Η ΛΑΙΛΑΠΑ: ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ “ΝΥΦΗ”: ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΙ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ, ΕΝΦΙΑ, ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΤΩΝ 1500 ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

  Κοινοποίηση:
  nea-metra-symfonia

  Ποιοι θα πληρώσουν τα 5,8 δισ. ευρώ των νέων μέτρων – Φόροι ύψους 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες

  Το σχέδιο προβλέπει την κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων και φοροαπαλλαγών για αγρότες

  Αγρότες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα πληρώσουν το «μάρμαρο» στην περίπτωση επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές της χώρας που θα ανέλθει στα 5,8 δισ. ευρώ.

  Σύμφωνα με την πρόταση Juncker που επανέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι αγρότες θα φορολογηθούν με υψηλότερους συντελεστές με στόχο την είσπραξη 500 εκατ. ευρώ.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ταυτόχρονα προτείνεται η κατάργηση των φοροαπαλλαγών που ισχύουν σήμερα όπως για παράδειγμα στο επίδομα θέρμανσης και γενικότερα όλες οι απαλλαγές που σχετίζονται με τα πετρελαιοειδή και αφορούν στοχευμένους κλάδους της οικονομίας.

  Επίσης προτείνεται η αύξηση στο 100% της προκαταβολής φόρου για όλες τις επιχειρήσεις.

   

  Ειδικότερα το σχέδιο των δανειστών προβλέπει τα εξής:

   

  1. Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων και φοροαπαλλαγών που ισχύουν για τους αγρότες.

  Να φορολογούνται οι αγρότες με συντελεστή 33%.

  Επίσης προβλέπεται η κατάργηση των επιστροφών ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και οι επιστροφές ΦΠΑ.

  2. Μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου σε καπνό και πετρελαιοειδή καθώς και μέτρα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

  Επίσης συστήνουν την υιοθέτηση μέτρων για την είσπραξη του ΦΠΑ.

  Από τα ανωτέρω μέτρα υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν 500 εκατ. ευρώ το 2015.

  3. Αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων για τα κέρδη του 2015.

  Επίσης προτείνεται η αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 100% για όλες τις επιχειρήσεις.

  Σήμερα η προκαταβολή φόρου ανέρχεται στο 55% για τις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε.) που λειτουργούν στην Ελλάδα, ή ιδρύθηκαν στην αλλοδαπή, αλλά διατηρούν μόνιμη εγκατάσταση ή υποκατάστημα στην χώρα μας.

  Επίσης για τα νομικά πρόσωπα ή τις νομικές οντότητες βεβαιώνεται ποσό ίσο με το 80% του φόρου που προκύπτει, ως προκαταβολή για τον φόρο που αναλογεί στο εισόδημα του διανυόμενου φορολογικού έτους 2015, ενώ για τις τράπεζες ανέρχεται στο 100%.

  4. Κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης για τα νοικοκυριά καθώς και της επιστροφής φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο.

  5. Επανασχεδιασμό και ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογία εισοδήματος με προοδευτικό τρόπο και θέσπιση ποινών για την διασφάλιση της αποτελεσματικής είσπραξης των εσόδων από τη φορολογία εισοδήματος.

  6. Διατήρηση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων.

  Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εισπραχθούν 2,65 δισ. ευρώ, ακόμα και αν αναπροσαρμοσθούν οι αντικειμενικές αξίες.

  Εφόσον χρησιμοποιηθούν οι νέες αξίες για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να μειωθεί το όριο πάνω από το οποίο επιβάλλεται ο συμπληρωματικός φόρος.

  7. Μείωση των ορίων προστασίας μισθών και συντάξεων από τις κατασχέσεις.

  Κατάργηση του ποσοστού 25% και επανεξέταση – προς τα κάτω των ακατάσχετων ορίων 1.500 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

  8. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

  Να εξαιρούνται από τη ρύθμιση όσοι δεν πληρώνουν τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις τους, να καθοριστεί όριο οφειλών για ένταξη στη ρύθμιση και αναθεώρηση του τόκου που βαρύνει τις ρυθμισμένες δόσεις στα επίπεδα της αγοράς.

  9. Να αυξηθεί στα 25.000 ευρώ η εξαίρεση των μικρών επιχειρήσεων από τον ΦΠΑ.

  Σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

  10. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου 26% για τις τριγωνικές συναλλαγές.

  11. Εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν και αφορούν το νέο Ποινικό Δίκαιο για τη φοροδιαφυγή και την απάτη.

  12. Απλοποίηση έως τον Σεπτέμβριο του 2015 του σημερινού συστήματος εφαρμογής του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος (μέσω του συστήματος tax credit).

  13. Ανεξαρτητοποίηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και ένταξη σε αυτήν του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

  14. Οσον αφορά τον ΦΠΑ η πρόταση Juncker προβλέπει την εφαρμογή δύο συντελεστών (11% και 23%) με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 1,8 δισ. ευρώ.

  Με τον χαμηλό συντελεστή 11% θα φορολογηθούν μόνο τρόφιμα, φάρμακα και ξενοδοχεία, ενώ στην πρόταση περιλαμβάνεται κατάργηση μειώσεων ειδικά σε νησιά, καθώς και περιορισμός του αριθμού των εξαιρέσεων που υφίσταται αυτή τη στιγμή όσον αφορά τον ΦΠΑ με έμφαση στην κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες.

   Aπό το οικονομικό site

  www.bankingnews.gr

  ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

  8 Σχόλια

  1. Μετά από τον κεντροδεξιό μνημονιακό πέοντα τώρα ο αριστερός υπερμνημονιακός πέοντας.
   Μονόδρομος η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ γιά να δούν όλοι όσοι παίζουν με εμάς τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ πέοντα.

  2. ΑΠΑΛΛΑΣΩΝΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΟI ΕΥΠΑΘΗΣ ΟΜΑΔΕΣ ΟΠΩΣ Λ.Χ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΕΠΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ

  3. Χαχχααα πρωτη φορα αριστερα!Η ελπιδα χαθηκε μακρια.Χαααααχαα

  4. https://youtu.be/BcZcl5KgQ2k ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΞΥΠΝΗΣΕ Κ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΕΣΥ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ https://youtu.be/sfFHTbgq_cI Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΑ ΜΑΛΑΚΟΨΗΦΟΦΟΡΕ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ ΗΞΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΩΛ.. ΣΟΥ

  5. ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΣΑΣ ΣΥΡΙΖΟΑΝΑΡΧΟΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Κ ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΑ ΣΤΑ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΕΤΣΙ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΕΛΕΕΙΝΟΥΣ Κ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΑ Κ ΗΤΑΝ Η ΜΠΕΜΠΛΑ Κ Η ΧΛΕΠΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΡΥΒΕΙ Κ ΠΑΓΙΔΕΣ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΡΩΤΗΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΩΡΑ ΨΕΥΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΟΥΝ

  6. Είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αυτό…μππεεεε σανός ρεεεε μπεεεεε

  7. Σκάτα στην αναρχεία και στη αριστερά ψόφος.

  Comments are closed.