Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις τη Δευτέρα

Κοινοποίηση:
MASKA

Νέο κουδούνι για δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία τη Δευτέρα. Πώς θα επιστρέψουν από αύριο οι μαθητές στις τάξεις τους.

Στις τάξεις τους επιστρέφουν από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι μαθητές δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων, με αυστηρά μέτρα προστασίας για την ανάσχεση της διασποράς της COVID-19.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής και επεσήμανε χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι», ενώ ευχαρίστησε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς καθώς υπήρξε τήρηση των μέτρων ενώ στη χειρότερη φάση της πανδημίας έκλεισε μόνο το 0,7% των τμημάτων πανελλαδικά για προληπτικούς λόγους.

Ακόμη, η κ. Κεραμέως, επανέλαβε ορισμένα από τα μέτρα που ισχύουν όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους σε παιδιά από 4 ετών και άνω, η ύπαρξη αντισηπτικών, ο συχνός καθαρισμός, η προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, οι σταθερές ομάδες συνάντησης μαθητών και η απαγόρευση των εκδρομών.

Όπως εξήγησε, σε μια προσπάθεια περιορισμού του συγχρωτισμού στην αναμονή γονέων και κηδεμόνων για την παραλαβή των παιδιών τους μετά το μάθημα, θεσπίστηκε η κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης μόνο δημοτικά και νηπιαγωγεία

Μάλιστα, για όσους έχουν πολλά παιδιά και θα αναγκάζονται να στείλουν αρκετά SMS με κωδικό 4 στο 13033, υπάρχει ειδική ρύθμιση από τον διευθυντή του σχολείου για την ευελιξία τους.

Όσον αφορά την ειδική πλατφόρμα για τα τεστ των εκπαιδευτικών, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως πάει καλά, με μεγάλη συμμετοχικότητα και έτσι «μπορούμε να δώσουμε στους ειδικούς πληρέστερη εικόνα για τα επιδημιολογικά στοιχεία στα σχολεία».

Στη συνέχεια, ερωτηθείσα για ποιον λόγο δεν ανοίγουν και άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε πως: «πάμε βήμα βήμα, ακούμε εισηγήσεις των ειδικών», συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως η τηλεκαίδευση για Γυμνάσια και Λύκεια λειτουργεί από την Παρασκευή, ενώ: «μειώσαμε την ύλη για παιδιά της Γ’ Λυκείου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: