«ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΕΤΕΣ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ» ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ…

    Κοινοποίηση:
    Καταγραφή

    Aπό το βιβλίο του Χ. Τσιρκινίδη «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», ο θείος του συγγραφέα, Ευριπίδης, διηγείται:

    «Με πολλά βάσανα επιτέλους φτάσαμε στην Κερασούντα. Η πόλη ήταν γεμάτη από ρακένδυτους πρόσφυγες που έφυγαν από την τρομοκρατία των Τούρκων της υπαίθρου και συγκεντρώνονταν στις πόλεις.

    Εκεί, στην Κερασούντα, μας προειδοποίησαν οι συμπατριώτες μας ότι μαζεύουν όλους τους Έλληνες και τους μεν μεγάλους τους κλείνουν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου για να τους εξορίσουν κάθε φορά που συμπλήρωναν τον αριθμό των 250 ατόμων, τους δε μικρούς τους οδηγούν με μικρά καΐκια σ’ άγνωστα μέρη.

    »Στην εκκλησία δεν συμπληρώθηκε ποτέ ο αριθμός 250, γιατί χωρίς φαγητά, χωρίς νερό, μέσα στις ίδιες τους τις ακαθαρσίες, σε λίγες μέρες πέθαιναν οι περισσότεροι. Με τα ίδια μας τα μάτια είδαμε εγώ και ο αδελφός μου να μεταφέρουν τα παιδιά λίγο παραέξω από την Κερασούντα κι εκεί να τα παραδίδουν στους άγριους τσέτες αντάρτες. Αυτοί τα άρπαζαν από τα πόδια και χτυπούσαν τα κεφάλια τους πάνω στα μεγάλα βράχια της ακτής, μέχρι να πεθάνουν…»

    pontos-news.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Ο ΣΥΧΡΟΝΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ !! ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ !!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ !! ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ

    2. Σκοτωθηκαν τοσοι ηρωες για την Ελλαδα..χυθικε τοσο αιμα ..για να ερθουν οι προδοτες της αριστερας να μας ξεφτιλησουν παγκοσμιος.

    3. Επιβάλλεται να θεσμοθετηθεί και να τιμάται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο εγώ θα πρότεινα στις 14,
      ήμερα εθνικού πένθους για την μικρασιατική καταστροφή .

    4. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.
      ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
      ΚΑΙ ΤΑ ΣΙΧΤΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΑΓΙΑΔΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ.
      ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΓΛΑΦΥΡΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ –ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ– ΜΕΝΑΜΕ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ…..
      ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΤΣΑΡΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΛΕΣ-ΚΙΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΔΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΕΚΛΑΨΑ.ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
      ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΕΓΗ ΣΕ ΑΤΑ ΤΑ ΜΕΧΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟΝ ΣΙΧΤΙΡΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΑΣΚΟΥΜΑΙ.

    5. σημερα θελουν να ξερει ο κοσμος οτι μονο οι εβραιοι δεινοπαθησανε οχι οι αλλοι

    6. Η κυρία Ρε-πούτση θα μας πεί την γνώμη της ?
      Μήπως ο κύριος Φίλης ?
      Ai sixtir παρτάλια του του κερατά…..

    7. Μας τα ελεγε η γιαγια μου.δυστυχως ολα ξεχαστηκαν.ουτε στο χειροτερο εχθρο σου αυτα που ζησαν αυτοι οι ανθρωποι.

    Comments are closed.