08/05/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

“Άγριο σφυροκόπημα” στον Βαρθολομαίο! “Κάνε πρώτα ιεραποστολή στην χώρα σου πριν διδάξεις τους Ουκρανούς Επισκόπους”

Κοινοποίηση:
bartholomaios40-thumb-large-thumb-large

Στο απόσπασμα έχει στήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον σφυροκοπάει καθημερινά. Σήμερα του πρότεινε να κάνει ιεραποστολικό έργο στην Τουρκία πριν διδάξει τους Ουκρανούς Επισκόπους!

Συγκεκριμένα ο Εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Vasily Anisimov πρότεινε ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης να κάνει ιεραποστολικό έργο στην Τουρκία, όπου βρίσκεται το πνευματικό κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

«Πες μας πρώτα πώς εκχριστιανίζεις τους πατριώτες σου στην Τουρκία, προτού διδάξεις τους Ουκρανούς επισκόπους να φέρουν στην πίστη έναν λαό που έχει βγει από ένα αθεϊστικό ζυγό 70 χρόνων”, ανέφερε ο Ανσίμοφ όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τι δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ , εκπρόσωπος του πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ο οποίος είπε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν είχε το δικαίωμα να απαιτήσει από την Κωνσταντινούπολη οι Έξαρχοι που ήρθαν για να προετοιμάσουν τη χώρα για αυτοκεφαλία να εγκαταλείψουν από την Ουκρανία.

«Το φάντασμα του κομμουνισμού κάποτε έσπασε την Ευρώπη και τώρα τα φαντάσματα της βυζαντινής αυτοκρατορίας, οι σημερινοί επισκόποι της Κωνσταντινούπολης, κακόμοιροι, ψάχνουν για κάποιον που να τους φροντίζει και να τους τροφοδοτεί”, ανέφερε ο Ανσίμοφ.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας αποκάλεσε την πρόθεση της Κωνσταντινούπολης να εκδώσει έναν τόμο για την Ουκρανία «παρεμβατική μητρότητα”: η Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης «ξαφνικά θυμήθηκε ότι ήταν μητέρα πριν από 300 χρόνια”, ανέφερε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.