ΦΟΒΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ!! ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ: ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΧΡΕΙΝ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ!

    Κοινοποίηση:
    ΧΑΡΤΟΣ

    Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Κατάρ, κατηγορώντας το κράτος του Κόλπου ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές» οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Αδελφών Μουσουλμάνων, μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στο Κάιρο, θα διακοπούν όλες οι αεροπορικές και θαλάσσιες συνδέσεις με το Κατάρ για να προστατευθεί η εθνική ασφάλεια της χώρας.

    Ταυτόχρονα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι υποστηρίζει τον εξτρεμισμό και υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια.

    Τα Εμιράτα έδωσαν στους διπλωμάτες τους 48 ώρες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ αιτιολόγησαν την απόφασή τους αυτή υποστηρίζοντας ότι η Ντόχα «υποστηρίζει, χρηματοδοτεί και εναγκαλίζεται τρομοκρατικές, εξτρεμιστικές και σεκταριστικές οργανώσεις», μετέδωσε το WAM.

    Νωρίτερα, τη διακοπή των διπλωματικών τους σχέσεων με το Κατάρ ανακοίνωσαν επίσης η Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν.

    Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις διπλωματικές τουςς σχέσεις και όλες τις χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις με το Κατάρ, τονίζοντας πως η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία για να προστατευθούν από «την τρομοκρατία» και «τον εξτρεμισμό».

    Το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, ανέφερε πως το Ριάντ αποφάσισε να διακόψει τις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις με το Κατάρ «ασκώντας τα κυριαρχικά του δικαιώματα τα οποία εγγυάται το διεθνές δίκαιο» και για «την προστασία της εθνικής ασφάλειας από τους κινδύνους της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού».

    Η Σαουδική Αραβία «προέτρεψε όλες τις αδελφές χώρες και εταιρείες να πράξουν το ίδιο», δηλαδή να διακόψουν κάθε σχέση με τη Ντόχα.

    Το Μπαχρέιν ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις του με το Κατάρ, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία καθώς και ότι επεμβαίνει στις εσωτερικές του υποθέσεις.

    Μια σύντομη ανακοίνωση που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Μπαχρέιν αναφέρει ότι το βασίλειο, στενός σύμμαχος της Σαουδικής Αραβίας, θα διακόψει επίσης κάθε αεροπορική και θαλάσσια σύνδεση με το Κατάρ και δίνει στους υπηκόους του που βρίσκονται στην επικράτεια του Κατάρ προθεσμία διάρκειας 14 ημερών προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα αυτή.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Κοιτοντας από χθες τι παιζει… στο Καταρ μοιαζει δυσκολο να εχει καποιος μια καλη εικονα για το θεμα . ..Απο που να το πιασεις και που να τ αφησεις ..αυτό το θεμα . Από αυτό που λεει ο φιλος εδώ ότι μαλλον κοροιδευομαστε όταν λεμε ότι μονο το Καταρ μπορει να φταιει για την τρομοκρατια ?? ..Από το ότι σου λενε ότι εκει ..δεν εχει δημοκρατια.. αλλα εδώ που εχεις ΔΝΤ..οκρατια.. , λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του και σε κυβερνουν με μνημονια ? Από το ότι.. (απ οσο διαβασα εστω).. ένας δημοσιογράφος πριν χρονια φυλακιστηκε γιατι εγραψε κατά του Βασιλια (του Εμιρη που ηταν τοτε) ? Από το ότι δε ξερεις αν πραγματικα είναι η κατασταση ετσι οπως σου λενε .. με τοσους παπαγάλους που συχνα πουλανε τρομο και φοβο ..κλασσικα ?? Από το αν κανουν προπαγανδα κατά του Τραμπ ως παπαγαλοι της αλλης μεριας όμως ? Από το 1δις.. λιτρα.. που δωσαν σε τζιχαντιστες ? Από το ότι διαβασα ότι είναι φιλοι του Ερντογαν.. και όπως αρκετοι ξερουν.. ο γιος του Ερντογαν κανει δουλειες με τους ΙSIS ? Από το οτι εκει εχει εδρα το Αλ Τζαζιρα ? Μετα …ότι είναι πολύ πλουσια χωρα με φυσικο αεριο.. αλλα κανει εισαγωγες τροφιμων 70-80%… , ετσι λενε εστω. Από το ότι ο Τραμπ ο φιλοναζι.. το πιονι της παλιας ταξης.. ξεκινησε λογικα ολο αυτό το σκηνικο πριν μερικες μερες (μονο οι Ναζι χαρηκαν στην Ελλαδα με αυτόν τον Κλοουν ) ? Από το οτι πιθανότατα σε αρκετους δεν αρεσει η ‘Μπαλα’ που παιζει παγκοσμίως ένα τοσο μικρο κρατος ?? Μετα οτι μπορει να παιζει κοντρα παλιας και νεας ταξης.. αλλα τη πληρωνει ο κοσμος συχνα ..στο κουκλοθεατρο που ζουμε παγκοσμίως ? . Οσο για κατι σχολια.. που βλέπεις.. είναι δειγμα.. της μπανανιας που ζουμε σε κάθε τι….. υπαρχουν και ελληνες στο Καταρ… να πουμε.. . Θελει πολύ ψαξιμο το πραγμα για να εχεις μια καλη εικονα.. και μοιαζει με μπαχαλο..

    2. Ναι,μονο το Καταρ ειναι που υποστηριζει τα τζιχαντια.Η Σ.Αραβια κανει την παπια τωρα.Η Αμερικη που τους οργανωσε και τους εξοπλισε ως δηθεν συριακη αντιπολιτευση για να ριξουν τον Ασαντ κι αυτη την παπια.Ουστ ρε υποκριτες.

    3. “Η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Κατάρ, κατηγορώντας το κράτος του Κόλπου ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές» οργανώσεις”

      Μήπως θα έπρεπε, κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, να δώσουν λόγο, για την εμμονή τους στους καταριανούς «επενδυτές», όταν ο κόσμος το είχε τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι;

    4. Το Κατάρ πρέπει να βομβαρδιστει μέχρι να γίνει κρανίου τόπου. ΕΆΝ υποστηρίζει τους τσιχατζιστες εμπάργκο από όλους μέχρι να μην έχουν να φάνε κ να τρώνε μόνο τα αρχι δια μας

    Comments are closed.