Άγρια αερομαχία ρωσικών Su-35 και ισραηλινών F-16 στην Α.Μεσόγειο (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
israelf16_2

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 που απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Χμέιμιμ της Λαττάκεια στην Συρία, ενεπλάκησαν σε αερομαχία BVR με ισραηλινά μαχητικά F-16I Sufa στα νότια της Συρίας, στον θαλάσσιο χώρο που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, αναφέρει ο συνήθως καλά ενημερωμένος ρωσικός ιστότοπος “AVIA PRO”.

Η εμπλοκή έγινε όταν κατά την διάρκεια αποστολής αέρος-εδάφους follow-on (δηλαδή το δεύτερο κύμα) της ισραηλινής Αεροπορίας το βράδυ της 24ης Αυγούστου εναντίον κτιριακού συγκροτήματος που χρησιμοποιούσε η οργάνωση Χεζμπολάχ στην περιοχή Aqraba στα περίχωρα της Δαμασκού.

Το πρώτο κύμα έπληξε τους στόχους του, αλλά όταν ξεκίνησε ένα δεύτερο κύμα βρέθηκαν απέναντί τους τέσσερα Su-35, τα οποία πέτυχαν εγκλωβισμό σε παραμέτρους βολής BVR βλημάτων από τα 60 χλμ.!

Εξαιτίας της επέμβασης των Flanker, τα ισραηλινά μαχητικά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους καθώς έλαβαν την εντολή να αποχωρήσουν από την περιοχή, σύμφωνα πάντα με την ρωσική δημοσίευση.

Πιθανότατα τα βαρυφορτωμένα F-16, εκτίμησαν ότι δεν θα μπορούσαν να εκτελέσουν την αποστολή τους χωρίς απώλειες και παρά το γεγονός ότι στράφηκαν δύο από αυτά κατά των ρωσικών μαχητικών, δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο εγκλωβισμό.

Το εντυπωσιακό είναι ότι είναι η πρώτη φορά οι οι Ρώσοι σηκώνουν» μαχητικά από την Χμέιμιμ για να αναχαιτίσουν ισραηλινά μαχητικά, ενώ είναι η δεύτερη φορά που τα Su-35 τρέπουν σε φυγή F-16 μέσα σε λίγες ημέρες καθώς είναι η δεύτερη αναχαίτιση μετά από αυτή των τουρκικών F-16  στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Τα ρωσικά μαχητικά Su-35αξιοποιούν τις τρομακτικές δυνατότητες του ραντάρ του με ακτίνα δράσης 400 χλμ. και του ηλεκτροοπτικού του συστήματος που μπορεί να εγκλωβίσει χωρίς καν να γίνει αντιληπτό από τα συστήματα RWR των εχθρικών μαχητικών, αεροσκάφη στα 95 χλμ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Δεν ειπα ποτε τετοιο πραγμα , εγω μιλησα για συνεργασια σε πολλα επίπεδα μαζι με την ρωσια και στο εμπορικο κομματι ,ναυπηγεια ,ναυτηλια, επενδύσεις εργοστασια , αλλα και συνεκμεταλλευση φυσικου αεριου και πετρελαιου στο αιγαιο με τα αναλογα αντίτιμα κτλ , με λιγα λογια αναπτηξη και όχι τα παρμυθια της ε.ε.. Και αν υπηρχε δυνατοτητα τρειμερης συνεργασια με αξονα ρωσιας ,τουρκιας,ελλαδας ,και να μεινουν στην απ εξω οι αλλοι ,θεωρω ότι υπηρχαν περιθωρια για μια τετοια κινηση,τερμα η φαγωμαρα με τους απέναντι και απλα συνεργασια και ειρηνη ,όπως εκαναν αυτοι με τους ρωσους. Εφικτα σεναρια αλλα θελει πολιτικη και διπλωματια …από ποιους όμως???!!!

    1. Μλκίες γράφεις ρε σύντροφε;
      Με ποιόν θα τηρήσει συμφωνίες ο τουρκος;
      Μόνο με τους νταβατζήδες του κι όχι μαυτούς που θεωρεί υποδεέστερους του…
      Λίγη ιστορική και πολιτική έρευνα δε βλάπτει πριν αναμασήσουμε τις βλακείες των πατρόνων μας…

  2. Τους Ρώσους τους χάσαμε απο Μαλακίες του Τσιπρόμουνου,

  3. Απλά η βελτιωμένη έκδοση του παλιού Su-27 και πουλάνε φούμαρα οι Ρώσοι για ολοκαίνουργιο μαχήτικο.Σαν να πούμε εμείς οτι τα F-16 block 52 που έχουμε δεν βασίζονται στο παλιό F-16 αλλά είναι ένα εντέλως καινούργιο μαχήτικο.Ολοκαίνουργια μαχητικά που δεν είναι απλά μια βελτιωμένη έκδοση παλιού (δηλαδή δεκαετίας 80′) είναι μόνο τα F-22 και F-35.

  4. Δωσε πονο Πουτιν !!! ετσι κανουν κατι ψευτονταιδες πχ ισραηλιτες και τουρκοι αλλα αμα τους κανεις τσαμπουκα και τους αρπαξεις απ το λαιμο το βαζουν στα ποδια, τέτοιοι είναι ,να τα βλέπουμε εμεις που δεν θελαμε συμμαχια με την μεγαλη αρκουδα και τωρα τους εχουμε απέναντι,ανηκουμε στην δυση εεε?παρτε μνημονια ραγιαδες ,πληρωστε και τοκους στο Δ ραιχ ραγιαδες ,πληρωστε και χαρατσια μαλακες παρτε και τους ισλαμοπιθικους στο σβερκο μαλακοραγιαδες ,δωστε και την μακεδονια στους γυφτοσκοπιανους βαλκανιους ραγιαδες όλα αυτά για να μεινετε στο ευρω και να ειστε το μπουρδελο της δυσης ,αδικο εχω ρε Στεφανε εισαι ο μονος που τα λες και τα φωνάζεις κάθε μερα ολοι οι αλλοι είναι αδελφατο και πληρωμένοι χαφιέδες του σορος και της φραου ανγκελας….

    1. Δηλαδή έχεις την εντύπωση ότι αν ήσουν με τους Ρώσους θα στα πλήρωνε όλα ο Πουτίν και δεν θα χρωστούσες έτσι???Δηλαδή στην Ρωσία κανείς δεν είναι με κάρτες και δάνεια τους τα πληρώνει όλα ο Βλαδίμηρος!!!αχαχαχαχα Το 2013 που η Κύπρος ζήτησε απο την Ρωσία 4 ΜΟΝΟ δις για να μην πάει σε ΔΝΤ και ΕΕ.Η απάντηση του Πουτινιασμένου ήταν η εξής:Εντάξει θα δούμε τώρα δεν γίνεται βρείτε τα με πάλι με την ΕΕ!!!Έλεος με την παραμύθα ότι θα μας χαρίσουν λεφτά οι Ρώσοι και δεν θα χρωστάμε.Κανείς δεν χαρίζει λεφτά και δεν διαγράφει χρέη ο τζάμπας ΠΕΘΑΝΕ!!!

Comments are closed.