Άγριο ξύλο στην πορεία των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Άγκυρα: 36 συλλήψεις από τις Τουρκικές Αρχές(ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
гей

Η τουρκική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού για να σταματήσει μια πορεία Υπερηφάνειας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Άγκυρα, προχωρώντας σε τουλάχιστον 36 συλλήψεις αφότου οι αρχές απαγόρευσαν τέτοιου είδους πορείες σε πόλεις σε όλη τη χώρα για λόγους ασφαλείας.

 Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν αστυνομικούς να ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε ακτιβιστές και να τους σέρνουν στο έδαφος πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους βάλουν μέσα σε λεωφορεία της αστυνομίας. Η UniKuir, οργάνωση ακτιβιστών ΛΟΑΤΚΙ+ που έχει την έδρα της στην Άγκυρα, δήλωσε ότι τουλάχιστον 36 άτομα συνελήφθησαν.

Την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία διέλυσε μια μεγαλύτερη ετήσια πορεία Υπερηφάνειας και έθεσε υπό κράτηση περισσότερα από 300 άτομα.

Χιλιάδες άνθρωποι συνηθίζουν να παρίστανται στις ετήσιες πορείες Υπερηφάνειας στη λεωφόρο Ιστικλάλ, την κύρια λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης, αλλά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και το ισλαμιστικών καταβολών Κόμμα του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) έχει σκληρύνει τη στάση της για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι έγκλημα στην Τουρκία, αλλά η εχθρότητα προς αυτήν είναι ευρέως διαδεδομένη και η αστυνομική καταστολή στις παρελάσεις Υπερηφάνειας γίνεται όλο και πιο σκληρή με την πάροδο των ετών

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Τα παλιά καλά χρόνια στην Ελλάδα οι λούγκρες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Και λίγα τους έκαναν οι Τούρκοι όπου δεν τηρείται ο νόμος πρέπει να πέφτει ξύλο. Πάντως αν δεν κάνω λάθος τον νόμο περί προσβολής δημοσίας αιδούς ο Τσιπράκος δεν τον κατήργησε;

  2. Ενω εδω πανε υπουργοι και βουλευτες της κυβερνησης στην αντιστοιχη εκδηλωση, μιας κυβερνησης που επεβαλε ενα απο τα σκληροτερα lockdown στον πλανητη και μετα μετρα διαχωρισμου τυπου apartheid, με τις δυναμεις καταστολης της να συμπεριφερονται οπως αυτες του Ερντογαν στην Νεα Σμυρνη και αλλου. Η αλλη οψη του ιδιου νομισματος.

  3. ΑΧΟΥ ΤΑ ΜΩΡΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΒΥΖΑΚΙ ΤΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

  4. ΑΝ ΕΧΕΙ ΛΟΥΓΚΡΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ…..ΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΠΟΛΛΕΣ.ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.ΥΓ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ.ΚΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΤΡΩΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.

  5. έτσι ρε σούργελα, να υποστηρίζετε τους τούρκους φασίστες, έτσι σας θέλω…. ραγιάδες…χαχαχαχαχ

  6. Ω γουστάρω, οι Λοατκι είναι μια παγκόσμια συμμορία ανώμαλων. Νεοταξίτες κτλπ.
    Ξύλο και φυλακή.
    Δεν με νοιάζει να ξέρω τι κάνει ο κάθε ανώμαλος, να τα κάνει στο σπίτι του.

  7. Γιατί πρέπει κάποιος να αισθάνεται περηφάνεια όταν τον σουβλίζουν από πίθω;

  8. Ειναι εικονα αυτη ? Σας αρεσει ? Συμφωνειτε ? Προτιμω την εικονα της αθηνας , τουλαχιστον δεν υπαρχει βια ,παντού υπαρχουν φιλε εσυ που λες δεν εχεις δει τουρκο gay , μην εχεις αυταπατες , εκει ομως κρυβονται

  9. μπραβο !!!!!!!!!!!!! οχι σαν το μπουρδελο εδω………………..

  10. Hopefully Erdogans army will be here soon to liberate the grakylous from democracy

  11. Ετσι γινετε σε οποια χωρα ”δεν” εχει Προεδρο και Πρωθυπουργο ΛΟΑΤΚΙ !!! Εδω ποιος..η καμπια η στραβοραμμενη ..’η ο κρεατοβεργας..?

  12. Και εδώ οι μπάτσοι χορευτές στο φεστιβάλ, θέλουν να συμμετάσχουν λες και είναι καρναβάλι στην Πάτρα

    1. ατυχής η σύγκριση της μογγολοΤουρκίας με τη βαλκανική Βενεζουέλα!

      YΓ. ξυλο στους ανώμαλους!

  13. φερτε και μερικες διμοιριες εδω περα ρε,,,να μπει μια ταξη στο μπουρδελλαδισταν

  14. Μπράβο στα μεχμέτια.Ωραία φώτο.Τούρκο πούστ@ δεν έχω δεί.

Comments are closed.