«ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ» ΠΙΛΟΤΟΣ ΨΕΚΑΖΕ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΦΩΤΟ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ. ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΠΙΛΟΤΟΥ: ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΜΟΝΣΑΝΤΟ. ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ…

  Κοινοποίηση:
  pilotos

  Λακωνία ώρα 24 / 4 / 2899 (2015) Ω: 10:30

  ΟΥΤΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ… ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΚΙ

  pilotos1

  ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΦΩΤΟ, ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ… ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ

  pilotos2

  pilotos3

  Ο κος Γιώργος Φαραζουλής είναι εξέχον μέλος της Weather Modification Association

  pilotos4
  Τι είναι αυτή η Διεθνής Ένωση Τροποποίησης Καιρού και από πήραν την άδεια να τροποποιούν τον καιρό σε πλανητικό επίπεδο;Από τον Θεό; Από τη Φύση;
  Από κάποια άλλη Ανώτερη Δύναμη;
  Η μήπως από τον ΕΛΓΑ και τον Κώστα Σκανδαλίδη;
  Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε από κοντά τον κο Γιώργο Φαραζουλή, ο οποίος είναι ο διευθυντής Μελετών και Εφαρμογών του ΕΛΓΑ και ο οποίος τροποποιεί τον καιρό στην Ελλάδα, όπως ο ίδιος παραδέχεται, και το δηλώνει ακόμη και στη σελίδα του στο Facebook
  Ο κος Γιώργος Φαραζουλής είναι εξέχον μέλος της Weather Modification Association

  Ο ΕΛΓΑ για την τροποποίηση του καιρού συνεργάζεται με την εταιρεία 3D s.a. General Aviation Applications.

  Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” της Λάρισας, διαβάζουμε (ρεπορτάζ του Σωτ. Ζαχαριά) για τα επιτεύγματα του ΕΛΓΑ, δια στόματος Φαραζουλή
  Αντί της παθητικής αντιμετώπισης των συνεπειών ακραίων φαινομένων (μέσω των αποζημιώσεων), ο ΕΛΓΑ μελετά τρόπους αποτροπής ενός καταστρεπτικού φυσικού φαινομένου (όπως είναι το χαλάζι) αλλά και τροποποίησης του καιρού ώστε να αυξηθούν οι βροχοπτώσεις.
  Την αξιοποίηση των συστημάτων που ήδη εφαρμόζει για την αντιχαλαζική προστασία σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να προκαλούνται τις κρίσιμες περιόδους περισσότερες βροχοπτώσεις εξετάζει ο ΕΛΓΑ. Μελετώντας τη δυνατότητα ενίσχυσης του υδάτινου δυναμικού προβληματικών περιοχών, όπως η Θεσσαλία, με περισσότερα νερά εξ ουρανού.
  Ακολουθώντας σχετική εντολή του προέδρου κ. Νίκου Κατσαρού ο διευθυντής μελετών και εφαρμογών του ΕΛΓΑ κ. Γιώργος Φαραζουλής εξέτασε το θέμα παρουσιάζοντας σχετική εισήγηση στο Δ.Σ. του Οργανισμού, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής ιδιαίτερα από τον Λαρισαίο κ. Απ. Παπαδημητρίου μέλος της διοίκησης.

  ΑΛΛΑΓΕΣ
  Συγκεκριμένα, ο κ. Φαραζουλής σημειώνει για τις κλιματικές αλλαγές:«Οι κλιματικές αλλαγές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν πλέον πραγματικότητα για τον πλανήτη μας. Οι επιπτώσεις τους έχουν αρχίσει σε πολλές περιπτώσεις να επηρεάζουν τις οικονομίες, ιδιαίτερα τις αγροτικές, αρκετών κρατών. Οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισής τους απασχολούν τις κυβερνήσεις των κρατών που πλήττονται. Ορισμένα κράτη επιλέγουν ή δείχνουν αρχικά να επιλέγουν τη λεγόμενη παθητική αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων φαινομένων, η οποία συνίσταται κυρίως σε διάφορες μορφές οικονομικής στήριξης των πληγέντων. Είναι όμως η λύση αυτή η μόνη ή υπάρχει και ενεργός τρόπος αντιμετώπισης, ο οποίος θα εισάγει την παράμετρο αποτροπή ενός καταστρεπτικού φυσικού φαινομένου; Ενας συνδυασμός ενεργειών πρόληψης και καταστολής θα πρέπει πλέον να απασχολεί τις κυβερνήσεις των κρατών που πλήττονται από τις κλιματικές αλλαγές.
  Ορισμένα καιρικά φαινόμενα μπορούν να προληφθούν πριν την εμφάνιση τους (π.χ. ξηρασία κ.λπ.).
  Δυστυχώς οι κλιματικές αλλαγές έχουν αρχίσει να επηρεάζουν σταδιακά και τη χώρα μας. Για παράδειγμα, οι τελευταίοι χειμώνες διαφέρουν σημαντικά σε σχέση με όλους τους αντίστοιχους της τελευταίας τουλάχιστον εικοσαετίας, σε ό,τι αφορά τόσο στη μέση θερμοκρασία (αύξηση) αλλά πολύ περισσότερο σε ό,τι αφορά στο μέσο ύψος βροχής (σαφέστατη μείωση). Οι διαφορές των παραπάνω παραμέτρων από τις μέσες αντίστοιχες κλιματικές τιμές αποδεικνύουν ως ένα βαθμό το ότι και στη χώρα μας οι κλιματικές αλλαγές είναι κατά κάποιο τρόπο πλέον πραγματικότητα. Για παράδειγμα στον τομέα της γεωργίας η αύξηση θερμοκρασίας σε σχέση με την αντίστοιχη μέση των τελευταίων είκοσι ετών, είχε σαν αποτέλεσμα σε αρκετές περιοχές της χώρας, να παρατηρείται μία εξαιρετικά πρόωρη ανθοφορία σε πολλές δυναμικές καλλιέργειες, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη δεδομένου ότι ένας συνήθης εαρινός παγετός εντός του Μαρτίου ή του Απριλίου, είναι σε θέση να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στις καλλιέργειες αυτές. Επίσης το φαινόμενο της φετινής ανομβρίας (μείωση των βροχοπτώσεων και των χιονοπτώσεων) έχει δημιουργήσει ήδη πολλά προβλήματα σε πολλές γεωργικές περιοχές της χώρας τα οποία στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένονται να ενταθούν. Η ξηρασία παρά το ότι προς το παρόν τουλάχιστον, δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, εν τούτοις είναι πολύ πιθανό ο ΕΛΓΑ να κληθεί να καταβάλει για άλλες έμμεσες συνέπειές της, εξαιρετικά μεγάλα οικονομικά ποσά αποζημιώσεων».

  ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

  «Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών. Η απάντηση στο ερώτημα είναι ΝΑΙ για αρκετούς φυσικούς κινδύνους, όπως το χαλάζι, η ξηρασία, ο παγετός κ.λπ.», επισημαίνει το στέλεχος του ΕΛΓΑ.
  Τον τελευταίο αιώνα, ένα θέμα που απασχόλησε σοβαρά την επιστημονική κοινότητα, ήταν η ανεύρεση μεθόδων και μέσων τροποποίησης των καιρικών συνθηκών.(!)
  Η επιστήμη ή καλύτερα η ειδικότητα που ασχολείται με τα παραπάνω, ανήκει στον τομέα της μετεωρολογίας και συγκεκριμένα ονομάζεται τροποποίηση καιρού.
  Η τελευταία έχει ακμάσει ιδιαίτερα την τελευταία εικοσαετία του 20ού αιώνα.
  Υπάρχουν πλέον εντυπωσιακές ενδείξεις ότι η τεχνική σποράς με ιωδιούχο άργυρο καθώς και άλλες αδρανείς ουσίες (αλατούχες υγροσκοπικές, ξηρός πάγος κ.λπ.) είτε με τη βοήθεια εναερίων μέσων (ειδικά τροποποιημένων αεροσκαφών) είτε με τη βοήθεια επίγειων μέσων (γεννητριών εδάφους) στην περιοχή των ανοδικών ρευμάτων της χαλαζοφόρου καταιγίδας, μπορεί να μειώσει, ακόμη και να καταστείλει τον μηχανισμό σχηματισμού χαλαζιού.
  Τα ερευνητικά, σε πρώτη φάση και επιχειρησιακά στη συνέχεια προγράμματα που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται είναι:* Προγράμματα αύξησης βροχής (Rain Enhancement) με σκοπό την αύξηση των υδάτινων αποθεμάτων συγκεκριμένων περιοχών με εμφανή τα συμπτώματα της πρόσκαιρης ή και της παρατεταμένης ξηρασίας.
  * Προγράμματα πρόληψης και καταστολής χαλαζιού (Hail Suppression) με σκοπό τον περιορισμό ή και την εξάλειψη του εν λόγω φυσικού φαινομένου. Η σκοπιμότητα των προγραμμάτων αυτών είναι είτε η προστασία των αγροτικών περιοχών είτε η προστασία των αστικών περιοχών, είτε ο συνδυασμός των προηγούμενων.
  * Προγράμματα αύξησης χιονιού (Show Dissipation) με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία αεροδρομίων στα οποία το φαινόμενο της ομίχλης δημιουργεί σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα.
  Ο ΕΛΓΑ έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια σημαντικές δραστηριότητες στον τομέα τόσο της πρόληψης όσο και της καταστολής ορισμένων φυσικών καταστροφών. Επιγραμματικά αναφέρονται τα προγράμματα που εφαρμόζονται τόσο για την καταστολή του χαλαζιού όσο και τα αντίστοιχα για την προστασία των καλλιεργειών από τον παγετό. Κυρίαρχη θέση από τα παραπάνω έχει το πρόγραμμα προστασίας των καλλιεργειών από το χαλάζι με εναέρια μέσα, που εφαρμόζεται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, καλύπτοντας μία έκταση 5.000.000 στρ.
  Το πρόγραμμα αυτό ανήκει στην κατηγορία των προγραμμάτων τροποποίησης καιρού, μία δραστηριότητα επιστημονικά αναγνωρισμένη και ιδιαίτερα επίκαιρη στην παρούσα χρονική περίοδο. Το πρόγραμμα καταστολής χαλαζιού με εναέρια μέσα που εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και αποδεκτό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Τροποποίησης Καιρού που εδρεύει στις ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας την εμπειρία του ΕΛΓΑ στο συγκεκριμένο τομέα, του ανέθεσε την εκπροσώπησή του τόσο στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και σε χώρες εκτός αυτής. Πρόσφατα (Δεκέμβριος 2006) η Αργεντινή και συγκεκριμένα η κυβέρνηση της Μεντόζα, προσκάλεσε τον ΕΛΓΑ, μέσω της υπουργού Οικονομικών να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας στον τομέα της Τροποποίησης Καιρού. Να σημειωθεί ότι στην Αργεντινή την ευθύνη των προγραμμάτων καταστολής χαλαζιού με σκοπό την προστασία των καλλιεργειών την έχει το υπουργείο Οικονομικών».

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  Και ο κ. Φαραζουλής πρότεινε:«Το παραπάνω πρόγραμμα που εφαρμόζεται από τον ΕΛΓΑ έχει πολλές δυνατότητες, αξιοποιώντας τον υφιστάμενο εξοπλισμό (ειδικά τροποποιημένα αεροπλάνα, μετεωρολογικά ραντάρ κ.λπ.). Για παράδειγμα η ίδια μέθοδος με αυτή που ήδη ακολουθείται θα μπορούσε να εφαρμοστεί στις ίδιες ή διαφορετικές περιοχές, για πρόγραμμα αύξησης βροχής ή χιονιού. Αντίστοιχα προγράμματα εφαρμόζονται σε πολλά κράτη (ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αφρική κ.λπ.) και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα. Το επιπλέον κόστος που θα προέκυπτε από μία πιθανή επέκταση του ήδη εφαρμοζόμενου προγράμματος και στον τομέα της αύξησης βροχής (η επέκταση θα είναι χρονική δεδομένη ότι τα προγράμματα αυτά εφαρμόζονται κατά τη χειμερινή περίοδο), μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο συγκρινόμενο με τα πιθανά οφέλη που μπορεί να εξασφαλίσει.

  Απαιτούμενες ενέργειες:

  1. Με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ΕΛΓΑ να απευθυνθεί σε φορείς του κράτους που εμπλέκονται σε θέματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον των τελευταίων να συμμετάσχουν σ΄ ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αύξησης βροχής ή και χιονιού στη χώρα μας.

  2. Ανάθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στον ΕΛΓΑ, της μελέτης και μετέπειτα εφαρμογής ενός προγράμματος αύξησης βροχής και χιονιού με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση του φαινομένου της ξηρασίας.

  3. Η εφαρμογή στη χώρα μας ενός οργανωμένου ερευνητικού – επιχειρησιακού προγράμματος αύξησης βροχής και χιονιού σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί οι πρώτες επιπτώσεις της ξηρασίας. Οι περιοχές αυτές θα μπορούσαν να είναι σε πρώτη φάση η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας καθώς και η αντίστοιχη της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι κανόνες εφαρμογής ενός προγράμματος αύξησης βροχής είναι συγκεκριμένοι και υπαγορεύονται από τα σχετικά εγχειρίδια της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας. Σημειώνεται ότι το υλικό σποράς που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί θα είναι ο ιωδιούχος άργυρος καθώς και διάφορες άλλες χημικές αλατούχες ενώσεις. Από τα παραπάνω υλικά δεν θα υπάρξει η παραμικρή περιβαλλοντολογική επιβάρυνση δεδομένου ότι έχει προηγηθεί δημοσιευμένη μελέτη που εκπονήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για το αντίστοιχο πρόγραμμα για το χαλάζι, όπου χρησιμοποιείται το ίδιο υλικό και μάλιστα σε υπερπολλαπλάσιες ποσότητες, από την οποία καταδεικνύεται ότι δεν έχει προκύψει η παραμικρή περιβαλλοντολογική επίπτωση».

  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  Με βάση τη συγκεκριμένη εισήγηση συντάχθηκε από τον ΕΛΓΑ προσχέδιο εφαρμογής προγράμματος αύξησης βροχής στην Ελλάδα όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων:
  «Το πρόγραμμα θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας και Δυτικής Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στις Νότιες κλιτείς των ορεινών όγκων Αντιχάσια και Χάσια και στις ανατολικές κλιτείς των ορεινών όγκων της Πίνδου, σε συνολική έκταση 4.500 τ.μ. περίπου.
  Αντικειμενικός σκοπός του προγράμματος θα είναι η σπορά των νεφών για τον εμπλουτισμό των υδάτινων ταμιευτήρων και φραγμάτων των περιοχών αυτών (λίμνη Ταυρωπού κ.λπ.), καθώς και την υδάτινη ενίσχυση των υπολεκανών απορροής του Πηνειού και των παραποτάμων του.
  Φορέας υλοποίησης του όλου έργου θα μπορούσαν να είναι ο ΕΛΓΑ (Δ/νση Μελετών και Εφαρμογών Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Μ.Ε.) του ΕΛ.Γ.Α., με την επιστημονική εποπτεία του Α.Π.Θ.

  Ο ΕΛ.Γ.Α. αξιοποιώντας τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει από την πρώτη φάση της εφαρμογής αυτού του προγράμματος, θα μπορούσε στη συνέχεια να σχεδιάσει, να οργανώσει και να εφαρμόσει, ένα πολυετές συντονισμένο πρόγραμμα αύξησης των βροχοπτώσεων στον ελλαδικό χώρο, με άμεσο στόχο να καλύψει ανάγκες του υπουργείου Αγροτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ και άλλων φορέων, οι οποίοι θα έχουν προηγουμένως εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

  Το πρόγραμμα θα υποστηριχθεί από το μετεωρολογικό και πτητικό προσωπικό που διαθέτει ο ΕΛΓΑ, ενώ σε πρώτη φάση θα επιδιωχθεί η μίσθωση ειδικών τροποποιημένων αεροσκαφών, μετεωρολογικών radar καιρού, πτητικού προσωπικού κ.λπ. από τον ιδιωτικό τομέα.

  Η μεθοδολογία σποράς των νεφών που ο ΕΛ.Γ.Α. θα ακολουθήσει θα στηρίζεται στην εισαγωγή μικρών ποσοτήτων τεχνητών πυρήνων συμπύκνωσης, μέσα σε νέφη που περιέχουν ικανές ποσότητες υπέρψυχρου νερού. Με την εισαγωγή των πυρήνων αυτών επιδιώκεται ο εγκλωβισμός (συγκέντρωση), γύρω από τους πυρήνες συμπύκνωσης των σταγόνων υπέρψυχρου νερού που δεν μετατρέπονται σε σταγόνες βροχής μεγάλου και άρα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φθάσουν στο έδαφος. Αυτό μειώνει τις απώλειες από εξάτμιση, καθώς όλοι οι υδρατμοί μετατρέπονται σε σταγόνες βροχής μεγάλου μεγέθους και άρα έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φθάσουν στο έδαφος. Ως συνέπεια της διαδικασίας αυτής είναι η αύξηση της βροχόπτωσης που θα έδινε ένα νέφος, σε ποσοστά που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας (WMO), κυμαίνονται από 5-20%.
  Η επιλογή του είδους των νεφών, που θεωρούνται καταλληλότερα για σπορά, εξαρτάται από τη συχνότητα εμφάνισης συγκεκριμένων ειδών νεφών στην περιοχή εφαρμογής ενός προγράμματος (στρατόμορφα ή σωρειτόμορφα), σε συνδυασμό με το χρόνο εφαρμογής του. Οι συνήθεις πλέον ενδεδειγμένοι περίοδοι εφαρμογής ενός προγράμματος αύξησης βροχής θεωρούνται οι φθινοπωρινοί (1 Οκτωβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου) και η εαρινή περίοδος (1 Μαρτίου μέχρι 31 Μαΐου).
  Η υπάρχουσα υποδομή στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) σε τεχνολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, θα αποτελέσει όχι μόνο τη βάση αλλά και τον καταλύτη στην υλοποίηση αυτού που τόσο σημαντικού για τη χώρα μας προγράμματος.
  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνιστά μια συμπληρωματική παρέμβαση στο σχεδιασμό της πολιτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και της διαχείρισης του υδατινού δυναμικού και θα συνδυάζεται με το σύνολο των άλλων δράσεων που έχουν αποφασιστεί και δρομολογηθεί (φράγματα, αρδευτικά έργα, υδατοδεξαμενές, κ.ά.) ώστε να αντιμετωπισθεί το μείζον αυτό πρόβλημα ελληνικής γεωργίας με ό,τι μέσο διαθέτει σήμερα η επιστήμη και η τεχνολογία».

  ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΠΙΛΟΤΟΥ:ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΜΟΝΣΑΝΤΟ

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  14 Σχόλια

  1. Πρεπει να ναι καποιος εντελως αδαης για να απαξιωνει τεκμηριωμενα γεγονοτα απο εγκριτους επιστημονες κ εντος Ελλαδας οι οποιοι μαλιστα με αποδεικτικα στοιχεια χημικες αναλυσεις κρουουν το κωδωνα του αμεσου κινδυνου που διατρεχει ο ανθρωπος απτα δηλητηρια που ξεκαζουν.
   Ενα απλο παραδειγμα του εγκληματος που συντεληται ,συνεβη πριν 2-3 χρονια στο Ηρακλειο Κρητης οπου τα ΖΩΑ που δινουν εντολες για τους ψεκασμους κοντεψαν να θανατωσουν καμια 500αρια ανθρωπους καθως εισηχθησαν με βαρια συπτωματα δυσλειτουργιας του αναπνευστικου αλλα κ πρωτοφανεις πονοκεφαλους ΥΓΕΙΗΣ ανθρωποι μαζικα ,κανοντας τους γιατρους να απορησουν και να καταληξουν στο συμπερασμα οτι κατι συνεβη αρκετες ωρες πριν απο αερος ,αφου οι καταγγελιες για αεροψεκασους στην πολη το τελευταιο 24ωρο επεφταν βροχη.Προφανος τα νεοταξιτικα ΖΩΑ υπερεβησαν τα ορια στη ….´´δοση ´´ η πειραματιζονταν ανεβαζοντας τη συχνοτητα κ την ποσοτητα του ´´δηλητηριου ´´ σε νεα επιπεδα.
   Εκτοτε αναγκαστηκαν να σταματησουν για μερικους μηνες μετα την κατακραυγη………

  2. ξυπνατε ρε γιδια!!!!
   ειναι η ασκηση της πολεμικης αεροποριας “ΗΝΙΟΧΟΣ”
   ψαξτε κ ενημερωθειτε κ ξεκολληστε επιτελους!

  3. Οπως ειπωθηκε και παρακατω,η φωτο με το δηθεν διακοπτη Chemtrails ειναι καραμπινατη fake.
   Ανηκει σε μερος του overhead panel του Boeing 737 και στη θεση του δηθεν διακοπτη,υπαρχει στην πραγματικοτητα ο διακοπτης της APU (Auxiliary Power Unit).

  4. Τυγχάνει να γνωρίζω και τον διευθυντή του προγράμματος ψεκασμών στην Ελλάδα και την επιστημονική θεωρία στην οποία βασίζεται η αντιμετώπιση χαλαζιού, αύξηση βροχής κλπ. Όλα αυτά ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με αυτά που δείχνει η φωτογραφία στην Σπάρτη, αυτά είναι ίχνη συμπυκνώσεως. Αν ο αρθρογράφος έκανε τον κόπο να πάει σε μία στρατιωτική μονάδα και να παρευρεθεί στην μετεωρολογική ενημέρωση (briefing) για τους χειριστές αεροσκαφών θα του είχε λυθεί η απορία.
   Τελικά αν ήταν ηθελημένοι ψεκασμοί ο Καμένος θα τους είχε ανακαλύψει

   1. δεν θελω να επεκταθώ αλλα θα στο πω απλα μαλακίες λες τα ίχνη συμπυκνώσεως αφήνουν ενα μικρο ίχνος και μετα διαλύονται.
    Τα συγκεκριμένα είναι νατοϊκά αεροσκάφη.και δεν γνωρίζει κανεις τι κανουν.

  5. ΚΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΜΙΚΑ Η ΠΟΡΔΕΣ ? ΡΕ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

  6. Eως πότε θα ανεχόμαστε τους αεροψεκασμούς;Η τροποποίηση του κλίματος έχει απαγορευθεί απο τον ΟΗΕ. Αυτά που ψεκάζουν είναι αλουμίνιο και βάριο κυρίως. Ποιός τους ελέγχει; Ποιός γνωρίζει τις συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων και κυρίως των μικρών παιδιών;

  7. που να δειτε την κορινθι σημερα απο κει που ειχε ηλιο ξαφνικα περασαν 5 αεροπλανα και αρχισαν να ψεκαζουν.κατι πρεπει να γινει με αυτο το θεμα.

  8. το ονειρο μας θα γινει πραγματικοτιτα, θα μαθουμε επιτελους αν οντος ισχυουν αυτα που λεγονται για τους σκοπιμους η συπτοματικους ψεκασμους ,ποιοι βρισκονται πισω απο τους ψεκασμους οεο? μονο ο καμενος θα μας πει την αληθεια γαρ υπουργος στρατου ,παρτε του μια συνεντευση πλακα θα εχει

  9. Ξέρει κανείς πώς γίνομαι μέλος της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;
   Έχουν κάποια σελίδα που κάνεις εγγραφή; Θα πληρώνω συνδρομή;

   Έψαξα στο internet και δε βρήκα τίποτα. Από ότι έχω καταλάβει πρόεδρος είναι κάποιος Σόρο. Βρήκα το twitter του και του έστειλα μήνυμα αλλά δε μου απάντησε.

   Αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει. Ευχαριστώ.

  10. Τροποποίηση καιρού γίνεται κυρίως σε μεγάλη κλίμακα μέσω κυρίως του Η.Α.Α.R.P.,για λόγους συμφαιρόντων κυρίως της ΝΤΠ…
   Σε μικροκλίμακα όπως αυτή του ΕΛΓΑ είναι μπαλώματα ανάξια λόγου και αποτελεσματικότητας με ψεκασμούς Ιωδιούχου Αργύρου κυρίως που δρά ως καταλύτης παγίδευσης της υγρασίας της ατμόσφαιρας και την δημιουργία βροχής.
   Οταν όμως τα jetstreams της ατμόσφαιρας έχουν αποκοπεί απο το HAARP (τεχνητή δημιουργία ξηρασίας…)τότε τι μπορεί να γίνει???…
   Οι ψεκασμοί που χρησιμοποιούνται για το λόγο αυτό δημιουργούν τοπικά στην ατμόσφαιρα κεραίες λήψης υπερχαμηλών ραδιοσυχνοτήτων ELF και περιέχουν ρινίσματα μετάλλων (κυρίως Αλουμινίου, το οποίο όταν πέσει στην γή ξεραίνει τα φυτά-δείτε τα (μερικώς) ξεραμένα (μη υγειή) δέντρα παντού τρυγύρω μας, γιαυτό και η monsanto φτιάχνει τροποποιημένα φυτά για αντοχή στην μόλυνση απο αλουμίνιο…) για να πετύχουν την τροποποίηση.
   Όμως στη φωτογραφία που έχετε ΔΕΝ ειναι τίποτα απο τα δυο!!!
   ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΆ ΣΥΜΠΥΚΝΏΜΑΤΑ, ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΤΥΛΩΤΈΣ ΤΡΟΧΙΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΏΝ ΑΕΡΟΜΑΧΙΩΝ ΑΣΚΉΣΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΏΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΛΌΓΩ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ g ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΙΓΜΩΝ!!!!
   Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΚΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ!!!!

  11. Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ CHEMTRAILS ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑ APU ΣΤΟ BOEING 737.. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΤΗΣΗΣ.. Ο APU ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ.. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΜΠΙΝΕΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΤΟΤΕ Ο APU ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.. ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ

  Leave a Response