Άκης Σκέρτσος κατά εισαγγελέα στην δίκη Τοπαλούδη – Τι έγραψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Κοινοποίηση:
topaloudi1888-1-768x576-1

Μια ανάρτηση για την εισαγγελέα στην δίκη της Ελένης Τοπαλούδη, που ήδη κάνει τον γύρο των social media έχει κάνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος.

Δείτε όλα όσα έγραψε ο κ. Σκέρτσος

«Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση.

Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου.

Τον δικαστικό λειτουργό τον θέλουμε ψυχρό και αμερόληπτο πάνω στην έδρα διότι οφείλει να κρίνει ΚΑΙ κόντρα στις προσωπικές του απόψεις, να λαμβάνει ΚΑΙ αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Διαφορετικά ο δρόμος προς τον δικαστικό λαϊκισμό, σε αποφάσεις δηλαδή που χαϊδεύουν την κοινή γνώμη, είναι ορθάνοιχτος και εξαιρετικά ολισθηρός για το κύρος της δικαιοσύνης και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Εύχομαι από καρδιάς οι γονείς της άτυχης κοπέλας να λάβουν την ηθική δικαίωση που τους οφείλει η δικαιοσύνη και η πολιτεία. Και οι ένοχοι την τιμωρία που τους αξίζει».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Σκέρτσου

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Και όμως αυτη ειναι η Νεα Ταξη η την ασπαζεσαι η σε σπαζει.

  2. η εισαγγελεας ξεπερασε τον ρολο της..δεν μας αφορα αν η ελενη ηταν αφιλητη παρθενα οπως μας ειπε , οπωσδηποτε να σαπισουν τα δυο κατακαθια που την σκοτωσαν κ αν γινονταν να τους εστηναν κ στα εξι μετρα, αλλα απο το να τους καταδικασει μεχρι να μας παρουσιαζει την αγια ελενη την παρθενα ειναι πολυς ο δρομος

  3. Δεν ταυτίστηκε με το θύμα, μπήκε στη θέση του όπως πρέπει να κάνει κάθε δικαστής αντί να δικάζει αφ’ υψηλού από καθέδρας. Δεν κινδυνεύει να κρίνει λάθος με το να φέρεται ανθρώπινα. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι σαν ζωντανός οργανισμός, όχι ένα ψυχρό, απηρχαιωμένο σύστημα κανόνων.

  4. Αίσχος στον κύριο Μπάμπη Σκέρτσο.Μπροστά στις απανωτές αποφυλακίσεις,αθωώσεις και απαλλαγές χιλιάδων ειδεχθών εγκληματιών,η αγόρευση της κας εισαγγελέα ήταν ένα αντρίκειο στοπ.Να πάει να φορέσει γυναικεία ενδύματα ο όψιμος δικαιωματιστής. Στο πρόσωπο της Ελένης υπερασπίστηκαν κι άλλα κορίτσια που έμειναν ανάπηρα από τέτοιες ενέργειες λαθρομεταναστών και αποθαρρύνθηκαν όσοι υποψήφιοι βιαστές και δολοφόνοι.Αφού η Δικαιοσύνη έχει αυτοξεδοντιαστεί αγαπητέ υπουργέ και δεν αποδίδεται όπως πρέπει,μόνο η έμπνευση φόβου από μέρους των λειτουργών της θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε μελλοντικούς εγκληματίες,αφού οι ποινές είναι ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.
    Κατόπιν αυτού,ο κύριος Σκέρτσος που δεν περίμενε ανάποδα με το κεφάλι στο νερό ημιλιπόθυμος μία ολόκληρη νύχτα να πεθάνει μαρτυρώντας,όπως η αδικοχαμένη Ελένη,ας έχει την ευαισθησία να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

  5. ρε ανοητε κ ελεεινε σκερτζο την σκοτωσαν οι αλητες η οχι ,επειδη βρεθηκε μια εισαγγελεας να εχει αυτα που δεν εχετε κ ουτε θα αποκτησετε εσεις θελετε να την βγαλετε τσιρκο ,εσεις ειστε το τσιρκο στο δευτερο μερος του παραλογου θεατρου με πρωτο τον προδοτη συριζα ειστε το ιδιο απατεωνες σε ενα θεατρο 2 εργων χωρις διαλειμμα ,αν ολοι οι δημοσιοι φορεις κρατος αστυνομια δικαστες κρινατε κ λεγατε αυτα που ειπε η εισαγγελεας η χωρα μας θα ειχε μεγαλουργησει αλλα ειστε απατεωνες κ ψευτες πουλημ,ενοι στον σορος κ τον γκειτς

Comments are closed.