TO ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ! H CIA ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΙΡΑΝ- ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ! ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΙΡΑΝ! ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ!! ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΟΜΕΪΝΙ

    Κοινοποίηση:
    CIA IRAN

    Δύο ένοπλες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο στο ιρακινό κοινοβούλιο και στο Μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες και για τα δύο περιστατικά.

    Στο ιρανικό κοινοβούλιο εισέβαλαν τουλάχιστον δύο άνδρες με όπλα και πυροβόλησαν τους φρουρούς. Σύμφωνα με μαρτυρίες ο ένας φρουρός σκοτώθηκε ενώ τρεις ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο ένας ένοπλος συνελήφθη.

    iran-parliament-new

    Άλλες πηγές αναφέρουν πως το περιστατικό δεν έχει τελειώσει και ότι μέσα στο κοινοβούλιο υπάρχουν όμηροι ενώ το Al Jazeera κάνει λόγο για οκτώ τραυματίες.

    «Ένοπλοι άνδρες εισήλθαν σήμερα στο ιρανικό κοινοβούλιο και άρχισε να πυροβολεί. Χτύπησαν το έναν φρουρό στο πόδι και έφυγαν», ανέφεραν τα δύο ημι-επίσημα ιρανικά πρακτορεία, το Fars και το Mehr.

    Επίθεση πραγματοποιήθηκε και στο Μαυσωλείο του Χομεϊνί το οποίο βρίσκεται νότια του κοινοβουλίου.

    eisodos-mavsoliou-xomeinki

    Η πολιτική κατάσταση στο Ιράν

    Οι εξελίξεις στο Ιράν έρχονται την ώρα που το Κατάρ είναι σε διπλωματικό αποκλεισμό από τους Άραβες γείτονές του.

    Στις αρχές της εβδομάδας, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ αλί Χαμενεΐ, είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε Ευρώπη και οπουδήποτε αλλού δείχνουν ότι οι δυτικές πολιτικές στη Μέση Ανατολή γύρισαν μπούμερανγκ.

    Η μετριοπαθής κυβέρνηση του Ιράν με επικεφαλής τον Χασάν Ροχανί έχει ξεκινήσει διπλωματική εκστρατεία για τη βελτίωση των σχέσεων της Τεχεράνης με τη Δύση. Τον περασμένο Μάιο διεξήχθησαν εκλογές στη χώρα και ο Ροχανί εξελέγη για δεύτερη φορά πανηγυρικά. Αλλά οι εσωτερικές πολιτικές διαιρέσεις παραμένουν ισχυρές, με τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ να αντιτίθεται σε πολλές από τις μετριοπαθείς πολιτικές του πρωθυπουργού της χώρας.

    Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν, αν και είχαν εξομαλυνθεί επί Ομπάμα, έχουν περάσει σε νέα φάση όξυνσης υπό την προεδρία Τραμπ καθώς ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ υιοθέτησε σκληρή γραμμή έναντι της Τεχεράνης.

    Τα δύο περιστατικά έρχονται εν μέσω διεθνών πιέσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και κατηγοριών ότι το ιρανικό καθεστώς στηρίζει την διεθνή τρομοκρατία. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, που έχει αποκαλέσει τους συντηρητικούς αντιπάλους του ως «εξτρεμιστές», υποσχέθηκε μεγαλύτερες πολιτικές ελευθερίες και περισσότερο διάλογο με τη Δύση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Γαμω την βρωμοτασια την πορνη των εβραιων,πτανα πανακανει ολο τον πλανητη.

    Comments are closed.