“ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΟΡΑΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ Δ.ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΕΞΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, Ο ΝΕΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ”- ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

    Κοινοποίηση:
    anagnostou1

    Και το όνομα αυτού, Στ. Αναγνώστου: Ένας «Μπαλτάκος» σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου;

    Ο Στέφανος Αναγνώστου ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος για την προεκλογική περίοδο, επιλογή που προδίδει – για μια ακόμη φορά – τις ακροδεξιές προτιμήσεις του Αντ. Σαμαρά. Ο ως χθες γ.γ. ενημέρωσης υπήρξε, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ιού», συντάκτης του (φιλοχουντικού) «Ελεύθερου Κόσμου» και συγγραφέας βιβλίου για την «προδοσία της Κύπρου» που καταφέρεται κατά του Μακάριου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή (!) και αθωώνει διά της πλαγίου τον δικτάτορα Δημ. Ιωαννίδη.

    Η λιτή χθεσινή ανακοίνωση γράφει: «Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης κ. Στέφανος Αναγνώστου αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος για την προεκλογική περίοδο, στη θέση της κυρίας Σοφίας Βούλτεψη». Η επιλογή αυτή φαίνετια πως αποτελεί σαφή ένδειξη για το (ακροδεξιό και φιλοχουντικό) προφίλ των στενών συνεργατών που επιλέγει να έχει δίπλα του ο Αντώνης Σαμαράς. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός αρέσκεται σε επιλογές τύπου Μπαλτάκου, ακόμη και μετά τη δημόσια κατακραυγή για τις στενές επαφές του επιτελικού του συμβούλου με τη Χρυσή Αυγή.

    Ο Στέφανος Αναγνώστου επιλέχθηκε τον Οκτώβρη του 2014 για τη θέση του γ.γ. Ενημέρωσης και ο «Ιός» της Εφημερίδας των Συντακτών είχε τότε σκαλίσει λιγάκι το παρελθόν του, με ενδιαφέροντα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ο νέος Μπαλτάκος της κυβέρνησης».

    Σε αυτό, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ο Στ. Αναγνώστου «υπήρξε μεταξύ άλλων συντάκτης του (φιλοχουντικού βέβαια) «Ελεύθερου Κόσμου»» και συγγραφέας του βιβλίου «Φάκελος Κύπρος. Η τριλογία της προδοσίας», γραμμένο στις αρχές της δεκατίας του ’80.

     

    Το 96σέλιδο πόνημα του κ. Αναγνώστου

    vivlio-kipros

    Σύμφωνα με τα όσα γράφει το left.gr, «Το περιεχόμενο του βιβλίου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την πολιτική τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Ιός». «Βασικές πηγές του είναι ο «Ελεύθερος Κόσμος», ο επίσης φιλοχουντικός και ήδη χρυσαυγίτικος «Στόχος» και το διαβόητο «Υπόμνημα» του Γεωργίου Αλφαντάκη, συνηγόρου του δικτάτορα Παπαδόπουλου στη δίκη των πρωταιτίων του πραξικοπήματος, το ίδιο που δημοσιεύει κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή».

    Σε αυτό το βιβλιαράκι, ο Στ. Αναγνώστου ισχυρίζεται πως ο Μακάριος δεν βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα εναντίον του από τα ενεργούμενα της χούντας Ιωαννίδη, κι έτσι «ο δρόμος προς την προδοσίαν της Κύπρου είχε αρχίσει να διαγράφεται». Ο Μακάριος, κατά τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, «είχε καταφύγει από την πρωίαν της 15ης Ιουλίου εις το στρατόπεδον της ειρηνευτικής δυνάμεως του ΟΗΕ εις την Πάφον. Είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως διά το μελετώμενον εις βάρος του κίνημα και διέφυγε χωρίς να κινδυνεύση. Ο δρόμος προς την προδοσίαν της Κύπρου είχε αρχίσει να διαγράφεται. Το πρώτο βήμα προς αυτήν είχεν ήδη γίνει».

    Ο Στ. Αναγνώστου στοχοποιεί στη συνέχεια την ηγεσία της ΕΡΕ (και εν συνεχεία της Νέας Δημοκρατίας) και της Ενωσης Κέντρου (εν συνεχεία ΕΔΗΚ), καθώς, κατά τον κ. Αναγνώστου, εκείνοι ήταν που διέπραξαν τη δεύτερη προδοσία (την «ηθική αυτουργία» στην προδοσία). Κατονομάζονται επειδή «εδέχθησαν ως νόμιμον την εισβολήν των Τούρκων» και είναι βέβαια η Ελένη Βλάχου, ο Γεώργιος Μαύρος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (σ. 46-49).

    «Το κερασάκι στην τούρτα», προσθέτει ο Ιός, «είναι η απαλλαγή του δικτάτορα Ιωαννίδη από την ευθύνη για την κυπριακή τραγωδία. Ο κ. Αναγνώστου υποστηρίζει ότι «διά την προδοσίαν της Κύπρου έγινε ευρυτάτη συνεργασία μεταξύ των αναφερθέντων προσώπων» και υπαινίσσεται ότι ο «Φάκελος Κύπρου» δεν ανοίγει για να μη δικαιωθεί ο Δημήτριος Ιωαννίδης (σ. 96)».

    Η Χούντα που έγινε «Επταετία»

    Πριν παραθέσουμε ολόκληρο το δημοσίευμα του Ιού, να σημειώσουμε πως ο Στ. Αναγνώστου έστειλε απάντηση, δίνοντας την αφορμή στους συντάκτες του «Ιού» για μια ακόμη ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Ο Στ. Αναγνώστου σε κείμενό του ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 εξηγούσε γιατί οι χουντικοί δεν θα ψήφιζαν ποτέ τη Χρυσή Αυγή, «για έναν απλό λόγο: Γιατί τα στελέχη του Στρατού που πρωτοστάτησαν στην Επταετία, -ανεξάρτητα αν έπραξαν σωστά ή λάθος τότε- άλλοι ως ευέλπιδες και άλλοι ως χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, πολέμησαν με γενναιότητα και ηρωισμό κατά των Ιταλογερμανοβουλγάρων εισβολέων και στη συνέχεια στελέχωσαν και καθοδήγησαν την Εθνική Αντίσταση!» («Ελεύθερη Ζώνη», 15.6.2012).

    Όπως σημειώνει ο Ιός: «Ωστε έτσι: «Επταετία» η χούντα, και γενναίοι πολεμιστές οι πραξικοπηματίες, που ακόμα δεν ξέρουμε «αν έπραξαν σωστά ή λάθος», αλλά «καθοδήγησαν» την Εθνική Αντίσταση, προφανώς μέσω των Ταγμάτων Ασφαλείας».

    Αλλα σχόλια περιττεύουν, ας τον χαίρεται τον Στ. Αναγνώστου ο Αντ. Σαμαράς.

    Ολόκληρο το δημοσίευμα του «Ιού» για τον Στ. Αναγνώστου

     

    «Ο νέος γ.γ. Μέσων Ενημέρωσης, Στέφανος Αναγνώστου, θεωρεί «προδότη» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή», ξεκινούσε το δημοσίευμα του Ιού και πρόσθετε:

     

    «Καθώς φαίνεται, ενισχύεται η ακροδεξιά στελέχωση του κυβερνητικού επιτελείου. Ο δημοσιογράφος Στέφανος Αναγνώστου, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης, σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, το οποίο ασφαλώς συνέταξε ο ίδιος, υπήρξε μεταξύ άλλων συντάκτης του (φιλοχουντικού βέβαια) «Ελεύθερου Κόσμου», αλλά και συγγραφέας δύο βιβλίων. Μια ματιά στο πρώτο απ’ αυτά είναι αρκετά διαφωτιστική για τις απόψεις του στενού συνεργάτη της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη.

     

    Εκδοση χωρίς εκδότη

     

    Τιτλοφορείται «Φάκελος Κύπρος. Η τριλογία της προδοσίας» και πρόκειται για ένα βιβλιαράκι 96 σελίδων. Η έκδοση που συμβουλευτήκαμε δεν έχει ιδιαίτερα στοιχεία (τόπο, χρόνο και επωνυμία εκδότη), αλλά σύμφωνα με τον πρόλογό του η έρευνα που προηγήθηκε ολοκληρώθηκε το 1979. Η Εθνική Βιβλιοθήκη το κατατάσσει στο έτος 1981.

     

    Το περιεχόμενο του βιβλίου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την πολιτική τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα. Βασικές πηγές του είναι ο «Ελεύθερος Κόσμος», ο επίσης φιλοχουντικός και ήδη χρυσαυγίτικος «Στόχος» και το διαβόητο «Υπόμνημα» του Γεωργίου Αλφαντάκη, συνηγόρου του δικτάτορα Παπαδόπουλου στη δίκη των πρωταιτίων του πραξικοπήματος, το ίδιο που δημοσιεύει κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή».

     

    Ο πρώτος στόχος του συγγραφέα είναι ο πρόεδρος Μακάριος, για τον οποίο ο κ. Αναγνώστου ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα εναντίον του από τα ενεργούμενα της χούντας Ιωαννίδη. «Ο Μακάριος εγνώριζεν ότι θα εγίνετο το εις βάρος του κίνημα και είχε φροντίσει να γλυτώσει. Ποίος όμως τον επληροφόρησε;» (σ. 22). Σύμφωνα με τη θεωρία του κ. Αναγνώστου, ο Μακάριος «είχε καταφύγει από την πρωίαν της 15ης Ιουλίου εις το στρατόπεδον της ειρηνευτικής δυνάμεως του ΟΗΕ εις την Πάφον. Είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως διά το μελετώμενον εις βάρος του κίνημα και διέφυγε χωρίς να κινδυνεύση. Ο δρόμος προς την προδοσίαν της Κύπρου είχε αρχίσει να διαγράφεται. Το πρώτο βήμα προς αυτήν είχεν ήδη γίνει». Και βέβαια τεκμήριο της προδοσίας είναι η «εθνικώς απαράδεκτη» ομιλία του Μακάριου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 19.7.1974 (σ. 43).

     

    Ο επόμενος στόχος είναι η ηγεσία της ΕΡΕ (και εν συνεχεία της Νέας Δημοκρατίας) και της Ενωσης Κέντρου (εν συνεχεία ΕΔΗΚ), καθώς και εκδότες του καραμανλικού περιβάλλοντος. Αυτοί ήταν, κατά τον κ. Αναγνώστου, εκείνοι που διέπραξαν τη δεύτερη προδοσία (την «ηθική αυτουργία» στην προδοσία, όπως αναφέρει σε άλλο σημείο). Κατονομάζονται επειδή «εδέχθησαν ως νόμιμον την εισβολήν των Τούρκων» και είναι βέβαια η Ελένη Βλάχου, ο Γεώργιος Μαύρος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (σ. 46-49).

     

    Για το κρίσιμο διάστημα μετά την εισβολή των Τούρκων ο συγγραφέας καταγγέλλει το πασίγνωστο φιάσκο της χουντικής επιστράτευσης, ως προϊόν διαδόσεων της… ΚΥΠ. Για το ζήτημα αυτό δεν παρέλειψε να στείλει και επιστολή στον «Στόχο» ο κ. Αναγνώστου (Αύγουστος 1977).

     

    Αθώος ο Ιωαννίδης

     

    Και βέβαια το κερασάκι στην τούρτα είναι η απαλλαγή του δικτάτορα Ιωαννίδη από την ευθύνη για την κυπριακή τραγωδία. Ο κ. Αναγνώστου υποστηρίζει ότι «διά την προδοσίαν της Κύπρου έγινε ευρυτάτη συνεργασία μεταξύ των αναφερθέντων προσώπων» και υπαινίσσεται ότι ο «Φάκελος Κύπρου» δεν ανοίγει για να μη δικαιωθεί ο Δημήτριος Ιωαννίδης (σ. 96).

     

    Μήπως αδικούμε τον νέο γενικό γραμματέα; Μήπως δηλαδή επρόκειτο για ένα από τα «νεανικά αμαρτήματα», για τη χρήση των οποίων διαμαρτύρονται άλλα κυβερνητικά στελέχη, με πιο γνωστό παράδειγμα το τσεκούρι του υπουργού Υγείας; Μα είναι ο ίδιος ο κ. Αναγνώστου εκείνος που προβάλλει -προφανώς υπερηφανευόμενος γι’ αυτό- το εν λόγω πόνημά του στο ούτως ή άλλως λιτό CV του. Να δούμε τι έχει να πει σχετικά με την «προδοσία Καραμανλή» η εφευρετική πολιτική προϊσταμένη του νέου γενικού. Και πώς θα αντιδράσει η πτέρυγα του κόμματος που εξακολουθεί να φέρει το όνομα του… προδότη Εθνάρχη.

     

     

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΙΑ ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΟΥΣ ΚΟΠΡΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

    2. Η προδοσία της Κύπρου ξεκινά με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου,τις οποίες υπέγραψαν οι καραμανλής και μακάριος,το 1959!
      Μετά τον εθνικοαπελευθερωτικό και ενωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ,οι ανωτέρω “εθνάρχες”,συμφώνησαν και υπέγραψαν την οριστική υποδούλωση της Κύπρου,πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων,το αίμα και τις θυσίες των ΕλληνοΚυπρίων αγωνιστών!
      Για μια Κύπρο ελεύθερη και ενωμένη με την Ελλάδα,πολέμησαν οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ.Αντιθέτως,οι “εθνάρχες”,συμφώνησαν να νομιμοποιήσουν την αγγλική παρουσία στην Κύπρο και να την “ανεξαρτητοποιήσουν”!Τόσο “ανεξάρτητη” παρέδωσαν την Κύπρο,ώστε πρώτη φορά στην Ιστορία,ένα ανεξάρτητο κράτος,είχε τρεις προστάτες…!
      Ακόμη και η τουρκία,η οποία είχε πουλήσει την Κύπρο στους άγγλους(1878),απέκτησε δικαιώματα στην Κύπρο,ως “προστάτιδα δύναμη”.
      Η ευθύνη του ιωαννίδη,όχι της “επταετίας”,είναι γνωστή και δεδομένη.Ο ίδιος ο ιωαννίδης,παρεδέχθει το μερίδιο της προδοσίας που του αναλογεί,δηλώνοντας πως τον “κορόιδεψαν”.Βεβαίως δεν ανέφερε ποτέ το ποίοι τον “κορόιδεψαν”,η ιστορία όμως τους έχει καταγράψει.
      Οι “εθνάρχες”,ουδέποτε λογοδότησαν για τις υπογραφές και για τις δηλώσεις(Η Κύπρος κείται μακράν).Ο δε καραμανλής,ως αμετανόητος προδότης και νεκροθάφτης της Κύπρου,μετά την υπογραφή των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου,δεν τόλμησε να πατήσει το πόδι του στην Κύπρο!
      Η ιστορία είναι αληθινά γεγονότα και δεν γνωρίζει ιδεολογίες.Αντιθέτως η “ιστορία των νικητών” είναι η προπαγάνδα την οποία μεταχειρίζονται οι “νικητές” για να καλύψουν τις “λαδιές” και τις ευθύνες τους.
      Υ.Γ. Για να τα λέμε όλα,άλλο η “21 Απριλίου” και άλλο η “δικτατορία του ιωαννίδη”,όχι “βρήκαμε παπά,να θάψουμε 5-6″…

    3. Γιατί, ψέμμα είναι η ευθύνη του πολιτικού κόσμου για την προδοσία της Κύπρου, μέσω του ηλίθιου του Ιωαννίδη που πιάστηκε κορόιδο; Ας ανοίξει ο φάκελλος της Κύπρου. Και σοβαρέψου Μακελάρη, με τα σωστά σου επικαλείσαι τους ανθέλληνες του Ιού;

    4. ΕΠΗ ΕΠΟΧΗ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΝΑ ΚΥΡΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΤΗΠΡΟΣΩΠΟ ΝΑ ΣΥΝΧΡΟΝΗΣΟΥΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΝΩΣΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ.ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ.ΚΑΙ ΘΑ ΓΗΝΩ ΝΟΜΑΡΧΡΗΣ.ΑΠΟΜΝΗΜΟΒΕΒΜΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΗΚΟΥ ΕΠΕΙΤΕΛΙΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ.ΨΑΞΤΕΤΟ.

    5. ρε ζωα του μακελειου βγαλατε το σχολιο μου με τον Πανα που εφαγε πορτα στο κοντρα γιατι εχει δηλωσει αποκλειστικη δημοσκοπιση στο μακελειο και στην νυχτερινη εκπομπη του κοντρα .

    6. Πάλι με τους Μπαλτάκους ο πανηλίθιος? Δεν βάζει μυαλό.Κοίτα ρε ενα κρετίνο που κάναμε πρωθυπουργό.Και μάλιστα τον θεωρούν και τον καταλληλότερο.

    7. Η αλήθεια είναι.Ο Καραμανλής και ο Μακάριος είναι υπεύθυνοι για τη προδοσία της Κύπρου.

    8. Τα γνωστά προεκλογικά η ΝΔ το παίζει πατριώτης και μετεκλογικά γίνεται ένας μικρός ΣΥΡΙΖΑ, εκτελώντας τις εντολές των κοινών ε τον ΣΥΡΙΖΑ αφεντικών τους Αμερικανοεβραίων.
      Το κόλπο είναι η ρητορική , ξαναθυμήθηκε τους λαθρομετανάστες αυτός που τους νομιμοποιεί!!!! και το να βάζει διάφορους τυχοδιώκτες σε θέσεις για να το παίξει δήθεν πατριώτης.
      Αν και δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του ,πολλοί πλέον ξέρουμε την αλήθεια για τους προδότες της Κύπρου. Ήταν οι Μακάριος, Καραμανλής,Αβέρωφ, Μαύρος (λόγο βλακείας) και οι 4 αρχηγοί των όπλων (Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου και Γαλατσάνος). Ο Ιωαννίδης ήταν απλά ένας μαλ… που έπαιξε το παιχνίδι τους εν αγνοία του.
      Να υπενθυμίσω ο Ιωαννίδης ανέτρεψε τον Μακάριο γιατί είχε πάρει απόφαση να διώξει όλο τον Ελληνικό στρατό από την Κύπρο (το λέει αυτό κανένας ; όχι βέβαια! Είναι αλήθεια ; Ναι!αλλά όλοι το κάνουν γαργάρα)
      Στις 2 πρώτες μέρες αυτοί που πολέμησαν τους Τούρκους τους σακάτεψαν! με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να παρακαλάνε για εκεχειρία . Ήταν θέα λίγων επιθέσεων να τους αποτελειώσουν.
      Οι Παπανικολάου και Αραπάκης δεν επέτρεψαν τα Φαντομ να βομβαρδίσουν στην Κύπρο και επέστεψαν τα υποβρύχια πίσω, αντίστοιχα,
      Αρχικά λέγανε στον Ιωαννίδη ότι γίνεται άσκηση από τους Τουρκου και όταν αργότερα αναγκάστηκαν να πουν την αλήθεια στο πρώτο πολεμικό συμβούλιο Ήταν μόνο οι Ιωαννίδης και ένας άλλος αξιωματικός. Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ,ΓΕΣ,ΓΕΑ,ΓΕΝ ΔΕΝ ΠΉΓΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Εκεί ο Ιωαννίδης έδωσε την διαταγή να αρχίσουμε να αμύνόμαστε.
      Οι Τούρκοι μετά από ήττες από 6% του νησιού φτάσαν στο 3%.
      Στην κρίσημη συνάντηση όπου ο Ιωαννίδης πέταξε έξω τον Αμερικάνο και είπε να επέβουνν στην Κύπρο οι Αραπάκηςκαι οι άλλοι ανέτρεψαν τον Ιωαννίδη και φέραν τον Καραμανλή.
      Όταν ήρθε ο Καραμανλής έκανε εκεχειρία με τους τσακισμένους Τούρκους. Κατά την διάρκεια της εκεχειρίας οι Τούρκοι αποβίβαζαν Άρματα και χωρίς να δώσουν μάχη κατέλαβαν το 18%του νησιου!!!!!!!!!!!!!!!111
      Σε εκλύσεις του Κληρίδη να στείλει στρατό και όπλα ο Καραμανλής έλεγε ότι οι Τούρκοι δεν θα κάνουν τίποτα ,την ώρα που καταλάμβαναν εδάφοι και έφτασαν από το 3 στο 18%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Στην συνέχει.
      Να υπενθυμίσουμε ότι η διαφορά του στρατού Ελλάδος με Τουρκία ήταν χαώδης. Στο στρατό είχαμε 10πλάσια ισχύ πυρός, Στην Αεροπορία είχαμε τα φάντομ, και στο ναυτικό τα υποβρύχια τσέπης(δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν τα Τούρκικα σόναρ και οι βόμβες βυθού τους δεν μπορούσαν να τα φτάσουν)Για την ποιότητα του προσωπικού βέβαια δεν συζητάμε.(τα λέει αυτα κανένας ; όχι βέβαια! Είναι αλήθεια ; Ναι!αλλά όλοιτο κάνουν γαργάρα)
      Για τον Αρχιπροδότη , Αρχιαδελφή (ήταν και λίγο πισογλέντης) Μακάριο να πούμε ότι αυτός είναι που κάλεσε τους Τούρκους να επέμβουν στην Κύπρο στην ομιλία του στον ΟΗΕ.

      1. Ναι οταν δουμε ΦΥΛΑΚΗ,Σαμαρα,Παπανδρεου,Βενιζελο,ΣΗΜΙΤΗ,ΚΑΙ ΤΑ ΓΛΟΙΩΔΗ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΑ τους.

    9. Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ 1973 – 74 ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΘΑΝΑΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ , ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΑ ΑΝΤΡΙΚΕΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ

    10. Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ 1973 – 74 ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΘΑΝΑΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ , ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΑ ΑΝΤΡΙΚΕΛΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ

    11. και που είναι το περίεργο ρε χίο? πέφτεις απ τα σύννεφα για τις σχέσεις της νουδου με τους χουντικούς?

    Comments are closed.