ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ – ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΑΟΖ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΙΣ Ε.Δ

Κοινοποίηση:
aoz-elliniki-kypros-3

Ετοιμη να να καταθέσει στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες των εξωτερικών ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας είναι η Ελλάδα. Οι συντεταγμένες των εξωτερικών ορίων της υφαλοκρηπίδας θα αφορούν την συνοριακή περίμετρο από τον Έβρο μέχρι και το Καστελλόριζο.

 

Η προετοιμασία έχει ολοκληρωθεί και σε διπλωματικό και σε στρατιωτικό επίπεδο. Εχει υπάρξει επίσημη “προενημέρωση” των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και της Ρωσίας.

Στην ελληνική διακοίνωση θα διευκρινίζεται ότι αυτή δεν ισοδυναμεί με “μονομερή ιδιοποίηση θαλάσσιου χώρου”, αλλά καθορίζει τον θαλάσσιο χώρο που η Ελλάδα θεωρεί ότι της ανήκει με βάση την αρχή της μέσης γραμμής.

Η υφαλοκρηπίδα είναι τμήμα του παράκτιου βυθού της θάλασσας. Ο ορισμός της κατά τη γεωλογία είναι το τμήμα το οποίο αποτελεί την ομαλή προέκταση της ακτής κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας ως το σημείο στο οποίο αυτή διακόπτεται απότομα.

Σε στρατιωτικό επίπεδο έχει αυξηθεί η ετοιμότητα της Δύναμης “Δ” και βέβαια σε αεροναυτικό επίπεδο η ετοιμότητα θα κλιμακωθεί άμεσα λίγο πριν της κατάθεσης των συντεταγμένων στον ΟΗΕ.

Πριν μερικές ημέρες ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Τάρεκ Ελ Μόλα, προχώρησε σε μια βαρυσήμαντη δήλωση ότι η Αίγυπτος θα έχει σύντομα την τελική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και την Κύπρο!

«Έχει ήδη ολοκληρωθεί η οριοθέτηση των συνόρων με την Κύπρο και βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα».

Πρόσφατα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένος δήλωσε ότι «Το θέμα της ΑΟΖ είναι πολύ κοντά».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον Νοέμβριο ο Ν.Κοτζιάς είχε ταξιδέψει αστραπιαία στην Αίγυπτο όπου συζήτησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι τα βήματα για την άμεση οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. το αλμπανο εμαθε οτι η μπανανα τρωγεται χωρις το φλουντα

  2. αλλο ΑΟΖ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ δασκαλε.Εδω τα 12 μιλια τα εχουμε 6 ακομα μεγαλοστομε .. ΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΌΤΙ ΚΆΝΟΥΝ ΤΟ ΚΆΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΆ ΠΥΡΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΈΧΟΥΝ ΝΕΚΡΟΎΣ. ΕΜΕΙΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΚΆΝΑ ΔΥΟ ΑΣΚΗΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΞΑΠΛΑ. ΤΟ ΌΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΑΝΔΡΕΙΑ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΆΡΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟΝ ΤΆΦΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΉ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΉΚΟΝ ΤΟΥΣ..ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΟΥΝ?ΠΑΡΈΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ  Όσον αφορά την ελληνική στάση δεν αρκεί μόνο η επίκληση του διεθνούς δικαίου που σίγουρα είναι με την ελληνική πλευρά.ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΊΚΑΙΟ. ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΌ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΊΝΑ ΓΡΑΦΕΊ ΣΤΑ ΠΑΛΙΆ ΤΗΣ ΤΑ ΠΑΠΟΎΤΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΊΚΑΙΟ ΓΙΑ to SOUTH CHINA SEA.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ..ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΕΊΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΈΡΟΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ.  ΈΧΟΥΜΕ ΝΎΧΙΑ ΝΑ ΞΥΣΤΟΥΜΕ?ΕΑΝ ΌΧΙ ΤΌΤΕ ΜΌΚΟ ΚΑΙ ΑΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΉΘΩΣ.Αλλιώς ιδού η Ρόδος ιδού και το πηδήμα. ΑΥΤΉ ΉΤΑΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΆΝΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΙ ΚΕΡΔΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΆ ΧΆΝΟΥΜΕ.ΌΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΠΆΡΕΙ ΕΊΝΑΙ ΌΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΎΝ ΣΑΝ ΉΡΩΕΣ (αυτό δεν χώρα αμφισβήτηση). ΑΠΛΩΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΜΆΣ ΈΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΈΨΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΉΣΟΥΜΕ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΆΛΩΝ ΔΥΝΆΜΕΩΝ. Θα ελθει η ώρα στο μέλλον που θα χρειάζεται διαβατήριο ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν οι Έλληνες.. σε σημερινά εδάφη της Ελλαδας.Πρώτου αρχίστε να λέτε αποκλείεται..Καλό είναι να σηκώθουμε όλοι από τις πολυθρονες και να αφήσουμε τα κουφια λογια περί της ανδρειας των προγονων.ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ?

  3. Μα κυριε ο τσιπρας δεν ελεγε((εχει συνορα η θαλασsα και δεν το ξεραμε)).

    https://www.youtube.com/watch?v=Ngyn6EhpMzI

    Ο ανθρωπος πρεπει ναχει βαριο Αλτσχαιμερ,δεν θυμαται τι ελεγε προσφατως,να τον χαιρεστε χασιστες,τοκαψε το μυλουδακι του.

  4. Επιτέλους έστω και με εξωτερική βουκεντρα ξυπνάμε σιγά σιγά
    Για να δούμε τώρα ποιοι θα μας γυρίσουν την πλάτη… Και κάνουν την πάπια Εδώ θα δηξει

  5. ΣΥΡΙΖΑ η πρωτη πατριωτικη κυβερνηση από καταβολης ελληνικου κρατους.

    1. Χαχαχαχα, ωραίο το αστείο σου, εχεις πολυ χιούμορ.

  6. Η ελαντα ηνε από τη λαμια και κάτω και από την Κόρινθο και πανο.Εκεί θα πατε παλι

    1. Μια στενη λωριδιτσα γης οπως η λωριδα της γαζας ενα πραγμα…προτεινεις
      Εγω λεω να κοψεις κι απο αριστερα – δεξια να γινει ενα τετραγωνακι μικρο μικρο..ισως μονο η αθηνα…
      Αντιπαρερχομαι το ευχαριστο διαλειμμα με τον κυριο κλοουν για να πω οτι:
      Η Ελλαδα εχει ιστορικη ευκαιρια να οριοθετησει ΑΟΖ
      Η χρονικη συγκυρια με τη Τουρκια απομονωμενη και εχοντας συμφωνησει με τους αραβες και τους ιταλους αφηνουν μονο προβλημα την αλβανια στο ιονιο που ως γνωστο ενω ειχε συμφωνησει πηρε πισω την υπογραφη της.
      Ομως η αλβανια αποτελει σχετικα μικρο προβλημα που μπορει να ξεπεραστει..
      Ευχομαι μετα τη χρονια αδρανεια να προχωρησει το θεμα οπως εκανε η κυπρος

    2. ΑΛΒΑΝΑΚΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ Ο,ΤΙ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.

  7. απομεινει το…
    «Όταν θα δείτεε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε:

    «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς».
    Παΐσιος+

Comments are closed.