Άλεξ Παπαγεωργίου: Πρωταθλητής Βαλκανίων στα 47!

Κοινοποίηση:
ΑΛΕΞ

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα φέτος ήταν ιδιαίτερα δυνατό, με 14 Αγώνες σε 4 διαφορετικές πίστες, με συνολικά 235 συμμετέχοντες από 7 χώρες σε όλες τις κατηγορίες και σίγουρα το να είσαι Πρωταθλητής Βαλκανίων είναι πολύ σημαντικό.

Ο Άλεξ Παπαγεωργίου, ήδη 3 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια στην κατηγορία SSP (Supersport), που έγινε γνωστή ως η “τα 600”, αγωνίστηκε και φέτος με την Yamaha R6 που προετοίμασε η ομάδα ZenOne Racing, ετοιμάστηκε σωστά όλη την περσινή χειμερινή περίοδο, με προπονήσεις και στην ARP Academy και ήταν αποφασισμένος από το ξεκίνημα της αγωνιστικής χρονιάς τον Απρίλιο στις Σέρρες, να διεκδικήσει τον 4ο Τίτλο της πολύχρονης καριέρας του.

Στους δύο πρώτους Αγώνες πήρε την 3η και 2η θέση αντίστοιχα και συνέχισε με 7 ακόμη βάθρα, αλλά και κάποιες άτυχες στιγμές. Οι “αντίπαλοι” σπουδαίοι οδηγοί, όπως ο περσινός Πρωταθλητής, ο Ρουμάνος Ionel Pascota, o συμπατριώτης του Denis Alexan Braescu, o τούρκος Furkan Yirilmaz, o Βούλγαρος Mihail Florov, o Τούρκος Kadir Erbay, που είναι οι οδηγοί που πήραν τις 14 νίκες. Οι 4 πρώτοι με τη σειρά που τους αναφέραμε έφθασαν στους δύο τελευταίους Αγώνες των Σερρών με στόχο το Πρωτάθλημα και μικρές βαθμολογικές διαφορές μεταξύ τους. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου “μίλησε” με Ελληνική ψυχή και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου πήρε τη νίκη, ενώ την Κυριακή 23 με τη 2η θέση πο υπήρε εξασφάλισε το Πρωτάθλημα με 4 βαθμούς διαφορά από τον Pascota, η ομάδα του οποίου έκανε ένσταση για τεχνικό έλεγχο σε 7 σημεία στη μοτοσυκλέτα του Έλληνα οδηγού. Ο έλεγχος έδειξε ότι η R6 της ZenOne Racing ήταν καθόλα σωστή και έτσι ο νέος Πρωταθλητής Βαλκανίων είναι πανάξια ο Άλεξ Παπαγεωργίου. 2ος o Pascota, 3ος Braescu, ενώ ο Μενέλαος Κοντογιάννης που συμμετείχε στους 8 από τους 14 Αγώνες πήρε την 11η θέση της βαθμολογίας.

Παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα έγινε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο οποίο επίσης ο 47χρονος Άλεξ πήρε τον Τίτλο, ανεβάζοντας σε 5 τους Τίτλους της καριέρας του!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Comments are closed.