ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ! Ο ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΤΕ…! ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΑ… ΓΙΝΑΜΕ Η ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

    Κοινοποίηση:
    kalenteridis

    «Όταν ξεκίνησε η κρίση, το 2010, η Ελλάδα ήταν οικονομικά και επενδυτικά κυρίαρχη χώρα στα Βαλκάνια, και συγκεκριμένα στον τραπεζικό τομέα και στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

    Ειδικά στον τραπεζικό τομέα, ελληνικές τράπεζες ήλεγχαν περίπου το 7% της τραπεζικής αγοράς στην Τουρκία.

    Όλα αυτά έγιναν στάχτη, για έναν και μοναδικό λόγο: Το πολιτικό σύστημα αδιαφόρησε για τους κινδύνους που είχαν εγκαίρως εμφανιστεί στον ορίζοντα, με την κρίση στις ΗΠΑ, η οποία επεκτάθηκε στην Ευρώπη και αργά ή γρήγορα θα ερχόταν στην Ελλάδα.

    Οι ευθύνες για την υπερχρέωση της χώρας διαχέονται στις κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1980 και εντεύθεν. Όμως οι ευθύνες για τα όσα επακολούθησαν, γι’ αυτό που λέμε «διαχείριση της κρίσης», κατανέμονται ως ακολούθως:

    Τεράστια είναι η ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου, που δεν συντάχθηκε με την πρόσκληση του Κώστα Καραμανλή για δημιουργία εθνικού μετώπου αντιμετώπισης της κρίσης, μέσω περικοπών δαπανών και παγώματος μισθών και συντάξεων, για να αποφευχθούν τα χειρότερα, που τελικά ήλθαν. Αντί εθνικού μετώπου, ο ΓΑΠ προκάλεσε πρόωρες εθνικές εκλογές παραβιάζοντας το πνεύμα του συντάγματος, που απαιτεί τη μέγιστη συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο νομοθέτης δεν έβαλε τον όρο για να τον διαστρεβλώνουν ανεύθυνοι εξουσιομανείς και να προκαλούν εκλογές με στόχο την καρέκλα της εξουσίας.

    Μετά ήλθε το πρώτο μνημόνιο, στο οποίο αντέδρασε το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Όμως εκεί έλειπε η πολιτική οξυδέρκεια.

    Ο πολιτικός κόσμος έπρεπε να αντιδράσει και να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία του ΓΑΠ για την εγκληματική πολιτική που ακολούθησε και μας έβαλε στο μνημόνιο, το οποίο μπορούσε να αποφευχθεί αν όλα τα πολιτικά κόμματα συναινούσαν στην πρόταση Καραμανλή για περικοπές και σφιχτή οικονομική πολιτική για μερικά χρόνια.

    Όμως η αντίδραση έπρεπε να είναι πολιτική, με στόχο την ανατροπή του ΓΑΠ και στη συνέχεια τη διαχείριση της κρίσης και την έξοδο από το μνημόνιο με τον πιο ανώδυνο τρόπο. Εκεί χάθηκε το παιχνίδι.

    Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχασε το μέτρο στον αντιπολιτευτικό λόγο. Ταυτίστηκε με τα άκρα και τις περιθωριακές δυνάμεις του πολιτικού σκηνικού, δημιουργώντας ένα ιδιότυπο «αντιμνημονιακό» μέτωπο που αποδείχτηκε εξίσου καταστροφικό με την πολιτική ΓΑΠ. Έτσι, όταν οι πολίτες είδαν ένα κόμμα εξουσίας να σηκώνει τη σημαία του «αντιμνημονιακού αγώνα» και να ταυτίζεται με τα άκρα –δεξιά και αριστερά– και με κάτι περιθωριακούς τύπους και ομάδες, συμμετείχαν κι αυτοί στο ιδιότυπο αυτό μέτωπο, το οποίο απέκτησε χαρακτηριστικά κινήματος χωρίς πολιτική πρόταση.

    Γαία πυρί μιχθήτω, ή αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων!

    Έτσι φούσκωσε το πανί των αντιμνημονιακών δυνάμεων και όταν ο Σαμαράς αναγκάστηκε να πει «ναι» στη δημιουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, συνεργαζόμενη η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, ήταν πλέον αργά. Ο κόσμος πλέον είχε αγριέψει, τον είχε κυριέψει η οργή από τις περικοπές και την επιδείνωση της οικονομίας, δεν άκουγε, δεν ήθελε να ακούσει λόγια σύνεσης και συναίνεσης και ήθελε να ακούει έναν άλλο λόγο, συνθηματολογικό και αριβιστικό.

    Εκεί ακριβώς, για άλλη μια φορά, η ανευθυνότητα και η εξουσιομανία βρήκαν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τον καλύτερο εκφραστή τους. Ποτέ στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας δεν ειπώθηκαν τόσο τερατώδη και τόσα ψέματα.

    Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν το δεύτερο συνταγματικό έγκλημα, μετά από εκείνο του ΓΑΠ, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Να υπογραμμίσουμε δε ότι το έγκλημα αυτό έγινε γιατί δεν τιμωρήθηκε ο ΓΑΠ για το προηγούμενο, του 2010.

    Όμως, το έχουμε ξαναγράψει σ’ αυτή εδώ τη στήλη: Αυτή η χώρα πορεύεται χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Τώρα κοιτάξτε πού καταντήσαμε, να γίνουμε η χλεύη των Τούρκων.

    Διαβάστε τι λέει ο σύμβουλος του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, για την πατρίδα μας:

    «Τα λιμάνια της τα πούλησε στους Γερμανούς, τους σιδηροδρόμους της στους Ιταλούς, και τώρα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες της χρεοκοπίας. Το Γραφείο Προϋπολογισμού της ελληνικής Βουλής χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

    »Μέχρι το 2020 αναμένεται η επίσημη καταστροφή της Ελλάδας. Πούλησαν τα πάντα, οι τράπεζές της πέρασαν στα χέρια των Γερμανών. Τίποτα δεν έμεινε στα χέρια τους. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν τα γερμανικά και τα ιταλικά προϊόντα. Υπάρχει μια ταινία για 300 Σπαρτιάτες που πέφτουν ηρωικά. Για μένα θα πρέπει να ξαναέρθουν οι 300 του Λεωνίδα στην Ελλάδα, γιατί δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Η καταλήστευση της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη, που ο ελληνικός λαός δεν το αντιλαμβάνεται. Ο Τσίπρας που δεν φορά γραβάτα, θα σταματούσε τον ιμπεριαλισμό… Μα ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπός τους. Θα θυμάστε, υπήρχε ένας υπουργός Οικονομικών που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα, ένας ακαδημαϊκός, τον υπουργό αυτόν τον ξήλωσαν. Το είχα αναφέρει στην εκπομπή αυτή παλαιότερα. “Θα τον ξηλώσουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και μετά η Ελλάδα θα υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ” είχα πει. Αφού ξήλωσαν τον υπουργό Οικονομικών, έφεραν έναν αγγλοτραφή που έγινε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης, και έτσι υπέγραψαν».
    Δύσμοιρη Ελλάδα.».

    Σάββας Καλεντερίδης pontos-news.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ

    2. ο καλεντεριδης με μπλοκαρισε απο το μπλοκ του επιδη ειμαι φιλελευθερος ανιτκομουνιστης και επειδη τρεμει τις αντιδρασεις των αναρχοκομουνιστων τους οποιους ικετευει καθε μερα για ενοτητες!
      χωρις να βρισω, απλα παρουσιαζοντας τις θεσεις μου περι κομουνιστκης λεπρας και κοκκινου φασισμου με μπλοκαρε χωρις καμια απολυτως εξηγηση!!!!!!
      τωρα αυτο το κρινετε δημοκρατικο? εγω το κρινω σαν μια τυπικη δουλοπρεπη σταση των ψοφοδεξιουλιδων εναντι των μαρξιστων επιβητορων τους…

    3. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ!!!

    4. Και η σκληρή αλήθεια… Ένας σύμβουλος του Ερντογάν κάνει μια φοβερή ανάλυση της Ελλάδα με δόση προσεγμένης προπαγάνδας με συγκεκριμένους παραλήπτες εντός και εκτός Ελλάδας. Αυτό δείχνει πως λειτουργούν σοβαρά ως κράτος. Δυστυχώς…
      Εμείς έχουμε να αντιπαραθέσουμε τον… Καρανίκα ως δεξαμενή σκέψης. Ελπίζω ο Τσιπρας να έχει άλλους άσσους στο μανίκι του που δεν τους ξέρουμε (λέμε τώρα).
      Ο Καλεντερίδης, αν και είναι αξιόλογος (και ίσως ο μεγαλύτερος γνώστης περί Τουρκίας) ή δεν καταλαβαίνει κάποια πράγματα ή κάνει πως δεν τα καταλαβαίνει για να παραμένει σε ήπιους τόνους.
      “Ο πολιτικός κόσμος έπρεπε να αντιδράσει και να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία του ΓΑΠ”
      Λες και αναφέρεται σε κάποιο ανεξάρτητο κράτος με πατριώτες και μη εκβιαζόμενους Έλληνες πολιτικούς. Είναι αυτή η Ελλάδα όμως ή μήπως δεν είναι….;
      Στην εξίσωση μπαίνει και ο απαθής και κουτοπόνηρος ελληνικός λαός ο οποίος είναι διεφθαρμένος και αμετανόητος. Τουλάχιστον σε ένα ποσοστό. Ασφαλώς και υπάρχουν Έλληνες πατριώτες αλλά είναι λίγοι και στο περιθώριο.
      Και κάτι που θα καταλάβουν ελάχιστοι (πχ Καλεντερίδης). Ευτυχώς που υπάρχει ο Ερντογάν. Αν βγει απο το προσκήνιο πριν τις επόμενες τουρκικές εκλογές, φοβάμαι πως θα έχουμε κακές εξελίξεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο. Ουσιαστικά ο σύμβουλος του Ερντογάν στέλνει το μήνυμα. Μέχρι το 2020 ο Ερντογάν θα είναι ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ στους ξένους για να κερδίσει τις εκλογές γιατί αν ξεβρακωθεί στην Κύπρο με το σχέδιο αντικαταστάτη του Ανάν, θα τις χάσει. Μετά θα πειθαρχήσει (???) και η Κύπρος θα γίνει μια ελληνοτουρκική μπανανία που θα διοικείται απο τρίτους.
      Για να το κάνω πιο λιανά, το 2019 θα έχουμε προεδρικές εκλογές στην Τουρκία και το 2020 στις ΗΠΑ…

    5. Με προλαβες …
      Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι . Δεν εγινε κανενα λαθος . Ολα τα κ(Υ)νοβουλευτικα σκυλια ακολουθησαν εντολες . Δεν ευθυνονται ομως μονο αυτοι . Η μιση ευθυνη ανηκει στους σκατοκεφαλους κ(Υ)νοβουλευτοραγιαδες που ακομη ! πηγαινουν στις ελεγχομενες ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ καλπες των αποικιοκρατων για να νομιμοποιουν τους επομενους αρλεκινους .

    6. Χλευη των Τουρκων ημασταν και αλλοτε, μονο που τοτε δεν μας ειχαν στειλει ακομα το λογαριασμο οι “Ευρωπαιοι”-Εβραικων συμφεροντων τραπεζες, τα φιλαρακια των παπανδρειδων,καραμανληδων,μητσοτακεων και σημιτεων και καποιοι νομιζαν πως ζουνε στο Miami τις εποχες εκεινες

    7. Οοολα ηταν προσυνεννοημένα και σχεδιασμένα. Οπως και ολοι οι πολιτικοι-προδοτες ηταν μεσα στο κολπο. Ολους τους κρατούσαν απο τα αρχ@@@δια και τους απειλούσαν, οποτε ολοι έπαιξαν στο σκηνοθετημένο θεατρο. Ολοι θελουν κρέμασμα. Ο λαός δεν αναγνωρίζει κανενα λαθος και κανένας απο τους πολιτικους δεν ειναι θύμα η αδαής. Αν καποιος ηταν καλοπροαίρετος θα είχε τιμωρήσει τον κακοπροαίρετο. Ολοι στο κολπο λοιπον και ολοι πρεπει να τιμωρηθούν. Ολοι οσοι κυβέρνησαν την Ελλαδα απο το ’74 και μετα. Και οσοι ψόφησαν, μαυρη και βαριά σαν πέτρα να ειναι η ψυχη τους.

    Comments are closed.