ΛΙΒΥΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ “ΓΑΖΩΝΕΙ” ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ “ΙRON BARON V” ΠΟΥ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕ “ΥΠΟΠΤΟ ΦΟΡΤΙΟ” ΣΤΗ ΝΤΕΡΝΑ – ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

    Κοινοποίηση:
    SONY DSC

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες γαζώθηκε” από λιβυκό μαχητικό σήμερα το μεσημέρι το νεοναυπηγηθέν (καθελκύστηκε το 2013) ελληνικό φορτηγό πλοίο “Ιron Βaron V” που ανήκει στην εταιρεία Edem Marine SA Greece , το οποίο ήταν αγκυροβολημένο έξω από την πόλη Derna, καθώς πληροφορίες από την Λιβύη αναφέρουν ότι ξεφόρτωνε οπλισμό σε περιοχές που ελέγχονται από ομάδες ισλαμιστών με αποτέλεσμα οι δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, να το βάλουν στο “στόχαστρο”.

    Aρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για τάνκερ που φόρτωνε πετρέλαιο αλλά τελικά επρόκειτο για φορτηγό πλοίο που ξεφόρτωνε “ύποπτο” φορτίο στο εξωτερικό αγκυροβόλιο του λιμανιού της Ντέρνα.

    Γιατί, φορτηγό πλοίο σε περιοχή που ελέγχεται από ισλαμιστές μόνο “ύποπτο” φορτίο μπορεί να μεταφέρει γι’ αυτό και ο βομβαρδισμός…

    Από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες παρά μόνο υλικές ζημιές ενώ, ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος, δεν υπάρχουν Έλληνες.

    ZKI Crisis map (100 dpi)

    Yπενθυμίζεται ότι η πόλη Derna είναι προπύργιο των ισλαμιστών που ελέγχεται από την ακραία ομάδα “Shura Council of Islamist Youth in Derna” και η οποία έχει επιβάλλει τη σαρία.

    Βρίσκεται στην Κυρηναϊκή χερσόνησο όπου και διεξάγονται σκληρές συγκρούσεις.

    Η οργάνωση χρηματοδοτείται από τα έσοδα του πετρελαίου με τα οποία αγοράζει οπλισμό και αυτό προσπαθεί να σταματήσει ο στρατηγός Χαφτάρ. 

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Ποιος εφοπλιστης ειναι ρε Σρεφανε γιατι δεν λετε ονοματακια να μαθαινουμε κι’εμεις οι θνητοι?Μονο για τους εβραιους θα λες τα….καλητερα?Αντε παλικαρι μου περιμενουμε ονοματακι….

    2. ΤΟ “ΔΑΙΜΟΝΙΟ” ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΩΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ …

    Comments are closed.