ΣΟΒΑΡΟ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ “ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ” ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΕ HOT SPOT ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ. Η ΑΡΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΒΟ-ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

  Κοινοποίηση:
  lesvos-latraioi1

  Η γερμανική εφημερίδα Fraknfurter Allgemeine (FAS), επικαλούμενη διπλωματικές πηγές αναφέρει πως η Τουρκία θα τοποθετήσει αξιωματούχους- συνδέσμους σε hot spots στην Ελλάδα σημειώνοντας πως η αρχή θα γίνει από τη Λέσβο.

  Εκπρόσωποι της Αθήνας και της Αγκυρας δουλεύουν πάνω στις τελευταίες λεπτομέρειες για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας λέει η FAZ.

  Η Τουρκία είναι έτοιμη να παίρνει πίσω τους οικονομικούς μετανάστες, άμεσα και όχι με τη μακρά διαδικασία που απαιτείται τώρα, σύμφωνα με την FAZ.

  Η τελική απόφαση θα ληφθεί στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, την Τρίτη στη Σμύρνη, ενώ οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε συνεργασία με εκπροσώπους της Κομισιόν.

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία θα έχει περιθώριο δύο ημερών για να αποφασίσει για την κάθε περίπτωση οικονομικού μετανάστη που θα ταυτοποιείται στην Ελλάδα και στη συνέχεια, για τις θετικές αξιολογήσεις, η διαδικασία θα ολοκληρώνεται μέσα σε μία εβδομάδα.

  Σήμερα, απαιτούνται αρκετοί μήνες πριν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις με αποτέλεσμα- κατά κανόνα- οι μετανάστες να έχουν φτάσει ήδη στη Γερμανία, τουλάχιστον όσο ήταν ανοιχτά τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

  Τη νέα, γρήγορη, μέθοδο που θα συμφωνηθεί, σύμφωνα με την FAZ, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θα διαχειρίζονται απευθείας τα hotspot στα ελληνικά νησιά.

  Ετσι, η Τουρκία, αρχικά από τη Λέσβο, θα τοποθετήσει αξιωματούχους, οι οποίοι θα φροντίσουν στην επίλυση των όλων προβλημάτων, ώστε όλα να γίνονται γρήγορα τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

  Επίσης, σύμφωνα πάντα με το γερμανικό δημοσίευμα, σταδιακά και η Ελλάδα θα αυξήσει το σχετικό προσωπικό, ώστε άμεσα να μπορούν να εξετάζουν 100-120 αιτήσεις για άσυλο κάθε ημέρα.

  Οι Τούρκοι αξιωματούχοι αλλά και πράκτορες της ΜΙΤ θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ανενόχλητοι και με την έγκριση του ελληνικού κράτους στα νησιά..

  Άλλωστε η Τουρκία χρησιμοποιεί με συνέπεια την προσφυγική κρίση για να πετύχει τους στόχους της εξωτερικής της πολιτικής…

   

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  3 Σχόλια

  1. οι νησιωτες ηταν πολυπολιτισμικοι Τωρα πληρωνουν την απεραντη αγαπη τους για δαυτους
   Καμμια λυπηση σε λαθρολαγνους Τωρα θα ζησουν κ τον πολιτισμο τους

  2. Η Τουρκία παίζει καλά το παιχνίδι της. Το είπε και το έκανε. Πριν χρόνια είχαν πει πως δεν χρειάζεται να κάνουν πόλεμο αρκεί να γεμίσουν την Ευρώπη με μετανάστες ισλαμιστές. Τώρα κάνει το σχέδιο της πραγματικότητα. Τετέλεσται.

  3. αυτά που έπρεπε να έκανε το δικό μας κράτος πρώτο, το κάνει η τουρκία

  Comments are closed.