Άνοιξαν κονσέρβα καλαμποκιού από το 1982: Δείτε τι βρήκαν μέσα [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
hqdefault

Οι τράπεζες τροφίμων λαμβάνουν πολύ συχνά δωρεές από παλιά κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Κάποιες φορές αυτές οι κονσέρβες είναι μερικών ετών.

Αλλά όταν οι άνθρωποι της Cardiff Foodbank έλαβαν μια κονσέρβα καλαμπόκι από το 1982, την χρησιμοποίησαν σαν μια διδακτική στιγμή αντί να την πετάξουν στα σκουπίδια. Ήταν ο τρόπος τους να υπενθυμίσουν στο κοινό ότι είναι σημαντικό να ελέγχουν τις ημερομηνίες λήξης πριν από τη δωρεά.

Έτσι, αποφάσισαν να ανοίξουν την κονσέρβα για να δουν πώς μοιάζει το καλαμπόκι μετά από 35 χρόνια.
Αλλά όταν τελικά το καπάκι άνοιξε, το καλαμπόκι στο εσωτερικό φαινόταν τέλειο!

Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα μπορούν να υπερβούν την ημερομηνία λήξης τους κατά δεκαετίες, εφόσον δεν παραβιάζεται το δοχείο, καθώς τα βακτηρίδια δεν μπορούν να εισχωρήσουν και να σαπίσουν το περιεχόμενο.

Καθώς η Helen Bull, σύμβουλος συνεργασίας και συγκέντρωσης κεφαλαίων στην Cardiff Foodbank, άνοιξε την κονσέρβα, παραδέχεται ότι «μοιάζει να είναι εντάξει».

Όμως, αφού μύρισε λίγο το καλαμπόκι, λέει: «Υπάρχει μια πολύ ισχυρή μεταλλική οσμή. Αυτό δεν είναι κάτι που συνιστώ να φάει κανείς».

Αλλά θα μπορούσε να το φάει μετά από τρεις δεκαετίες χωρίς να πάθει κάτι;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ! Οι ημερομηνίες στις κονσέρβες δεν είναι για την ασφάλεια αλλά για την ποιότητα. Δηλαδή το περιεχόμενο είναι ασφαλές ακόμη και μετά από δεκαετίες. Αλλά η ποιότητά του (μυρωδιά, γεύση, θρεπτικότητα) θα έχει αλλοιωθεί.

Ναι, το μέταλλο της κονσέρβας θα επηρεάσει την μυρωδιά και τη γεύση του φαγητού, καθώς θα υπάρχει μια μικρή μετάγγιση μετάλλων στο φαγητό. Αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα προκαλέσει αναταραχή στην κοιλιά. Ούτε και είναι επικίνδυνο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η καλύτερη συμβουλή είναι να κρίνετε πάντα το φαγητό σας από την εμφάνισή του. Μυρίστε ή δοκιμάστε το, για να κρίνετε εάν είναι ασφαλές. Και φυσικά πάντα να λαμβάνετε υπόψη την ημερομηνία λήξης. Δεν μπαίνει εκεί τυχαία! Αλλά η μεγάλη προσοχή σας πρέπει να είναι σε κονσέρβες με φρέσκα τρόφιμα, ειδικά κρέας, ψάρια και φρέσκες σαλάτες. Αυτά είναι πολύ πιθανό να έχουν αλλοιωθεί πολύ και μέσα στην κονσέρβα. Κινδυνεύετε τότε με τροφική δηλητηρίαση!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΝΤΩΣ !! η ημερομηνια δεν ειναι καταλυτικος παραγοντας για ενα χαλασμενο προιον …. και ειναι αληθεια ηλιθιο σε καποια προιοντα να μπαινουν ημερομηνιες οπως πχ στο αλατι …και σε αλλα ….. Ακομα μπορει μια συσκευασια να μην εχει ληξει αλλα να ειναι χαλασμενο …ετυχε σε πολυ μεγαλο super market ρυζι που δεν ειχε ληξη και ειχε πολυ χρονο ακομα να ειναι γεματο με σκουληκια και οχι μονο ενα σακκουλακι αλλα πολλα και διαφορετικα ειδη ρυζιου. Φυσικα τα αλλαξαν….. αλλα αυτο που θελω να τονισω τιποτα δεν ειναι στεγανο.Τωρα θα μου πεις και οταν δεν ειναι χαλασμενο ειναι καλο?? αυτο ειναι μια αλλη μεγαλη ιστορια ..μιας και τα τροφιμα ακτινοβολουνται για να μην χαλανε ….. Ποσες φορες εχω δει κρεατα και σχετικα εξω απο super markets το καλοκαιρι με την ζεστη …. και αλλα ειδη κατεψυγμενα … που αποψυχονται και μετα ξαναμπαινουν παλι καταψυξη ….

Comments are closed.