ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ THΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΝΑΦΙΟΥ ΤΟΥ!

    Κοινοποίηση:
    EKTAKTO-GIA-EKSOFILO-MAKELEIO-1

    Σε συνέντευξή της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξημένες ροές παράνομων αλλοδαπών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου την στιγμή που φαίνεται ότι η Τουρκία έχει αρχίσει και «ανοίγει» τα σύνορά της.

    Όπως τονίζει, η κατάσταση στα νησιά είναι πολύ δύσκολη, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να συγκεντρώνονται σε δομές που είναι αδύνατο να τους φιλοξενήσουν και έτσι δημιουργούνται πολλά ζητήματα.

    Το πρόβλημα έχει να κάνει και με την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος αλλά βεβαίως και με τις επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, που εδώ και 3 χρόνια σηκώνει δυσανάλογα μεγάλο βάρος.

    prosfyges_1_new_karavi
    Χαρακτηριστικό είναι πως αυτή τη στιγμή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, είναι εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 14.400 πρόσφυγες και μετανάστες, σε δομές φιλοξενίας που μπορούν αν φιλοξενήσουν μόλις 5.500 άτομα.

    “Η υπερσυγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών” τονίζει η κ. Καλογήρου “δημιουργεί αρκετές φορές καταστάσεις έντασης και οι οποίες οδηγούν σε καταστάσεις βίας” και συνεχίζει λέγοντας “Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας υπό την ευρύτερη έννοια και πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα και στον τομέα της ενίσχυσης του ασύλου και στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των νησιών”

    Περισσότερο παρά ποτέ αυτά τα μέτρα είναι επιτακτικό να ληφθούν άμεσα καθώς η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, με τα νούμερα να χτυπούν κόκκινο συναγερμό. Αυτή τη στιγμή στα νησιά υπάρχουν για την ακρίβεια 14.467 πρόσφυγες και μετανάστες ενώπέρυσι τέτοια μέρα ήταν 6. 155.
    Στη Λέσβο τις πρώτες έξι μέρες του Μαΐου του 2017 είχαν φτάσει στο νησί 159 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ τις ίδιες μέρες του 2018 ήρθαν 715 πρόσφυγες σημειώνει η Χρ. Καλογήρου.

    Στα νούμερα των αφίξεων στα νησιά τον Απρίλιο του 2017 συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2018 φαίνεται ξεκάθαρα ο κατά πολύ αυξημένος αριθμός των ροών . Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2017 έφτασαν 730 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά ενώ τον Απρίλιο του 2018 έφτασαν 2.688.

    Όπως επίσης τον μήνα Μάρτιο του 2017 έφτασαν 1.150 πρόσφυγες ενώ για τον ίδιο μήνα του 2018 καταγράφηκαν 1.994 αφίξεις.

    Τι λεει για την επίσκεψη Τσιπρα “Δεν θα κουραστώ ποτέ να επαναλαμβάνω οτι το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα είναι ένα μείζον θέμα που θα πρέπει όλοι να το αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή και να είναι όλοι κατευθυνόμενοι στην αναζήτηση των λύσεων. Με μόνο τις διαπιστώσεις και τις καλές προθέσεις δεν μπορεί αυτό το μεγάλο θέμα να αντιμετωπιστεί. Όπως επίσης, δεν μπορεί το Βόρειο Αιγαίο μόνο του, έτσι και η Ελλάδα δεν μπορεί μόνη της να το αντιμετωπίσει. Χρειάζεται και η βοήθεια της Ε.Ε. ιδίως στο θέμα της ενίσχυσης του ασύλου .

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    34 Σχόλια

    1. ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
      Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ
      ΕΙΝΑΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ.

    2. Ας γκρεμισουμε επιτελους την χουντα του ΣΥΡΙΖΑ, ας βγουμε στους δρομους να παρουμε την εξουσια στα χερια μας, φτανει πια αυτη η κατρακυλα.

        1. Πάρε το διπλό παλούκι και θα στρώσεις.

          1. Οοοξω ρε τουρκοσππροι…πηγαινετε για κανα οθωμανικο με τα αδελφακια σας…..

            1. Τα τουρκοσυριαλ που βλεπατε στην τηλεοραση σας εκτουρκεψαν καλα ρε ραγιαδες η αλλιως οπως σας λενε τα αδελφια σας…..γκιαουρηδες.

    3. Εγω πιωμενος…!!!!!….λιγο αιματακι ναι ποτε αλκοολουχα υγρης μορφης…ο εχθρος του εχθρου μου ειναι φιλος μου κσι επειδη ουτε με μπαλκονοπορτα δε βγαινω μου ανοιγουν παραθυρακια. Δωσε και τα δεκα ονοματακια.!!!!…και επειδη οι παλαβοι θα σωσουν ετουτο τον δυσμοιρο τοπο εχω ηδη ετοιμασει την μελλοντικη κατοικια μου στο καστρο των απτερων εκιαα πανου με τα νυχτοπουλια…..αντε νά περνατε καλα ολοο σας…..και κουραγιο μπορα ειναι θα περασει.

      1. Έλα ρε φίλε μας κούρασες με τις τρελίτσες σου. Τραβα και γράφε της σε κανέναν σαβουροsite και όχι εδώ.

    4. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΔΙΨΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!!!!!!!!!! ΕΣΥ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΡΥΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΝΤΣΕΤΑ ΛΑΘΡΟ ‘Η’ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΩΛΗ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ !!!!!!!!!!!!!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !!!!!! ΓΗΙΑΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΟΦΤΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΝΑ ΟΠΛΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ????? ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ !!!!!!!!!!!!!

    5. Ζητω συγνωμη ειμαι λιγο ασταθης ατομο και επειδη ο εχθρος τπυ εχθρου μου ειναι φιλος μου δεν θελω να βλεπω κενα τετραγωνακια. Και επειδη δεν μπορω να πιω αλκοολουχα ποτα υγρης μορφης αρκουμαι στο αιματακι. Ειναι αυτο που λεμε….(αυτος ουτε με μπαλκονοπορτα δεν φγαινει…παραθυρακι ισως!!!!!!!!)…..πες του να δωσει και τα 5-10 ονοματακια.!!!!….

    6. Οχι γιατι μα ειμαι πιωμενος…
      Δεν πινω αλκοολ….ουτε κρασι….απλα ειμαι ασταθες ατομο. Τον λογο μου τπν κραταω απλα μαρεσουν τα τετραγωνακια που εχουν κενο χαχαχαχαχαααααα…εχω επιπλοκες..διπολικες…ταλλα ταχω ξεπερασει..

    7. Οχι γιατι μα ειμαι πιωμενος…
      Δεν πινω αλκοολ….ουτε κρασι….απλα ειμαι ασταθες ατομο. Τον λογο μου τπν κραταω απλα μαρεσουν τα τετραγωνακια που εχουν κενο χαχαχαχαχαααααα…εχω επιπλοκες..

    8. Και τωρα black χουμορ…

      Απο το φερετρο συκωθηκα
      Με μια coca cola
      Kαι τρια χαπακια μαζι
      Για να τα βλεπω ολααα….

      Ολαλα…ολαλαααα
      Σημερα θελω λιγο να φτιαξουμε κεφαλι.

    9. μονον αντρες ειναι προσφυγες ?? δε βλεπω γερους παιδια γυναικες μονον κατι νταγκλαραδες ετιμοπολεμους !!!

    10. Η Τουρκια κανει την βρωμικη δουλεια στελνοντας κατα εκατονταδες λαθρομεταναστες στα νησια μας και στον Εβρο, στην ουσια γινεται αυτη τη στιγμη αυτο που ειχε πει παλια ο Οζαλ!!!! Το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε!!!! Ποιος νομιζουν, αυτοι οι αθλιοι κατσαπλιαδες, τους εδωσε την εξουσιοδοτηση να πλυμμηρισουν την χωρα με λαθροεισβολεις;; Γιατι εξακολουθουν να δεχονται τις βαρκες των Τουρκων δουλεμπορων και εχουν και τον Εβρο ξεφραγο αμπελι; Ποιος τους εδωσε αυτο το δικαιωμα; Που θα παει αυτη η κατασταση; Αν γυριζαν μερικες βαρκες πισω και εκλειναν και τον Εβρο, θα σταματουσε αυτο το βιολι!!!! Αλλα μιλαμε για προδοτες!!!! Και η Αντιπολιτευση τι κανει; Που ειναι κρυμενη!!!! Αντε να χαθητε ολοι σας χαμενα κορμια!!!!!

    11. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΧΙΟΥΜΟΡ…..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΚΡΑΘΩ….ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΚΡΑΘΩ…

      ΕΛΕΙΠΕΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΣΥ
      ΚΑΙ ΕΠΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΑ ΞΕΡΗ
      ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
      ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥ..
      Α ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΟΜΟΡΦΗ
      ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΡΕΛΑΜΕΝΗ….ΤΡΕΛΑΜΕΝΗ…
      ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΝΤΡΕΣ ΠΑΣ
      ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΡΕΛΑΜΕΝΗ….

      ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΗΜΕΡΑ

          1. Σε χάσαμε για λίγο…δεν πειστευω να έχεις κάτι μαζί μου;

            1. Μην ανησυχείς. Παρότι ορκιζόταν ότι θα έφευγε επέστρεψε σε μια μέρα. Τηρεί τον λόγο του!

      1. ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΧΙΟΥΜΟΡ…..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΚΡΑΘΩ….ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΚΡΑΘΩ…

        ΕΛΕΙΠΕΣ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΕΣΥ
        ΚΑΙ ΕΠΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΑ ΞΕΡΗ
        ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
        ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥ..
        Α ΡΕ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΟΜΟΡΦΗ
        ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΡΕΛΑΜΕΝΗ….ΤΡΕΛΑΜΕΝΗ…
        ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΝΤΡΕΣ ΠΑΣ
        ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΣΑΙ ΦΤΙΑΧΜΕΝΗ…….
        Α ΡΕ ΤΟΥΛΑ…..ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΑΑΑ……

        Υ.Σ. ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΧΟΛΙΟΥ..

        1. Vlad το χιουμορ σου ειναι καταπληκτικό!!!αχαχαχααχαχαχ κατουρήθηκα πανω μου απο τα γέλια!μας ελειψες βρε Vlad!
          ?❤️

        1. Πχι δεν ειμαι πιωμενος
          .!!!!!!….πως σου περασε απο το μυαλο..

    12. Η καλογηρου παιζει το παιχνιδι της .,.,., Σημερα στο νησι βρισκονται πανω απο 15000 λαθρομεταναστες και ειναι και αυτη υπευθυνη για την καταντια της Λεσβου ,.,.
      Οταν ηρθε ο πινοκιος στο νησι και αρχισε να τραγουδαει τις παπαριες του ηταν πρωτη μουρη στην εωτερικη αυλη της Γενικης Γραμματειας Νησιωτικης Πολιτικης οπου μαζεψαν τους χειροκροτητες του τσιπρα
      Ο κοσμος ηταν σε αποσταση χιλιομετρων αποκλεισμενος απο τα Ματ και ολα φαινονταν ιδανικα .,.,.,Μαγικη εικονα δυστυχως
      Που ησουν τοτε κυρια καλογηρου ?

    Comments are closed.