ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΠΥΡ – ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ BARBAROS ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ – ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ – ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΧΩΡΑ

Κοινοποίηση:
WEST

Πολύ πιο σοβαρό ήταν τελικά το πρώτο πολεμικό επεισόδιο στην Κυπριακή ΑΟΖ με την τουρκική φρεγάτα που έφτασε μία ανάσα από την εξέδρα του West Capella στα 3,8 ν.μ.  Εισήλθε δηλαδή στην κόκκινη ζώνη προστασίας και δέχθηκε προειδοποίηση από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω ασυρμάτου.

 

Η αποκάλυψη αυτή προκαλεί «σεισμό» καθώς σύμφωνα με τους σχεδιασμούς ασφαλείας η Τουρκία αψήφησε τους πάντες, μπήκε στην κόκκινη ζώνη θέτοντας όλους σε κατάσταση συναγερμού και φτάνοντας λίγο πριν την έναρξη πυρ.

Η φρεγάτα λίγο αργότερα απομακρύνθηκε και σήμερα πλέει σε απόσταση πέραν των πέντε ναυτικών μιλίων από τη γεώτρηση.

Eντύπωση προκαλεί όμως και η αντίδραση καθώς σε μια κίνηση που δείχνει προσπάθεια αποφυγής στρατιωτικοποίησης της κρίσης, Ελλάδα και Κύπρος έβαλαν την Κυπριακή Ακτοφυλακή να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Όμως, αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό. Το τουρκικό σεισμογραφικό barbaros μπαινοβγαίνει από το πρωί της Κυριακής στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ και πλέον πλέει ξανά δυτικά της Πάφου.  

Από το πρωί του Σαββάτου, το σεισμογραφικό Μπαρπαρός στην ανεξήγητη πορεία του τελευταίου διημέρου, έβαλε ρότα για το τεμάχιο «6» της Κυπριακής ΑΟΖ, έφτασε σε αυτό γύρω στις 4.00 το απόγευμα. Αφού εισήλθε εντός του «6» ακολούθησε πορεία προς τα ανατολικά με κατεύθυνση το τεμάχιο «7», ωστόσο περίπου 45 λεπτά μετά, άλλαξε εκ νέου πορεία και εξήλθε του τεμαχίου «6» κατευθυνόμενο σε αντίθετη κατεύθυνση, φτάνοντας εκ νέου δυτικά της Πάφου.

Το σεισμογραφικό απομακρύνθηκε από την περιοχή της Κύπρου με κατεύθυνση προς τις ακτές της Τουρκίας. Οι ενδείξεις ναυσιπλοίας του σκάφους, το απόγευμα του Σαββάτου δεν έδιναν εικόνα για το προορισμό του, αφού η μία ένδειξη έδειχνε προορισμό την Μόρφου, η δεύτερη προορισμό τη θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ η πορεία του δεν αφορούσε ούτε τον ένα, ούτε τον άλλο προορισμό.

Πάντως, κυπριακή και ελληνική Κυβέρνηση είτε μας περνάνε για χαζούς είτε επιχειρούν να ρίξουν τους τόνους αφού διαδίδουν ότι ο φόβος ελληνοτουρκικού πόλεμου που “καλλιεργείται από ΜΜΕ” δεν υφίσταται. Τότε, με την τουρκική φρεγάτα τί έγινε; Τί θα γίνει αν ξαναπλησιάσει το γεωτρύπανο;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει με κάθε τρόπο. Βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με χώρες για αγορά πλατφόρμας εξόρυξης εξαγγέλλοντας αντίστοιχες έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Υπάρχει η αίσθηση ότι τελικά θα βρει πλατφόρμα.

«Η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου στη Μόρφου. Το επόμενο βήμα είναι να πάει και εξέδρα για να γίνει γεώτρηση» ανέφερε ο «Υπουργός Ενέργειας» του Ψευδοκράτους, Σουνάτ Ατούν.

Ο λεγόμενος Υπουργός Ενέργειας του ψευδοκράτους υποστήριξε ότι θα κατασκευαστεί αγωγός που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Τουρκία, μέσω κατεχομένων, και ακολούθως στην Ευρώπη.

«Οι Ε/κ δεν έχουν λόγο για αυτή τη συνεργασία. Ξεκινώντας ξανά γεώτρηση στη Μεσόγειο, αγνόησαν τα δικαιώματά μας. Δεν θα επιτρέψουμε να μας αγνοήσουν.

Ως Τ/κ είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε διεθνή ρόλο» ανέφερε ο Σουνάτ Ατούν.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Η παρουσία των αμερικανικογαλλικών πλοίων και των εβραίικων αεροπλάνων στην Κύπρο και στον χώρο μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου είναι η ασφάλεια ότι τα τουρκικά πλοία θα κινούνται ανενόχλητα από τα ελληνικά πλοία,στα νερά της Κύπρου,λειτουργώντας έτσι ως πίεση στα συνεχιζόμενα “παζάρια” για τους κυπριακούς υδρογονάνθρακες.Εάν δε τα “παζάρια” αυτά δεν καταλήξουν στο επιθυμητό για τους εβραίους αποτέλεσμα η επόμενη κίνηση θα είναι ένας νέος αττίλας,όπου τότε(όπως και το ’74) οι “φίλοι και σύμμαχοι” θα αποτρέψουν μια ελληνική εμπλοκή,με τις δυνάμεις που ήδη διατηρούν στην περιοχή.
    Εάν οι τούρκοι είχαν περιοριστεί και δεν έκαναν ότι κάνουν τώρα στην Κύπρο,αυτό θα σήμαινε την ισχυροποίηση της Κύπρου και οι “φίλοι και σύμμαχοι”(πόσο δε μάλλον οι εβραίοι) δεν θέλουν ισχυρά κράτη στις περιοχές από όπου εξορύσσονται ή περνάνε οι υδρογονάνθρακες.
    Όσοι πιστεύουν ότι η τουρκία έχει απομονωθεί,κατά την γνώμη μου πλανώνται πλάνην οικτρά.Η τουρκία αναπτύσσεται ανενόχλητη στα Βαλκάνια,προωθεί τις θέσεις της στην Θράκη,συμμετέχει κανονικά στον σιωνιστικό σχεδιασμό για το μέλλον της Ουκρανίας και κυρίως για ότι έχει κάνει ο ερντογάν(υποστήριξη του isis και λαθρεμπόριο καυσίμων με το isis,καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων,εγκλήματα κατά των Κούρδων,προώθηση λαθρομεταναστών στην Ευρώπη κ.τ.λ.) δεν έχει υποστεί ουδεμία κύρωση,ειδικά δε στο θέμα της προώθησης λαθρομεταναστών εισπράττει εκατομμύρια επί εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε..Όπως επίσης δεν έχει ενοχληθεί ο ερντογάν και για την “στροφή” του προς Ρωσσία.Τώρα για το ότι η τουρκία “έφαγε πόρτα” στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.,είναι κάτι που ουδόλως την ενοχλεί.Αντιθέτως μάλιστα την ευνοεί γιατί έτσι δεν δυσκολεύεται στον προγραμματισμένο και συμφωνημένο μετασχηματισμό της σε ένα ισλαμικό θρησκευτικό κράτος.Ακόμη όμως και η δημιουργία κουρδικού κράτους δεν είναι μια κίνηση που στρέφεται εναντίον της τουρκίας,αφενός γιατί εδάφη δεν θα χάσει μόνο η τουρκιά,εξίσου εδάφη θα χάσουν η Συρία,το Ιράκ και το Ιράν και αφετέρου γιατί κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό που η τουρκία θα χάσει στα ανατολικά της δεν θα το κερδίσει στα δυτικά της.Στα δυτικά της τουρκίας βρίσκεται τόσο το Αιγαίο όσο και η Κύπρος(νότιο-δυτικά).
    Το όλο θέμα βεβαίως είναι αρκετά πολύπλοκο για να αναλυθεί σε ένα σχόλιο,οπότε σταματώ σε αυτά.
    Υ.Γ. Τώρα για τους εν Ελλάδι τουρκοτσιφτετελάδες(πολιτικούς και ιδιώτες),οι οποίοι περιμένουν την “σωτηρία” από τους “φίλους και συμμάχους”,τους αφιερώνω το ποίημα του Καβάφη “Περιμένοντας τους βαρβάρους”.

  2. Η Τουρκία θα προχωρήσει σε πολεμική εμπλοκή διότι γνωρίζει τις αδυναμίες του αντιπάλου της που δεν οφείλονται μόνο στην οικονομική κρίση, αλλά και στην ικανότητα της να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις, αφού όπως είναι γνωστό σε περίπτωση κρίσης παίρνουν εντολές από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, τι στιγμή που οι άλλοι παίζουν πολλαπλά παιχνίδια σε πολλά ταμπλό. Αυτό βέβαια επειδή αυτοί που μας κυβερνούν είναι εντολοδόχοι πολυεθνικών εταιριών. Να προσέξουν πολύ τις επόμενες μέρες επειδή έρχεται κακοκαιρία και οι Τούρκοι τουλάχιστον στο Αιγαίο θα χτυπήσουν νύχτα και με κακοκαιρία. Κατά τα λοιπά μετάνοια διότι μόνο από το Θεό έχουμε να περιμένουμε

  3. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΤΟΥΣ ΛΆΘΡΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΉΣΟΥΝ. ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΑΥΤΟΊ Κ ΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ ΜΑΣ ΛΈΝΕ ΠΌΣΟ ΑΓΑΠΟΎΝ ΤΗ ΧΏΡΑ. ΤΏΡΑ Η ΧΏΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  4. Ο ελληναρας οπως εστρωσε θα κοιμηθει. Καλο ξημερωμα.

  5. Τιποτα δεν θα γινει , μαλακιες των τουρκων που μολις προχθες στο χακαρι πηγαν για πιλαφια 114 στρατιωτες τους απο ενεδρα των ξυπολυτων Κουρδων.Εσωτερικη καταναλωση των τουρκων ειναι οι ψευτοτσαμπουκαδες. Κανονικοτατα γινονται οι ερευνες και αρχισαν τα τρυπανια στην ΑΟΖ .Αστους να κανουν βολτουλες , τουρκοι για πολλα γελια.

  6. Καλημέρες..ο Τσίπρας θα τον κάνει τον “πόλεμο” με τα gioysoyf;aki…

    Θα διαγράψει χρέος και θα κερδίσει “πατριωτισμό” από τα πρόβατα…

    1. οχι ο Τσιπρας θα μαζεψει οσους υπουργους και οπαδους του πηγαν στα gay pride και θα τους στειλει με την οπισθεν στον σουλτανο να τον τιμωρησουν .Ετσι σκληρα αλεκση ξερεις εσυ

  7. Που’ναι το George Bush;
    Που’ναι οι γαλλικες φρεγατες;
    Τριχες!
    Δεν προκειται να εμπλακουν ξενες δυναμεις.
    Η Κυπρος και εμεις θα βγαλουμε τα καστανα απ’τη φωτια αδερφια.

  8. Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ..
    Η ΕΡΏΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ …ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΉ ΒΆΣΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΌΝΙΜΗ ΝΑΥΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΩΝ ΤΟΎΡΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΆΤΟΣ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ  .ΕΞΟΡΎΞΗΣ .
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΆΤΗ ΚΆΠΟΙΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΏΝ ΦΊΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΦΆΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΆΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΨΙΛΌ ΓΑΖΊ .
    ΕΜΕΊΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ; ΟΛΑ ΑΥΤΆ ;;.
    ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΈΣ ΒΆΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ;;;
    ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕΕΕΕ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΆΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ…
    ΕΜΕΊΣ ΗΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ  ΚΆΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΚΊΝΗΣΗ …ΉΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΧΆΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΌ..
    .ΕΆΝ  ΕΊΧΑΜΕ ΠΕΤΆΞΕΙ ΤΗΝ ΦΌΛΑ ΣΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΈΝΑ ΣΚΥΛΙΆ ΑΝΤΙ ΝΑ  ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΜΕ ΝΑ ΤΑ ΗΡΕΜΉΣΟΥΜΕ ..
    ΤΏΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΌΜΑΣΤΑΝ ΗΣΥΧΟΙ
    .ΚΑΙ ΡΩΤΆΝΕ ΜΕ ΑΠΟΡΊΑ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΈΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΥΡΊΤΣΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
    , ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ;
    Απλο….
    ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ..ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΝΑΝΤΕΎΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΛΈΝΕ..ΠΆΛΙ ΜΕ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΎΣ ΠΆΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ.

  9. Σιγά υπερδύναμη του Ελλαδιστάν 2017!!! Μην πάθεις τίποτα!!….

  10. Μια τορπιλη ααπτο παπανικολης και θα γινε φωλια ψαριων (το μπουντρουμ).

Comments are closed.