ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ -Η ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΙΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ – ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΣΑΔΙΣΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ -ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΟΥΣ – ΚΑΡΓΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ

  Κοινοποίηση:
  metra

  Τίποτα αισιόδοξο στο μέλλον…

   

  “Αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις με το “κουαρτέτο” παραμένουν οι πρόωρες συντάξεις, όπως προέκυψε και από τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, που διήρκησε περίπου 1,5 ώρα.

  Οι τέσσερις επικεφαλής των ελεγκτών της Τρόικας ζητούν τις αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις άμεσα, για την ακρίβεια μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, την ώρα που ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζητάει μια περίοδο προσαρμογής 6 μηνών.

  Η ελληνική κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να κλείσει η συμφωνία μέχρι τις 20 Αυγούστου, καθώς θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσει την αξιοπιστία της απένταντι στους δανειστές.

  Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν μετά τη συνάντηση με το “κουαρτέτο” ότι τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν θίγονται, και αυτό είναι κάτι που οι θεσμοί έχουν αποδεχτεί.

  Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι θα υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό μέχρι τον Οκτώβριο, όπως συμφωνήθηκε στο Eurosummit και για τα εργασιακά μέχρι το τέλος του έτους. Μάλσιτα, για τα εργασιακά εργασιακό, το υπουργείο πρότεινε τον σχεδιασμό ενός οδικού χάρτη με τη συνεργασία του διεθνούς γραφείου εργασίας και της ευρωπαϊκής επιτροπής δημοκρατικών δικαιωμάτων.

  Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν οι εκπρόσωποι των θεσμών αποδέχονται το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε ότι το θέμα αυτό είναι ανοιχτό στη διαπραγμάτευση.

  Κύκλοι του υπουργείου, ανέφεραν ακόμα ότι πρόθεση του υπουργείου είναι κάθε βήμα διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά να ανακοινώνεται δημόσια, ώστε να γίνονται κοινωνοί οι εταίροι αλλά και οι πολίτες.

  “Οι επικεφαλής των θεσμών ήρθαν μετά από δική μου πρόσκληση στο Υπουργείο Εργασίας προκειμένου να συζητήσουμε τον “οδικό χάρτη” της διαπραγμάτευσης για το εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Η παρουσία τους δεν έχει καμιά σχέση με την πρακτική προηγούμενων ετών επικυρίαρχου ελέγχου επί πολιτικών που επιβάλλονταν έξωθεν” δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

  Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας: “Η συζήτηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα. Για την ελληνική πλευρά, ως προς τα εργασιακά θέματα στόχος είναι ο προσδιορισμός και νομοθέτηση των “βέλτιστων πρακτικών” που προσδιορίζουν το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, και η αναστροφή της απορρύθμισης της μνημονιακής πενταετίας. Ως προς το συνταξιοδοτικό, μια μεταρρύθμιση που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα ενός κοινωνικά δίκαιου και ορθολογικού ασφαλιστικού συστήματος”.

  Όπως επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος “Η νέα διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα εμπλέκει διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και η Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Κοινωνικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα επιδιωχθεί να έχει την ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα. Και αυτό όχι μόνον για να εξασφαλισθεί η διαφάνεια, που έλειπε όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και να καταστεί δυνατή η ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας στον σχετικό διάλογο.”

   -Δύσκολος αναμένεται αν είναι ο Αύγουστος, τόσο για την κυβέρνηση, όσο για τη χώρα, καθώς ίσως χρειαστεί η ψήφιση πολύ σκληρών προαπαιτούμενων προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 20-25 δισ. ευρώ.

  Από την πρώτη στιγμή οι Έλληνες διαπραγματευτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αφού το Ταμείο έριξε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατάλογο με 16 νέα προαπαιτούμενα, τα οποία πρέπει να έχουν περάσει από τη Βουλή μέχρι τον Νοέμβριο.

  Τα 16 προαπαιτούμενα είναι:

  1. Αλλαγές στους νόμους για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, για τη ρύθμιση των χρεών με 100 δόσεις και για την κρατική χρηματοδότηση της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Επίσης το Ταμείο ζητά την κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ και την υιοθέτηση νομοθεσίας για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.

  2. Αλλαγή στο νόμο για το διορισμό των διοικητικών των νοσοκομείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους.

  3. Να μένουν δια βίου εκτός δημοσίου όσοι έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία, όπως έγινε με τους γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν κατηγορηθεί για «φακελάκια».

  4. Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις πρόωρες συντάξεις στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης από το 2022.

  5. Τη μείωση στο μισό της δαπάνης για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.

  6. Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αρχίζοντας από τη μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50%, αλλά και από την κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.

  7. Την αύξηση του φόρου για τους εφοπλιστές.

  8. Την επίτευξη των αναγκαίων τροποποιήσεων έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2015.

  9. Τη μείωση των τιμών στα εκτός πατέντας φάρμακων και την επανεξέταση των ορίων στη συνταγογράφηση γενοσήμων.

  10. Την μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ στις στρατιωτικές δαπάνες από το 2016, με περικοπές από τις δαπάνες προσωπικού και από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

  11. Τον έλεγχο σε μισθούς και επιδόματα, ειδικά στα οδοιπορικά και τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.

  12. Την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

  13. Την μείωση του ακατάσχετου ορίου των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.

  14. Την αλλαγή του νόμου για τις ρυθμίσεις των οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία με αυστηρότερα μέτρα για τους μεγαλοοφειλέτες (για ποσά άνω των 100.000 ευρώ).

  15. Την απελευθέρωση της αγοράς με βάση την εργαλειοθήκη και τις συντάξεις του ΟΟΣΑ. Ενώ, ως προτεραιότητα εμφανίζεται η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τις Κυριακές.

  16. Την ολοκλήρωση μέχρι τον Οκτώβριο της πώλησης τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, απαιτείται να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση 14 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας.

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  10 Σχόλια

  1. Τα περισότερα είναι σωστά.Άν πρόσθεταν και μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων κηφήνων ενα 30% και απολύσεις 100.000 ξυστών απο το σάπιο δημόσιο θα ήταν σχεδόν ιδανικά. Πολλά πράγματα απο το 2010 ακόμα έπρεπε να τα έχουμε κάνει μόνοι μας, και όχι να περιμένουμε τους δανειστές ΣΩΣΤΑ να μας τα επιβάλλουν. Αλλά το σάπιο δημόσιο μας χρεοκόπησε.

   1. Αν ειχαμε κανει οτι επρεπε απο το 2010,δεν θα χρειαζοταν ουτε μνημονιο 2 ουτε 3 ουτε 13.Αλλα ολες οι κυβερνησεις προτιμησαν να μην ακουμπησουν τα παραλογα κεκτημενα των συντεχνιων (βλ. ΔΕΗ και Φωτοπουλος,υπαλληλοι βουλης κλπ) και να ριξουν ολο το βαρος σε φορους και σε μειωσεις μισθων και σε μαμησι του ιδιωτικου τομεα.

    1. Σωστος!Αυτα που ζηταν τωρα τα ειχαν υπογραψει οι προηγουμενοι.
     Αλλα ως συνηθως δεν εφαρμοσαν τιποτα και τα ριχνουν σε αλλους.
     Ας μην εστιαζουμε στον αν μας εφεραν τριτο μνημονιο και τρωγομαστε μεταξυ μας.
     Ελπιζω τα εναμισυ μυριο φορολαμογια που τσακωσαν να πληρωσουν αυτη τη φορα…

  2. Ωραια ειναι στο ευρω μια χαρα !! γιαυτο πληρωνετε ελληνες τα ματοκεφαλα σας και τσιμουδια , μια ψυχη που ειναι να βγει για χαρην του ευρω ας βγει μια ωρα γρηγοροτερα , και ας παει στα τσακιδια η “ξευτηλησμενη” δραχμουλα που ξορκιζουν οι ξευτηλησμενοι πολιτικαντηδες , ρε ουστ απο κει παλιορεμπεσκεδες του ελλαδισταν

  3. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΝΑ 8ΕΛΕΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ 8ΕΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝ8ΡΩΠΩΝ ΣΑΣ ! ΤΟ 61.5% ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗ8ΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ 8ΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗ8ΟΥΝ ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ , ΕΓΩ 8ΕΛΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ !

   1. Το κακο των συνανθρωπων μας θελουμε(προφανως σ’εμενα και το γερομπαφουτη αναφερεσαι),οταν λεμε οχι στις αβερτα και χωρις προσοντα προσληψεις στο δημοσιο;το κακο των συνανθρωπων μας θελουμε οταν θελουμε αλλαγη στον τροπο διορισμου των διοικητικων στα νοσοκομεια;Ξερεις γιατι εχουν ελλειψεις τα νοσοκομεια απο νοσηλευτικων προσωπικο;Γιατι πολλοι μπηκαν ως νοσηλευτες/νοσηλευτριες και προσωπικο χειρουργειου και με βυσμα αποσπαστικαν και ξυνονται σε διοικητικες θεσεις.Ειναι λαθος να μεινουν εκτος δημοσιου δια παντως οσοι δωροδοκηθηκαν;Η μηπως ειναι λαθος ο φορος για τους εφοπλιστες και ο ελεγχος στις αδειες τα επιδοματα και τα οδοιπορικα του δημοσιου;Εσυ που θες να λεγεσαι Ελληνιδα λοιπον και θες το καλο των συνανθρωπων σου,ασε τα λαμογια να ειναι στο δημοσιο,να παιρνου και φακελλακια και αδειες 10 μηνες το χρονο και επιδοματα.Εμεις που δεν τα θελουμε αυτα ειμαστε Παπουα!

    1. Να αγιασει το στομα σου ανθρωπε μου!Απο 5 χρονων μπαινοβγαινω στα νοσοκομεια.
     Οταν εχεις δυο νοσοκομες βαρδια για μια ολοκληρη πτερυγα με δεκα θαλαμους…
     Τι να κανουν πρωτα;Να μοιρασουν φαρμακα;Να καθαρισουν ηλικιωμενους;Τι πρωτα;
     Στην Αλεξ/πολη βραδινη βαρδια με εναν νοσηλευτη για δυο ολοκληρους οροφους…
     Αλλα για τους προηγουμενους πρωτα οι καθαριστριες επρεπε να φυγουν.

  4. Σιγά τα μέτρα.Δεν είναι δα και κανένας αρμαγεδώνας.

   Θα συμφωνήσω με το μανάβη κα θα πρόσθετα και το 6.
   Οι αγρότες πάντα και από όλες τις κυβερνήσεις είχαν ασυλία.Και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι απλοί αγρότες.Είναι επιχειρηματίες που πέταγαν κάθε βράδυ 50 καλάθια λουλούδια και άνοιγαν άλλες τόσες σαμπάνιες στα σκυλάδικα της αγροτικής περιφέρειας.

   1. Κοψε κατι μεγαλε…Ασυλια ειχαν και τα Φαρμακοπεια και τα Ταξι και αλλοι πολλοι.
    Ξερεις ποσοι Δ.Υ πηγαιναν καθε ΣΚ στα μπουζουκια με λεφτα που πληρωνες εσυ κ γω;
    Υπαρχουν και Γεωργοι που δουλευαν και πηγαιναν και στα μπουζουκια της επαρχιας
    Τωρα εσυ τους βαζεις ολους μαυτους που εκαναν κομπινες με τις επιδοτησεις…

  Leave a Response