ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ : «Η ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ»

    Κοινοποίηση:
    KSIROS

    Μια ανακοίνωση του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητείται η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας, ήταν η αφορμή να ξεσπάσει νέος πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     

    Η ΝΔ, κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τρέφει φιλικά αισθήματα προς τους καταδικασμένους τρομοκράτες. Δήλωση για το θέμα έκανε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

     

    “Αφού δεν κατάφεραν με τις καταθέσεις υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν να αποτρέψουν τις καταδίκες, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τώρα να πετύχουν την αποφυλάκιση του δολοφόνου – τρομοκράτη, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη. Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους…”, λέει χαρακτηριστικά.

     

    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

     

    “Η νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού, η οποία θα συζητηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2013 από το Εφετείο Πειραιά αναδεικνύει την ξεχωριστή περίπτωση του συγκεκριμένου καταδίκου. Έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.

     

    Οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για αναστολή ή διακοπή της ποινής του απορρίφθηκαν, το ελληνικό κράτος, όμως, καταδικάστηκε για τη μεταχείριση του Σάββα Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Στρασβούργου, το Σεπτέμβρη του 2010. Στην ουσία, το ΕΔΔΑ καταδίκασε το ελληνικό κράτος διότι εφαρμόζει πάνω στον Σάββα Ξηρό εκδικητικές μεθόδους κράτησης, αρνούμενο να του δώσει τη δυνατότητα να φροντίσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Έκρινε, δε, ότι «η εισαγωγή του σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που απαιτεί η φύση της ιατρικής του αγωγής, μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστική για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του». Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης» μπορεί να εξηγηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό το ζήτημα.”

     

    Η ανακοίνωση υπογράφεται από το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

     

    Η ανακοίνωση της ΝΔ

     

    «Η συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες, όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά και παίρνει προκλητικές διαστάσεις.

    Μόλις πρόσφατα (14/12), η “Αυγή”, εκφραστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούσε άρθρο “φίλων και συντρόφων του Δ. Κουφοντίνα”, που ζητούσε να αποφυλακιστεί ο τρομοκράτης Σ. Ξηρός.

    Πως και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι “κρατούμενοι ειδικής φύσης” μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει.

    Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του Χθες, το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, όχι μόνο υιοθετούσε το αίτημα των “φίλων” του φυλακισμένου τρομοκράτη, αλλά και εξαπέλυε επίθεση στο κράτος, υποστηρίζοντας ότι η παραμονή του Σ. Ξηρού στη φυλακή συνιστά “απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση”, καθώς και “δείγμα εκδικητικότητας του κράτους, σε έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης»”.

    Πως και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι “κρατούμενοι ειδικής φύσης” μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει.

    Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Αδέρφια …μην πέφτετε στις παγίδες !

      Της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ !

      Βλέπουν ότι πάνε κατά διαόλου !

      Βλέπουν ότι κυβέρνηση …δεν ξανά γίνονται !

      Έχουν αφηνιάζει !

      Και ρίχνουν τις …σπόντες …ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΜΑ !

      Αυτό που ζητάω εγώ είναι…..

      ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ

      ΑΛΗΤΕΣ …ΣΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΠΑΣΟΚ !

      Μακριά αδέρφια από της …συμμορίες !

      Αρκετά !
      Φτάνει πια η αλητεία τους , η ασυδοσία τους, και μπαγαποντιές τους !!!

      ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ …ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

      ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ !

      ΈΡΙΞΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ !

      Στράτος Δ

    2. Βγάλτε τον Σάββα απο την φυλακή να κάνει μαθήματα θανάτου στους νέους αριστερούς ρεβολουσιονίστες…

    3. Χαχαχαχα!!!Μόνο για τους συγκεκριμένους τρομοκράτες τρέφουν φιλικά αισθήματα;Όποιους αναρχικούς,τρομοκράτες κλπ πιάνουν,οι συριζαίοι και κκεδες είναι έξω απο τα τμήματα και φωνάζουν και χτυπιούνται να τους αφήσουν!!Μα καλά στη ΝΔ τώρα το κατάλαβαν ότι πίσω απ΄όλες τις τρομοκρατικές επιθέσης είναι τα τσιράκια του σύριζα και του κκε;;Κάτι….αναρχικοί,κάτι μολοτοφάκιδες,κάτι τσαμπουκαλήδες με κράνη,που από τη μία(και καλά τώρα) τους πιάνουν και από την αλλη τους αφήνουν,δεν ξέρουν τόσα χρόνια,από που προέρχονται;
      ΕΡΩΤΗΣΗ: Άντε και να πιστέψουμε ότι δεν το ήξεραν,δεν το είχαν καταλάβει,δεν το είχαν προσέξει(έχουν και ένα σωρό ασχολίες οι άνθρωποι που μυαλό).Τώρα που τοοοο κατάλαβαν τι σκοπεύουν να κάνουν;
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να τους κλάσουν τ΄αρχ….δια!!
      Άσε μας ρε Κεδίκογλου και εσύ με τις δηλώσεις σου.Φάε κανά αστακουδάκι γιατί κουράζεσαι πολύ και πρέπει να καρδαμόσης παλικάρι μου!!

    4. ρε νουδουλες μαθήματα πολίτικης Β Κορέας μας δίνετε ;ο συριζα ζητά να εφαρμοστούν οι κανόνες ευρωπαϊκού δικαίου.Ο Κεδίκογλου και η νδ
      κατηγορεί ποιους;η οποίοι αποφυλάκισαν τον Παττακό Έλεος ποια η υποκρισία σας και η παλιανθρωπιά σας

      1. Πρέπει να αποφασίσετε τι είσαστε. Ευρωπαὶοι, μαρξιστές, αντικαπιταλιστές αλλά και παγκοσμιοποιητές του Σόρος και του Τέξας, εναντίον της τρομοκρατίας αλλά και μαζί της, καταλήξτε τέλος πάντων. Γιατί μέχρι στιγμής η μόνη σταθερή σας θέση, είναι υπέρ της λαθρομετανάστευσης και του αδελφάτου, που κι αυτό στο ευρωπαϊκό δίκαιο στηρίζεται.
        Ναι μεν ισχύει για σας το “αδελφές και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια” αλλά μας έχετε μπερδέψει. ΄Οχι τις νουδούλες που τις έχουμε γραμμένες, αλλά τον πατριωτικό χώρο.

    5. ρε τσιπρα πλακα μας κανεις?απο την μια οι βουλευτες σου αμα βαλουν κατω τα λεφτα τους ξεπληρωνουν το μισο χρεος της ελλαδος και απο την αλλη εισαι με τους τρομοκρατες?ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ τσιπρα που απο το 15μελες στο σχολειο θελεις να κυβερνησεις την ελλαδα.

    Comments are closed.