Άνοιξε το φράγμα η Βουλγαρία στον Έβρο – Ανέβηκε η στάθμη του ποταμού

Κοινοποίηση:
anoixe-to-fragma-voylgaria-ston-evro-anevike-stathmi

Η Βουλγαρία, μετά από αίτημα της Ελλάδας, άνοιξε το φράγμα του Έβρου..

ώστε να καταστήσει δυσκολότερο για τους “μετανάστες” να περάσουν τον ποταμό, όσο οι ελληνικές δυνάμεις κρατάνε κλειστά τα σύνορα για όσους που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, προσπαθώντας να γκρεμίσουν ή να κόψουν τον φράχτη. Στο πλευρό της Ελλάδας βρίσκεται και η Κύπρος, καθώς άνδρες των ειδικών δυνάμεων έφτασαν χθες βράδυ στη χώρα μας.

Όπως μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής από τον Έβρο για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πέρασμα για τους μετανάστες από τον Έβρο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, καθώς άνοιξαν τα φράγματα από τη Βουλγαρία και η στάθμη του νερού άρχισε να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο.

Οι αρχές της γειτονικής χώρας, σε συνεννόηση με την Ελλάδα, προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να καταστήσουν ακόμη πιο σαφές την αποφασιστικότητα της χώρας στη διαφύλαξη των συνόρων.
Το φράγμα Ιβαϊλογκρατς αποδεσμεύει ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες από το μεσημέρι και μετά, με αποτέλεσμα να έχει ανεβαίνει η στάθμη των ποταμών Άρδα αλλά και του Έβρου.

Δείτε επίσης:  Έβρος: Βίντεο με μεταμφιεσμένο Τούρκο πράκτορα στον φράχτη του Έβρου

Ενισχύεται ο φράχτης στις Καστανιές
Με άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου ενισχύθηκαν τα σύνορα του Έβρου. Η ομάδα ενστόλων έφθασε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης χθες βράδυ με αεροσκάφος C-130 και πρόκειται για ομάδα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης.

Τις επόμενες μέρες θα έρθουν άλλοι 100 Αυστριακοί και Γερμανοί αστυνομικοί που θα τοποθετηθούν στην πρώτη γραμμή.

Για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο οι μετανάστες τραβήχτηκαν πίσω στην ουδέτερη ζώνη, ενώ ο ελληνικός στρατός συνεχίζει τις εργασίες ενίσχυσης του φράχτη.

Ωστόσο, οι ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις δηλώνουν πάντα πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Συμφωνώ με τον ανώνυμο. Να πάρει τα λεφτά ο πρωθυπουργός και να φτιάξει το τείχος, να ισχυροποιήσει τα σύνορά μας. Εμείς θα το πληρώσουμε; Αυτοί μας τους φόρτωσαν, το έπαιξαν ανθρωπιστές στη δική μας πλάτη και υποστήριζαν τον Τούρκο.
    Δεν έχουν καταλάβει οι Ευρωπαίοι, ότι αν τα καταφέρει με μας έπονται αυτοί, με τη βοήθεια του Ρώσου; Εμείς καθυστερήσαμε τον Χίτλερ και έσπασε τα μούτρα του στη Ρωσία, πάλι εμείς θα σώσουμε την Ευρώπη.

  2. Παλι καλα γιατι πρεπει να ειμαστε επιφυλαχτικοι με τους Βουλγαρους.Μην ξεχναμε οτι μεσα σε εναν αιωνα μας επιτεθηκαν δυο φορες και το αγκαθι των μακεδοντσκυ ακομα κρατει

  3. Δεν μπορεσε να το/τα κραησει αλλο κληειστο/α γιατι δεχετε η βουλγαρια μεγαλο ογκο νερων .

  4. Αυτό η Ελλαδα δεν μπορούσε να το είχε ζητήσει εδω και μια εβδομάδα;;; Για να μην πω και πιο πριν. Οι Βούλγαροι άνοιξαν το φράγμα επειδη ο πανέξυπνος Κουλης, θα φτιάξει χοτ σποτ στις Σέρρες, κοντά στα Βουλγαρικά σύνορα και οι Βούλγαροι, λογικα, αντιδρουν. Ολοι αντιδρουν με τους λαθρο, μονο εμεις δεν αντιδρούμε. Και τωρα αντιδράσαμε επειδη έφθασε ο κόμπος στο χτένι, αλλιως….μπαααα!! Ακομα θα κοιμόμασταν. Και ευτυχώς που ο Ερντογαν εκανε οτι εκανε, αλλιως ακομα θα ερχόταν οι λαθρο λιγοι λιγοι, αλλα συνέχεια. Τωρα τουλάχιστον πάτησε επιτελους τον καλο μας και μας ξύπνησε. Καιρός ηταν.

    1. Φαντάζεσαι να πάρουμε τα λεφτά για τα hot spot και να τους την παίξει πούστικα ο Κούλης και να βάλει Έλληνες στρατιώτες?? Χαχαχααχχα τρολλάρισμα

      1. Καλο θα ηταν, αλλα με τον Κουλη και ολους αυτους που μας κυβερνανε, κρατάω πολυ πολυ μικρο καλάθι. Μαλλον σε εμας θα το παίξουν πουστικ@@@. Παντα ετςι δεν κανουν;;; Ολοι τους;;;
        Κι απ´οτι καταλαβαινω και εσυ μικρο καλαθάκι κρατάς και καλα κανεις. Αστα να πανε!!!

Comments are closed.