ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ “ΡΟΖ ΦΛΑΜΙΝΓΚΟ”! ΑΦΗΣΑΝ ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥΣ – ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΕΝΩ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ… ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ – ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑ

Κοινοποίηση:
tVdnK1W61SKtLXSDcPfR

Η ανικανότητα της κυβέρνησης να έχει εγκαίρως έτοιμο τον στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών, να έχει νοικιάσει επαρκή αριθμό ελικοπτέρων και βεβαίως να έχει εξοπλίσει τις επίγειες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος φάνηκε από τις πρώτες μεγάλες φωτιές στην Ελλάδα και αναδείχθηκε ιδιαιτέρως μέσα από τις φλόγες που έκαψαν τον Κάλαμο, το Καπανδρίτι και τον Βαρνάβα.

 

Το βάρος της κατάσβεσης των πυρκαγιών σηκώνουν στο μεγαλύτερο μέρος τα πτητικά μέσα και οι αριθμοί δείχνουν πώς η κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα αρμόδια υπουργεία, το Εθνικής Άμυνας και το Προστασίας του Πολίτη δεν ήταν σε καμία περίπτωση έτοιμα να αντιμετωπίσουν μεγάλες φωτιές, αν και από νωρίς το καλοκαίρι φάνηκε πώς η χρονιά θα είναι δύσκολη.

Τα νούμερα σοκάρουν. Από τα 18 συνολικά «Καναντέρ» που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία τα 5 βρίσκονται από τον χειμώνα στην ΕΑΒ για επισκευή. Εδώ θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Δεν είναι δυνατόν τα αεροσκάφη να μπαίνουν για επισκευή τον χειμώνα και να μην είναι έτοιμα με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ο συνολικός στόλος των «Καναντέρ» που υποτίθεται πώς είναι «ετοιμοπόλεμα» πέφτει λοιπόν στα συνολικά 13 CL-215 και CL-415. Και πάλι ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι πλασματικός αφού τα αεροσκάφη βγάζουν συνεχώς βλάβες μετά από λίγες ώρες πτήσης ή μπαίνουν στο συνεργείο για συντήρηση και επισκευή. Ο μέγιστος αριθμός αεροσκαφών που μπορεί να είναι επιχειρησιακά και έχει επιτευχθεί είναι 8-9.

Στη φωτιά της Αττικής τα περισσότερα που επιχείρησαν ήταν 4 «Καναντέρ». Για το μεγαλύτερο διάστημα ήταν 2 ή το πολύ 3. Τα αεροσκάφη προσγειώνονταν στη βάση της Ελευσίνας και οι μηχανικοί της Πολεμικής Αεροπορίας έδιναν και την ψυχή τους με στόχο να καταφέρουν να επισκευάσουν άμεσα κάποιο για να ξαναμπεί στη μάχη με τις φλόγες (αν είχε μικρό πρόβλημα, όπως στη θυρίδα, γιατί αν επρόκειτο για κινητήρα τότε η επισκευή χρειάζεται έως και ημέρες).

Το πύρινο μέτωπο στο Κάλαμο, τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο και αντιμετωπίσιμο σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον αέρα, αφού η φωτιά έκαιγε σε χαράδρες και περιοχές δύσβατες που ήταν δύσκολο να φθάσουν τα επίγεια μέσα. Με τα 3-4 «Καναντέρ» λοιπόν ήταν αδύνατο να τεθεί υπό έλεγχο τις πρώτες ώρες και χιλιάδες στρέμματα δάσους, αλλά και κατοικίες έγιναν στάχτη.

Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί δικαιολογία. Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης είναι δεδομένη, όπως δεδομένο είναι ότι τα αεροσκάφη που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και συντονίζει στην κατάσβεση των πυρκαγιών το Πυροσβεστικό Σώμα είναι απαρχαιωμένα, αναποτελεσματικά και πλέον επικίνδυνα για τους ανθρώπους που τα πετάνε.

Οι χειριστές που τα πετάνε είναι πραγματικά ήρωες. Με αυταπάρνηση και με κίνδυνο τις ζωές τους τα απογειώνουν και πραγματοποιούν ρίψεις νερού υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Εκεί κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά οι κινητήρες του CL-215 θα αντέξουν να βγει και πάλι το αεροσκάφος από τη χαράδρα ή αν θα συμβεί το μοιραίο. Οι πιλότοι παίζουν πραγματικά την ζωή του κορώνα-γράμματα.

Προσευχόμαστε να μην γίνει το κακό. Αν όμως συμβεί κάποιο δυστύχημα, η οργή του λαού θα πέσει πάνω στα κεφάλια των υπευθύνων που προκάλεσαν αυτό το μέγα πρόβλημα. …

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Τόσα χρόνια δε φρόντισαν να ανανεώσουν και να μεγαλώσουν τον εναέριο στόλο πυρόσβεσης αλλά φρόντισαν να τον αποδιοργανώσουν και να μεγαλώσουν τους λογαριασμούς των καταθέσεων τους.
    6 καναντερ για όλη την Ελλάδα.
    Ντροπή μας.
    Δική μας η ευθύνη που τους ψηφίζαμε .
    Περαστικά μας.

  2. Χρόνια Καλά σε όλους..
    Κυρίες και Κύριοι,οι Κυβέρνηση εφαρμόζει απλά την Ιδεοληψία της…Απόλυτη Καταστροφή!
    Το τερπνόν μετά του ωφέλιμου…
    Σαν πολίτης,έχω κάθε δικαίωμα να σκεφτώ εκ του αποτελέσματος ότι τα ανθρωπόμορφα Κτήνη που “κυβερνούν” ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ της Εντολές των Εργοδοτών τους,ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!Είναι δικαίωμά μου να το σκεφτώ ξαναλέω….
    Επίσης, οι υπόλοιποι μέχρι τους 300 “ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΛΑΟΥ, χαχαχα, παθητικά ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΒΙΑΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…..

    Καλές Διακοπές…..

    ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ..!!!

  3. Κι αφου δεν εχουμε αρκετα μεσα για την πυρόσβεση πυρκαγιών, γιατι δεν ζητάνε βοηθεια απο αλλα κράτη;;;

    1. Γιατι είναι ανικανοι ρε φίλε. Δε το καταλαβαίνεις;

      1. Δεν είναι μόνο ανίκανοι, αλλά καίγονται και άλλες γειτονικές περιοχές!
        Χαμός γίνεται σε όλη την Ευρώπη, επειδή δεν τα λένε όλα στα κανάλια.

  4. ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ,ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟΥ ΜΠΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

  5. Τι κακο με την εαβ εχει παραγινει,δε εχoυν καθυστερησει μονο τα canadair αλλα και αλλα μεσα της π.α. απο σουπερ πουμα εως c130.

Comments are closed.