Άντονι Μπλίνκεν: “Θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία”

Κοινοποίηση:
Άντονι Μπλίνκεν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, εκφράζοντας την ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Υπάρχουν περισσότερα ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από το 2014, κατά την πρώτη ρωσική εισβολή», εκτίμησε ο υπουργός σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα στο δίκτυο NBC, επαναλαμβάνοντας μια εκτίμηση που είχε διατυπώσει τις προηγούμενες ημέρες ο Λευκός Οίκος.
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν πολύ σαφής: «αν η Ρωσία ενεργήσει με απερίσκεπτο ή επιθετικό τρόπο, θα υπάρξουν κόστη, συνέπειες», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίζει το είδος ενδεχόμενων αντιποίνων.
Ο Άντονι Μπλίνκεν, που συζήτησε το θέμα αυτό προχθές, Παρασκευή, τηλεφωνικώς με τον Γάλλο και τον Γερμανό ομόλογό του, υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ και «οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους μοιράζονται την ίδια ανησυχία».

Ο πόλεμος στο Ντονμπάς ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014, έπειτα από μια φιλοδυτική εξέγερση στην Ουκρανία την οποία ακολούθησε επίσης η προσάρτηση από τη Μόσχα της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.

Η σύγκρουση αυτή έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 13.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου άλλων. Η ένταση των μαχών είχε εν πολλοίς μειωθεί μετά τις συμφωνίες ειρήνης του Μινσκ το 2015, αλλά η πολιτική διευθέτηση της σύγκρουσης δεν έχει προχωρήσει.

Τις τελευταίες ημέρες το Κίεβο και δυτικές πρωτεύουσες επέκριναν τη Μόσχα για τη συσσώρευση στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία και στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ τα φονικά επεισόδια με τους αυτονομιστές είναι σχεδόν καθημερινά.

Σύμφωνα με την Ουκρανία, το Κρεμλίνο μπορεί να ψάχνει μια δικαιολογία προκειμένου να εξαπολύσει μεγάλου εύρους στρατιωτική επιχείρηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.
    ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΦΑΛΗΡΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΑΛΤΑΔΟΡΩΝ.
    ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΕ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΑΩΙΜΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΝΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕ ΝΤΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΠΕΤΙΝΙΤΣΑ ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΕΚΒΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΕ? ΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΑΠΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.
    ΚΟΥΛΗ ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ?

  2. Ουυυυυυυυυυστ ρεεεεεεε.
    καθικια του κερατα κολοαμερικανακια ουστ πισω στην χωρα σας τη ζητάτε εδω στα μερη μαs κε βάζετε φωτιες?
    Γουστάρω να στήλη ο Βλαδημηρος να στηλη 3-4υποβρυχια Ακουλα οπως και το εχει κανει και να σας σβησει απο το χαρτη πολεμοχαρείς φυλή προτου ανάψτε εσείς το φυτίλι και στο σπιτι μας διπλα καθαρματα.
    Ρεεεεεεεεεεε ουυυυυυυυυστ

Comments are closed.