπιστώσεις συνιστούν αφ΄ενός μεν ατομικές επιλογές (επικριτέες ή κατακριτέες), αφ΄ετέρου δε, προσωπικές σας απόψεις, που ΔΕΝ ποιούν Δίκαιο ή Κανόνα. Δεν αποτελεί δικαιολογία ούτε καν λογικό επιχείρημα της συντεταγμένης Πολιτείας, η αφαίρεση του θρησκευτικού δικαιώματος του “χ” πολίτη, με το πρόσχημα τής, κατά το δοκούν, τήρησης των θρησκευτικών κανόνων από τον “ψ” πολίτη. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ο “χ” άνθρωπος να απέχει υποχρεωτικά των ιερών μυστηρίων της Εκκλησίας (την οποία αυτοβούλως και συνειδητά ακολουθεί), επειδή ο “ψ” άνθρωπος θεωρείται τύποις θρησκευόμενος και δεν ακολουθεί το Εκκλησιαστικό – Κανονιστικό Τυπικό.

  6. Να πάνε και τον Αλέξη που έβγαλε τις εικόνες από σχολεία και δημόσια κτίρια και το Κουλη που δε τις ξανά εβαλε στη θέση τους Ολοι Άθεοι είναι !Μονο για τη καρέκλα και τα ψηφακια ενδιαφέρονται .

  7. Εδώ οι Σαουδάραβες έκλεισαν την Μέκκα την περίοδο του Ραμαζανιού, οι ναοί στην Ελλάδα δεν θα έκλειναν;

    1. Πες τα συναγωνιστη , γενικα η καραντινα ολους μας επειρεασε και αυτοι καίγονται μονο για της εκκλησιες, κωλολαος τι να πεις; μονο με βουρδουλα καταλαβαινουν και πειθαρχουν αυτοι εδώ περα.

  8. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ

    1. Τι κακο εκαναν δηλαδή στην εκκλησια και την ορθοδοξια; αυτό κοιτας μονο; ότι κατεστρεψαν την οικονομια και καναμε παλι δανεια στο εξωτερικο με αποτέλεσμα να αυξηθεί κι άλλο το εθνικο χρεος δεν σε απασχολει; ωραιος εισαι και εσυ.

Comments are closed.