ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΒΑΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΟΙ ΓΛΕΝΤΑΝΕ ΠΥΡΠΟΛΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΝΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ(ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-MAKELEIO.GR)

    Κοινοποίηση:
    ÁÈÇÍÁ - ÐÏÑÅÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÐÅÔÅÉÏ ÔÇÓ ÄÏËÏÖÏÍÉÁÓ ÔÏÕ ÁË. ÃÑÇÃÏÑÏÐÏÕËÏÕ / ÅÐÅÉÓÏÄÉÁ ÓÔÁ ÅÎÁÑ×ÅÉÁ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

    ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    21:22: Σε 20-25 ανήλθαν σύμφωνα με αναφορές οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι αυτή την ώρα από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια μεταξύ ομάδων αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.

    Οι αντιεξουσιαστές συνεχίζουν να ρίχνουν μολότοφ και πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά και να βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

    21:10: ΤΩΡΑ – Στις φλόγες η Τοσίτσα – Συνεχίζεται ο πετροπόλεμος (φωτο)

    Δείτε νεες φωτογραφίες! Συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και η ρίψη μολότοφ,… φωτοβολίδων και βεγγαλικών στην οδό Τοσίτσα, στα Εξάρχεια, όπου πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές. Αποκλεισμένοι είναι όλοι οι κάθετοι δρόμοι.

    foto-epeisodia-2

    foto-epeisodia

    Πυροσβέστες έσπευσαν στην πολυκατοικία για να σβήσουν φωτιά που είχε προκληθεί από ρίψη μολότοφ σε μπαλκόνι και δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές.

    Συνεχίζεται ο «ανταρτοπόλεμος» στα Εξάρχεια, με τα ΜΑΤ να απωθούν τους αγνώστους και εκείνους να απαντούν με μολότοφ.

    20:57:  ΤΩΡΑ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ σε εξέλιξη στο Ηράκλειο – Οι αντιεξουσιαστές σπάνε, οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα!

    20:17 ΤΩΡΑ – ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ!! ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ στην Πανεπιστημίου – Κλεφτοπόλεμος αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ σε εξέλιξη! Μολότοφ, πέτρες και σπασμένα μάρμαρα παντού!!

    exarxeia12

     

    Φωτιά ξέσπασε σε μπαλκόνι πολυκατοικίας στην Στουρνάρη, από τις ρίψεις μολότοφ.Επεισόδια βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στα Εξάρχεια…Η ένταση ξεκίνησε όταν άγνωστοι εκτόξευσαν μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η πορεία που βρισκόταν σε εξέλιξη για τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου διαλύθηκε και η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια.

    eharxeia (5) eharxeia (6)

    Δέκα προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την περιοχή των Εξαρχείων. Αποπνικτική αυτή τη στιγμή η ατμόσφαιρα στην οδό Στουρνάρη.Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άτομα.

    Σημειώνεται ότι το πρωί βρέθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας περίπου 100 βόμβες μολότοφ έτοιμες για χρήση στην περιοχή του λόφου του Στρέφη.

    eharxeia (7) eharxeia

    Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 500 άτομα βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων, από όπου εξαπολύουν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ.

     

    19:15: ΤΩΡΑ – ΝΕΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στα Εξάρχεια! Έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο στην Πανεπιστημίου – ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ η κατάσταση…

    eharxeia (2) eharxeia (3) eharxeia (4) eharxeia

    exarxeia12

    exarheia-2

    exarheia-3

    exarheia-4

    exarheia-5

    exarheia-6

    Με μολότοφ ξεκίνησε στις 18:00 η βραδινή πορεία – Νωρίτερα, έξω από την πρυτανεία, ομάδα 30 ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ – Έκαψαν κλειστό περίπτερο στην Σταδίου – «Επί ποδός» 6.000 αστυνομικοί – Σεβαστείτε τη μνήμη του παιδιού μου, λέει η μητέρα Γρηγορόπουλου.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 18:00 το απόγευμα, η κεντρική πορεία αντιεξουσιαστών και αριστεριστών στο κέντρο της Αθήνας, για τη «μαύρη» επέτειο των επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    eharxia (2) eharxia (3) eharxia (4) eharxia (5) eharxia

    PICT_20151206_191403

    Από τη έναρξη κιόλας της πορείας, αντιεξουσιαστές άρχισαν τη ρίψη μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.

    Νωρίτερα, κατά την πορεία μαθητών στο κένβτρο της πρωτεύουσας, ομάδα περίπου 30 ατόμων, που φορούσαν κουκούλες, πέταξαν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Οι νεαροί κλώτσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

    Νωρίτερα:ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΥΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛ.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ. ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ. ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΦΟΛΚΛΟΡ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ )

    Με μικροεπεισόδια κι εντάσεις ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί, που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικά πυρά επτά χρόνια πριν.

    Με ομάδα περίπου 30 ατόμων να πετά πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησε η πρώτη πορεία στις 12.

    Το μεσημέρι ξεκίνησε και η μαθητική συγκέντρωση στα Προπύλαια ενώ παράλληλα, σημειώθηκαν μικροεντάσεις με πετροπόλεμο και φωτοβολίδες.

    To μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ολοκληρώθηκε μετά τις 7.

    Στην πορεία, από τα Προπύλαια προς τη Βουλή και την Ομόνοια, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

    Προς το παρόν όλα είναι ήρεμα και μοιάζουν με αποκριάτικη πορεια.

    poreia-foties3

    Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια, με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι». Περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    poreia-foties2 poreia-foties

    Zimies4

    Στις 18:00 ξεκίνησε  η κύρια συγκέντρωση για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι συγκεντρωμένοι, κυρίως αντιεξουσιαστές, κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

    Μικροεπεισόδια ξεκίνησαν με το που άρχισε η πορεία. Άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Πεσμαζόγλου,ενώ η πορεία συνεχίστηκε κανονικά.

    Μητέρα Γρηγορόπουλου: “Μην προσβάλλετε τη μνήμη του παιδιού μου”

    321tzina_tsalikian_alexandros1_558_355

    Εν τω μεταξύ, η μητέρα του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, σε συνέντευξη της σε κυριακάτικη εφημερίδα, τονίζει πως “δεν μας αφορούν όσα λένε περί μαύρου Δεκέμβρη ούτε οι απειλές βίας απ’ όπου κι αν προέρχονται. Θεωρούμε ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού μας”.

    Η κυρία Τσαλικιάν, ακόμη, δηλώνει ενοχλημένη με την προσπάθεια εκμετάλλευσης της δολοφονίας του παιδιού της και την απόπειρα να γίνει το όνομα του «σημαία» σε δράσεις βίας, καθώς, επίσης, και με την προσπάθεια ανώτερων αστυνομικών πριν και μετά τη δίκη να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, παρουσιάζοντας την εν ψυχρώ δολοφονία ως ατύχημα.

    Θεσσαλονίκη: Μικρής έκτασης επεισόδια μετά τη λήξη πορείας στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου

    mat_grigoropoulos_01

    Μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα στη μία μετά το μεσημέρι και οι συμμετέχοντες κινήθηκαν μέσω Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου.

    Όταν η πορεία έφθασε ξανά στο ύψος της Εγνατίας, διασπάστηκε σε δύο τμήματα, με ορισμένους να κινούνται προς την οδό Αγίου Δημητρίου και προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και άλλους να επιστρέφουν στην Καμάρα.

    Μετά τη λήξη της πορείας στην περιοχή γύρω από τη Ροτόντα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

    Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο κέντρο της πόλης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας παραμένουν σε ισχύ σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα μικροεπεισόδια στην πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου

    Μολότοφ και χρήση χημικών στην περιοχή της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη

    Στη Βουλή έφτασε η πορεία των μαθητών – Μικροεπεισόδια και φωτιές (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

    Ζημιές και φωτιές στο κέντρο στη μαθητική πορεία (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΒΙΝΤΕΟ)

    Πετροπόλεμος στη μαθητική συγκέντρωση στα Προπύλαια (Φωτορεπορτάζ & ΒΙΝΤΕΟ)

    Τα αίτια της φωτιάς στο κατάστημα της Θεμιστοκλέους ερευνά η Πυροσβεστική

    Κλείνουν οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο στις 15.00 και Σύνταγμα στις 17.00

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Όσοι καίνε σήμερα χάρηκαν με τον θάνατο του Γρηγορόπουλου γιατί τον χρησιμοποιούν ως αφορμή για να καταστρέψουν και να κάνουν πλιάτσικο. Οι μεγαλύτεροι εγκληματίες αντιεξουσιαστές δεν είναι καν Έλληνες. Κάτι άλλα μικρά ελληνικής καταγωγής πήγαν στην πορεία όχι γιατί στεναχωρέθηκαν για τον θάνατο ενός αγνώστου έφηβου πριν 7 χρόνια, αλλά για να το παίξουν και καλά ασυμβίβαστοι επαναστάτες χωρίς αιτία μα και χωρίς μυαλό. Για αυτήν την κατάντια φταίει η ανοχή της αστυνομίας και φυσικά η αχρηστία του καρτούν Τσίμπλα και Σία. Μια ζωή θα την πληρώνει το εύκολο θύμα, ο Έλληνας γκαντέμης.

    2. Μια ευγενική χορηγία της CIA και της πρωτης φορα αριστερά.
      Και στις αυλές σας λίαν συντόμως …

      1. @+Αυτή η νύχτα είναι του Αλέξη!: Σκάσε και ψόφα, ξεφτιλισμένο άπλυτο πρεζόνι, εαμοβούλγαρε κατσαπλιά, λαθρολάγνε βρωμιάρη, μαρξιστικό σκουπίδι.

    3. ΩΡΑΙΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ

    4. Mας τα πρήξανε με τον Γρηγορόπουλο….με το συμπάθιο κιόλας….

    5. ΤΣΙΠΡΑ,ΜΑΖΕΨΕ ΤΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΣΟΥ.ΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΩΝ 92 ΔΙΣ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

    6. Μαλάκες.ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ????

      ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ “ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΟΝ”!!!

      ΣΟΡΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

    7. Μα τι θα γίνει επιτέλους με όλους αυτούς τους ναρκομανείς μπαχαλάκηδες αριστερούς; Γιορτή φρικιών θα καθιερώσουν κάθε Δεκέμβρη προς τιμήν του αυνανιζόμενου emo που ήθελε να κολλήσει μαγκιές στα όργανα της τάξης και τελικά έφαγε το ξύλο της αρκούδας και ηρέμησε; Άμα πια…

      Τουλάχιστον δείτε κάτι σαν κι αυτό http://bc.vc/By6hxq να ισιώσετε γιατί η πολλή εμμονική αγαμία με τον αντικαπιταλισμό και τον αντιρατσισμό μαζί με την πρέζα που ρουφάτε αβέρτα σας έχει κάνει τα σοβιετικά μυαλά κομπόστα!

    8. το ερώτημα είναι πού είναι όλοι αυτοί οι χιλιάδες που το 2008 καίγανε πανελλαδικά και πλιατσικολογούσαν. εξαφανήστηκαν; πήγαν στις ευρώπες για να συνεχίσουν τον αγώνα; πήγαν Συρία να αποκεφαλίσουν; που είναι να κάψουν;

    9. να μου το θυμηθείται ότι ο Γρηγορόπουλος θα εμφανιστεί σε 20-30 χρόνια και θα μας λέει για τις ιστορίες όταν τον πήγανε σε καμμιά Αργεντινή για να τον εξαφανίσουν.

      και όπως πάντα όλοι θα πεσουν από τα σύννεφα

        1. οπότε βρήκαμε τον πρώτο που θα πέσει από τα σύννεφα.

          φαντάσου ότι και τον κορκονέα τον πείσανε ότι σκότωσε κάποιον. αυτό το γεγονός άλλαξε την πολιτική ιστορία τής Ελλαδιστανίας οπότε πρέπει να το δεις πιο προσεκτικά και να μην παρασύρεσαι από τις Ηλένιες.

    10. ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΠΕΤΡΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΗ!!!!ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΗΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ!!!!ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ!!!

    11. Βγαλτε καμια φωτο και απο την πορεια..Ο νους σας στις ζημιες..και σιγα τις ζημιες κιολας..ενας καμμενος καδος και μια σπασμενη πινακιδα…

      1. Ε ναι μωρέ σιγά τα επεισόδια,ένας καμένος κάδος μαζί με καμιά 30αριά ακόμη,κάτι σπασμένα αυτοκίνητα,μια φωτιά σε μπαλκόνι πολυκατοικίας,φωτιά σε 2-3 περίπτερα,κάτι ξηλωμένα πεζοδρόμια,ένας τουρίστας στο νοσοκομείο…α ναι και σε κατ’οίκον περιορισμό οι μόνιμοι κάτοικοι Εξαρχείων!Ψιλοπράματα…ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ!

    12. Αυτό που γίνεται με τον Γρηγοροπουλο μόνον στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει , ένα παιδάκι που έσπαγε ότι έβρισκε εμπρός του και πετούσε μολότοφ ακόμη και σε ανθρώπους (και ο μπάτσος άνθρωπος είναι ) επειδή έφαγε μια αδέσποτη (δεν ήταν ευθεία βολή) τον κάναμε λαϊκό ήρωα !!! δώσαμε σε κάποιο δρόμο το όνομα του και σε μερικά χρόνια θα του κάνουμε και άγαλμα και θα γιορτάζουμε την 6η Δεκεμβρίου μαζί με την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ

      1. Εσυ ρε φιλε,σε ποσα site εχεις γραψει το ιδιο σχολιο?? Γραψε κ τιποτα αλλο,βαρεθηκα να βλεπω το ιδιο πραμα απτο πρωι!

    Comments are closed.