ΦΡΙΚΗ:ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΤΩΜΑΤΑ-ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ 150 ΝΕΚΡΟΥΣ -ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-“ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η GERMANWINGS ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ Κ ΑΠΕΡΓΙΕΣ- ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ!!(ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ&ΒΙΝΤΕΟ)- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

    Κοινοποίηση:
    aero1


     

    Πιλότοι και προσωπικό αρνούνται να μπούν στα αεροσκάφη της Germanwings Το παραδέχτηκε η ίδια η εταιρεία

    Πιλότοι και προσωπικό αρνούνται να μπουν σε αεροσκάφη της Germanwings μετά το πολύνεκρο δυστύχημα με αεροσκάφος της εταιρείας, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται πτήσεις της. Το γεγονός παραδέχτηκε η ίδια η Germanwings σε ανακοίνωση της. Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, κ. Τόμας Βίνκελμαν δήλωσε ότι καταλαβαίνει τις αποφάσεις του προσωπικού και σημείωσε πως υπάρχουν περιστασιακά προβλήματα στις πτήσεις της Germanwings.

    Η GermanWings είναι θυγατρική της Λουφτχάνσα και δημιουργήθηκε προκειμένου η γερμανική εταιρεία να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών. Όμως οι περικοπές που αποφάσισε την έφεραν σε αντιπαράθεση με το προσωπικό της που πραγματοποιούσε συχνά κινητοποιήσεις τον προηγούμενο χρόνο αλλά και τον περασμένο Φεβρουάριο.
    Συνεχίζονται οι έρευνες Μερκελ, Ραχόι και Ολάντ στο σημείο της συντριβής
    elikoptero

    Οι έρευνες που διακόπηκαν για τη νύκτα μετά τη συντριβή… ενός Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, η οποία στοίχισε τη ζωή 150 ανθρώπων, πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα τα χαράματα στις νότιες γαλλικές Άλπεις, όπου αναμένονται ο Φρανσουά Ολάντ, η Άγγελα Μέρκελ και ο Μαριάνο Ραχόι.

    Δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας πρόκειται να μεταβούν σ’ αυτή την πολύ δύσβατη περιοχή των Άλπεων της Άνω Προβηγκίας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, όπου συνετρίβη το αεροσκάφος της θυγατρικής χαμηλού κόστους της Lufthansa, το οποίο είχε αναχωρήσει χθες, Τρίτη, το πρωί από τη Βαρκελώνη (Ισπανία) με προορισμό το Ντίσελντορφ (Γερμανία), με 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Γερμανοί και Ισπανοί.

    Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού, μακριά από κατοικίες και δρόμους πρόσβασης.

    Χθες, αφού έκαναν πτήση πάνω από τον τόπο της συντριβής, τα αίτια της οποίας παραμένουν ανεξήγητα, πέντε υπουργοί της γαλλικής, της γερμανικής και της ισπανικής κυβέρνησης μίλησαν για «δραματικές εικόνες».

    «Είναι εικόνες φρίκης, είναι μια τρομερή τραγωδία», δήλωσε ο γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Στάινμαϊερ.

    Ένα από τα δύο μαύρα κουτιά βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο Γραφείο Διερεύνησης Ατυχημάτων που ερευνά τα αίτια της καταστροφής, δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπρις Ρομπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

    Το απόγευμα ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε δηλώσει πως «στο στάδιο αυτό, καμιά υπόθεση δεν μπορεί να αποκλεισθεί».

    Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα μεταβούν στον τόπο της καταστροφής σήμερα στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).

    Συνεχίζονται οι έρευνες-μυστήριο με τις συνθήκες της τραγωδίας

    Η απότομη απώλεια ύψους και ταυτόχρονα η πτώση χωρίς καμιά προειδοποίηση ή ένα σήμα από το πιλοτήριο αφήνουν πολλές υπόνοιες για το τι μπορεί να έχει συμβεί στη μοιραία πτήση του αεροσκάφους της Germanwings από την Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ της Γερμανίας AE

    Το αεροσκάφος φαίνεται να χάνει ύψος, περίπου 5.000 πόδια το λεπτό. Εάν υπήρχε κάποιο πρόβλημα που ανάγκασε τους πιλότους να “κατέβουν” πιο χαμηλά θα έπρεπε σύμφωνα με τους ειδικούς να σταθεροποιηθεί περίπου στα 10.000 πόδια, εκεί υπάρχει και το απαραίτητο οξυγόνο για την επιβίωση των επιβατών. Αυτό όμως δεν συνέβη. Το αεροσκάφος συνέχισε να χάνει ύψος με αποτέλεσμα να καρφωθεί στις γαλλικές Άλπεις.

    Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε σε αυτή τη μεγάλη απώλεια ύψους;

    Κανείς δεν γνωρίζει, και κυρίως κανείς δεν γνωρίζει γιατί ο έμπειρος πιλότος με τις 6.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του δεν μπόρεσε να δώσει ένα σήμα. Να εκπέμψει SOS ή να ενημερώσει έστω πως αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

    Λύση στο μυστήριο αναμένεται να δώσει άμεσα το “μαύρο κουτί” που βρέθηκε στα γαλλικά βουνά, όμως προς το παρόν οι αρχές δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας.

    Οι έρευνες στο τόπο της συντριβής του Airbus A320 της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings, όπου έχασαν τη ζωή τους 151 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί και Ισπανοί, σταμάτησαν τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Πέντε αστυνομικοί έμειναν όλη τη νύχτα στο σημείο όπου κατάπεσε το αεροσκάφος σε βουνοπλαγιά των γαλλικών Άλπεων, εκεί όπου είναι διασκορπισμένα χιλιάδες θραύσματα του αεροπλάνου και πτώματα επιβατών.

    Τριάντα αστυνομικοί αναμένεται να φτάσουν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε αυτή την περιοχή την απότομη και δύσβατη στο Alpes de Haute-Provence, 1.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου κατάπεσε το αεροσκάφος της θυγατρικής της Lufthansa, που εκτελούσε πτήση από τη Βαρκελώνη προς το Ντίσελντορφ με 144 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος.

    Στην Ισπανία αποφασίστηκε τρίμερο εθνικός πένθος όπως είπε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , Σοράγια Σάινθ ντε Σανταμαρία. «Επιπλέον καλούμε σε ενός λεπτού σιγή αύριο το μεσημέρι όλες τις χώρες», πρόσθεσε.

     

    Ενώ το σκοτάδι έχει καλύψει την περιοχή της συντριβής, οι έρευνες έχουν σταματήσει για σήμερα. Παράλληλα, οι καιρικές συνθήκες στην πλαγιά αυτή των Άλπεων, επιδεινώνονται, κάτι που αναμένεται να δυσκολέψει τα σωστικά συνεργεία που μεταφέρονται στο σημείο με ελικόπτερα.

    Η περιοχή θυμίζει «βομβαρδισμένο τοπίο», όπως αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι που είδαν τα συντρίμμια. «Όλα έχουν γίνει σκόνη», λένε χαρακτηριστικά, ενώ συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη είναι διασκορπισμένα παντού, στην απόκρημνη πλαγιά.

    Το μαύρο κουτί του αεροσκάφους που έχει περισυλλεχθεί αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας.

    Μεταξύ των 150 επιβαινόντων, που όλοι θεωρούνται νεκροί, βρισκόταν δύο βρέφη, 16 μαθητές σχολικής τάξης της Γερμανίας, μια νεαρή μητέρα και ο Γερμανός βαρύτονος Ολεγκ Μπρίζακ.

    ΘΡΗΝΟΣ για τους 16 μαθητές του μοιραίου αεροπλάνου που συντρίβει στις Άλπεις! (φωτο)

    ΤΑΙΝΙΑ-ΘΡΙΛΕΡ το ταξίδι των 16 μαθητών! Θα γλίτωναν την πτήση για ένα… διαβατήριο!

    Ποδοσφαιρική ομάδα ανέβαλε ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ το ταξίδι της με το μοιραίo Airbus

    Παγκοσμίου φήμης τενόρος ανάμεσα στους νεκρούς της αεροπορικής τραγωδίας! Ακόμα μια τραγουδίστρια της όπερας στη μοιραία πτήση! (φωτο)

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως προσεύχεται για «τους φίλους μας στην Ευρώπη, ειδικά τους λαούς της Γερμανίας και της Ισπανίας μετά το τραγικό δυστύχημα στην Γαλλία». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ και αργότερα θα τηλεφωνήσει στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι για να του εκφράσει τη θλίψη του για την τραγωδία.

    giu4

    Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, μία ομάδα ποδοσφαίρου από τη Σουηδία τελευταία στιγμή δεν επιβιβάστηκε στο μοιραίο αεροσκάφος.

    Η ομάδα Dalkurd FF από την Borlaenge της κεντρικής Σουηδίας επρόκειτο να ταξιδέψει με το Airbus A320, ωστόσο μόλις τα μέλη της έφτασαν στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης επέλεξαν να αλλάξουν την πτήση καθώς η παραμονή στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ θα ήταν πολύωρη, με αποτέλεσμα να επιβιβαστούν σε τρία διαφορετικά αεροσκάφη που πετούσαν μέσω Ζυρίχης και Μονάχου για να φτάσουν στη Σουηδία.

    «Σπαραξικάρδιο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, το γεγονός ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν πολλά παιδιά.

    Ανάμεσα στους επιβάτες του μοιραίου αεροσκάφους υπήρχε και μία νεαρή μητέρα από την περιοχή Γιάκα της Ισπανίας με το μόλις επτά μηνών μωρό της

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ισπανό ομόλογό του, Μαριάνο Ραχόι, εκφράζοντας τη θλίψη του για την αεροπορική τραγωδία

    Δεν πετούν ελικόπτερα πλέον πάνω από το σημείο της τραγωδίας, λόγω νύχτας ενώ οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή επιδεινώνονται.

    Σταμάτησαν οι έρευνες στο σημείο συντριβής λόγω νύχτας και κακοκαιρίας – Ενας Ολλανδός στους νεκρούς

    Γνωστός τραγουδιστής ανάμεσα στους νεκρούς του μοιραίου Airbus που συνετρίβη στη Γαλλία (φωτό)

    TO ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ:

    iajf2

    Με αναμμένα κεριά έξω από το σχολείο Joseph-Koenig αποχαιρετούν οι πολίτες της περιοχής Χάλτερν στη Γερμανία, τους 16 μαθητές που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος

    Δείτε ένα βίντεο με αεροπορικά δυστυχήματα που κατέγραψε η κάμερα. Σας προειδοποιούμε ότι οι εικόνες είναι πολύ σκληρές.

    ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από το σημείο που συνετρίβη το Airbus! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Airbus Α320 της Germanwings

    Ένα Airbus A320 της εταιρείας χαμηλού κόστους, Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, συνετρίβη στην περιοχή Μπαρτσελονέτ, της Νότιας Γαλλίας.

    Στο αεροσκάφος επέβαιναν 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα.

    O Γάλλος υπουργός εσωτερικών, Μπερνάντ Καζενέβ, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, σύμφωνα με το Associated Press.

    Η εταιρεία Lufthansa, των οποίων οι τεχνικοί ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο του αεροσκάφους, έδωσε το απόγευμα της Τρίτης συνέντευξη τύπου, στην οποία εκφράστηκε η προτεραιότητα της Germanwings στην έρευνα των αιτιών του δυστυχήματος.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε πως ο τελευταίος προγραμματισμένος έλεγχος του αεροσκάφους έγινε την Δευτέρα στο Ντίσελντορφ «κι όλα ήταν κανονικά». Ωστόσο δεν έδωσε σαφή απάντηση σε ερώτηση που της τέθηκε σχετικά με τους λόγους της ημίωρης καθυστέρησης της αναχώρησης του αεροσκάφους από την Βαρκελώνη.

    Η πτήση 4U 9525 εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη – Ντίσελντορφ, όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πάνω από την περιοχή των Άλπεων, στις 12 ώρα Ελλάδος.

    Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές μέσων ενημέρωσης, έχουν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια.

    Το πλήρωμα του Airbus A320 δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γενική διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας.

    «Το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η υπηρεσία ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισε να δηλώσει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή δεν είχε καμία επαφή με το πλήρωμά του», εξήγησε η γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

    Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, στο αεροπλάνο επέβαιναν και 16 ανήλικοι μαθητές από τη Γερμανία με δύο συνοδούς καθηγητές, που είχαν επισκεφτεί για εκπαιδευτικούς λόγους την Βαρκελώνη.

    Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε φόβους ότι είναι πιθανό να μην υπάρχουν επιζώντες, ενώ εκτίμησε ότι η πλειοψηφία των επιβατών είναι γερμανικής υπηκοότητας

    Tα αίτια της συντριβής παραμένουν άγνωστα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς ενώ, ο υπουργός εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μεταβαίνει στην περιοχή.

    Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 10.47, ώρα Γαλλίας και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν καλές χωρίς ιδιαίτερες αναταράξεις.

    Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ο πιλότος δεν πραγματοποίησε καμία κλήση έκτακτης ανάγκης.

    Μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι το Airbus πετούσε σε χαμηλό ύψος.

    Ο Γάλλος υπουργός μεταφορών επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

    Τα σλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των συγγενών εξέφρασε η μητρική εταιρεία Lufthansa, με σχετική ανάρτηση της στο Twitter.

    Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, η Άνγκελα Μέρκελ, έχει ήδη μιλήσει με τον γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, ενώ ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες για την ημέρα, συναντήσεις.

    Η γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε τη θλίψη της για το γεγονός, λέγοντας ότι «ήταν δύσκολες στιγμές» και προσέθεσε ότι οι γερμανικές αρχές συμφώνησαν να συνεργαστούν με τις αρχές των χωρών που εμπλέκονται στο δυστύχημα.

    Η Μέρκελ θα επισκεφτεί τον τόπο του δυστυχήματος την Τρίτη, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών και Μεταφορών της Γερμανίας, είναι ήδη καθ’ οδόν.

    Η δήλωση της Καγκελαρίου αναλυτικά:

    «Είναι μια ώρα μεγάλης θλίψης και πένθους. Η σκέψη μας είναι με τους ανθρώπους που έχασαν συγγενείς και φίλους»

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    «Πρέπει να διαπιστώσουμε τις αιτίες του δυστυχήματος», τόνισε ο εκπρόσωπος της Germanwings.

    «Ξέρουμε ότι το αεροσκάφος έχασε ύψος. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί ο πιλότος κατέβηκε τόσο γρήγορα σε χαμηλό ύψος», δήλωσε κυβερνήτης που συμμετείχε στην συνέντευξη Τύπου.

    Οκτώ (8) λεπτά διήρκεσε η δραματική πτώση του αεροσκάφους της Germanwings από τα 38.000 πόδια και μέχρι να συντριβεί σύμφωνα με όσα λένε αυτή την ώρα τα στελέχη της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας

    Γάλλοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, δεν αποκλείουν καμία υπόθεση, ακόμα και το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

    Συνολικά 67 Γερμανοί επέβαιναν στο Airbus.

    Δύο μωρά βρίσκονταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες, σύμφωνα με την Germanwings

    crash675

     Ανατριχιαστικές εικόνες μεταφέρει από τον τόπο της συντριβής του A320-200 τοπικός αξιωματούχος της

    39 Τούρκοι μεταξύ των 150 θυμάτων της πτήσης 4u9525 που συνετρίβη στις Άλπεις, σύμφωνα με τη Hurriyet Daily News

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Ειδικές ομάδες διάσωσης προετοιμάζονται για να μεταβούν στο σημείο της συντριβής του Airbus (φωτο)

    ΔΕΙΤΕ τα πρώτα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ από το σημείο της συντριβής του Airbus στις Γαλλικές Άλπεις

    Νέες φωτογραφίες από την περιοχή της συντριβής

    Συνεργεία διάσωσης κοντά στην περιοχή της συντριβής του αεροσκάφους (φωτό)

    Προηγούμενη ενημέρωση:

    Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ και έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης στις νότιες γαλλικές Άλπεις.

    Την τραγική αυτή ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο συντριβής και πως οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Γερμανοί, αλλά και πως σε αυτό επέβαιναν, επίσης, 42 Ισπανοί αλλά και Τούρκοι πολίτες.

    Λίγη ώρα αργότερα και ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί δήλωσε πως «δεν υπάρχει ουδείς επιζών», σημειώνοντας πως το αεροπλάνο συνετρίβη σε «μια χιονισμένη περιοχή στον ορεινό όγκο του Εστρόπ, μη προσβάσιμη από οχήματα, πάνω από την οποία πέταξαν όμως ελικόπτερα». Ο ίδιος διευκρίνισε πως οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές τη στιγμή του δυστυχήματος.

    Από την πλευρά του ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της συντριβής (…) Γίνονται τα πάντα για να καταλάβουμε τι συνέβη και να μπορέσουμε να υποδεχθούμε τις οικογένειες των θυμάτων στις καλύτερες συνθήκες».

    Το αεροπλάνο που έπεσε άνηκε στην αεροπορική εταιρεία Germanwings (χαμηλού κόστους, θυγατρική της Lufthansa), και μετέφερε 144 επιβάτες και είχε έξι μέλη πλήρωμα -συνολικά 150 οι επιβαίνοντες- ενώ όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τη χειρότερη αεροπορική τραγωδία σε γαλλικό έδαφος μετά τη συντριβή του Κονκόρντ το 2000.

    Οι τελευταίες λέξεις

    Οι τελευταίες δύο λέξεις που καταγράφηκαν από το αεροπλάνο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ήταν «Emergency, emergency» και αμέσως μετά ο πιλότος ζήτησε να κατέβει σε ύψος και να εκκενωθούν οι αεροδιάδρομοι στο σημείο. Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πτήσης το αεροσκάφος ήταν σε επαφή με τον πύργο ελέγχου της Μασσαλίας.

    Η ανακοίνωση της εταιρείας

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συντριβή, η Lufthansa επιβεβαίωσε την πτώση του αεροσκάφους και γνωστοποίησε ότι εγκατέστησε -με την Germanwings- την τηλεφωνική γραμμή 0800 1133 5577 (χωρίς χρέωση) στην οποία μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς των επιβατών προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.

    Μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη θλίψη της για την τραγωδία, τονίζοντας ότι οι σκέψεις και οι προσευχές της στρέφονται στους συγγενείς και φίλους των επιβατών και του πληρώματος. Μάλιστα, σε ένδειξη πένθους Lufhansa και Germanwings άλλαξαν σε γκρι τον χρωματισμό των λογοτύπων που χρησιμοποιούν στα social media.

    Σημειώνεται πως το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 10.01 ώρα Γαλλίας από το αεροδρόμιο του «Marigmane» και εκτελούσε την πτήση 4U9525 Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ. Σύμφωνα με την γερμανική Bild η προγραμματισμένη ώρα απογείωσης του αεροπλάνου ήταν 9.35 ώρα Γαλλίας, ωστόσο, υπήρξε καθυστέρηση.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν χαθεί και συγκεκριμένα στις 10.47 έστειλε σήμα SOS.

    Το αεροσκάφος ανέβηκε απότομα στα 38.000 πόδια και εν συνεχεία έπεσε απότομα στα 6.800 ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα στους 378 κόμβους, ταχύτητα χαμηλή για το ύψος στο οποίο βρισκόταν την ώρα εκείνη.

    Ένας αυτόπτης μάρτυρας που έκανε σκι κοντά στον τόπο του δυστυχήματος και ερωτήθηκε από γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι αφηγήθηκε πως «άκουσε έναν τρομερό θόρυβο».

    Το πλήρωμα ελικοπτέρου της Χωροφυλακής που εστάλη αμέσως στην περιοχή επιβεβαίωσε τη συντριβή, καθώς είδε τα συντρίμμια.

    Το αεροπλάνο αυτό ήταν ένα από τα παλαιότερα που έχει η εταιρεία και παραδόθηκε από την Airbus το Νοέμβριο του 1990 με σειριακό αριθμό 147.

     ενημέρωση 13.52

    Μπροστά σε μια αεροπορική τραγωδία είναι και πάλι ο πλανήτης.  Ένα Airbus Α320 συνετρίβη σήμερα στην περιοχή της Μπαρσελονέτ στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων, έγινε γνωστό από πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
    Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, πρόκειται για ένα αεροπλάνο της εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που εκτελούσε πτήση ανάμεσα στην Βαρκελόνη (Ισπανία) και το Ντίσελντορφ (Γερμανία).
    Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, πως το αεροπλάνο μετέφερε 142 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

    TΩΡΑ: Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής του Αεροπλάνου! (ΦΩΤΟ)

    Δείτε τι μεταδίδουν ζωντανά τα ξένα δίκτυα

    Δίπλα σε χιονοδρομικό κέντρο η συντριβή του αεροσκάφους – “Mόνο ΣΚΙΕΡ μπορούν να δουν τα συντρίμμια” λέει ο διευθυντής!

    Ο πρωθυπουργός και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν φόβους ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.
    “Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα”, δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.
    Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.
    To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

    ΘΡΗΝΟΣ στη ΓΑΛΛΙΑ: Το Airbus της Germanwings έπεφτε 5.000 πόδια το λεπτό!

    Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είναι στην Στουτγάρδη. Συνολικά η εταιρεία έχει 81 αεροπλάνα στομ στόλο της και εξυπηρετεί 86 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγράψει κανένα αεροπορικό δυστύχημα.
    840

     

    Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε πως υπάρχει πλήρης κινητοποίηση των αρχών στην περιοχή, ενώ επί τόπου σπεύδει και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, φαίνεται πως πρόκειται για πολύ δύσβατη περιοχή και οι επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες.

    Στον… κόσμο της η German Wings για τη συντριβή του airbus- Πληροφορήθηκε το περιστατικό από τα ΜΜΕ…!

     

    ενημέρωση 13.18
    Aεροσκάφος Airbus A320 συνετρίβη πριν από λίγη ώρα στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Digne. «Δεν υπάρχουν επιζώντες», ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Φρανσουά Ολάντ σε έκτακτη δήλωσή του για την αεροπορική τραγωδία στις Νότιες Άλπεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας Germanwings (θυγατρική της Lufthansa), το οποίο μετέφερε 142 επιβάτες και είχε έξι άτομα πλήρωμα.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών βρέθηκαν συντρίμμια κοντά σε γαλλικό χωριό.

    Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του “Marigmane” εκτελούσε την πτήση 4U9525 Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ και σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στις γαλλικές Άλπεις.

    Το μοιραίο αεροσκάφος χάθηκε ενώ πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα στους 378 κόμβους, στα 6.800 πόδια στις 09.39 τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πριν χαθεί έστειλε σήμα SOS.

    ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Δεν υπάρχουν επιζώντες! Δείτε την ανασύνθεση των τελευταίων λεπτών πριν την συντριβή του Airbus A320!

    ενημέρωση 12:53

    Πριν λίγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολλάντ δήλωσε πως δεν αναμένονται επιζόντες…

    Aεροσκάφος Airbus A320 συνετρίβη πριν από λίγη ώρα στη νότια Γαλλία, στην περιοχή Digne.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας Germanwings (θυγατρική της Lufthansa), το οποίο μετέφερε 142 επιβάτες και είχε οχτώ άτομα πλήρωμα. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών βρέθηκαν συντρίμμια κοντά σε γαλλικό χωριό.

    Συντετριμμένος ο Ολάντ – Δείτε τι έγραψε στο twitter για την τραγωδία…

    Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του “Marigmane” εκτελούσε την πτήση
    4U9525 Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ και σύμφωνα με πληροφορίες έπεσε στις γαλλικές Άλπεις.

    H συντριβή του αεροσκάφους επιβεβαιώνεται από τις γαλλικές αρχές εναέριας κυκλοφορίας.

    Το αεροσκάφος χάθηκε στα 6.800 πόδια στις 09.39 τοπική ώρα.

    149

    Δείτε το χάρτη με το σημείο συντριβής

    882

    Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε πως υπάρχει πλήρης κινητοποίηση των αρχών στην περιοχή, ενώ επί τόπου σπεύδει και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, φαίνεται πως πρόκειται για πολύ δύσβατη περιοχή και οι επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες.

     

    ενημέρωση 12.50

    Ένα Airbus Α320 συνετρίβη σήμερα στην περιοχή της Μπαρσελονέτ στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων, έγινε γνωστό από πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, πρόκειται για ένα αεροπλάνο της εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που εκτελούσε πτήση ανάμεσα στην Βαρκελόνη (Ισπανία) και το Ντίσελντορφ (Γερμανία). Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, πως το αεροπλάνο μετέφερε 142 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Ένα Airbus A320 της εταιρείας Germanwings συνετρίβη στις νότιες Άλπεις, σύμφωνα με πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Το αεροπλάνο απογειώθηκε από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντίσελντορφ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε 142 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος, που εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη Νττίσλεντορφ και μετέφερε τουρίστες χάθηκε από τα ραντάρ γύρω στις 11 το πρωί ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν βρεθεί συντρίμια σε σημείο των Άλπεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ 142 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ 6 ΑΤΟΜΑ ΠΛΗΡΩΜΑ!- ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ!- ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΟΛΑΝΤ! (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…)

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Μπας και ήταν δουλειά του Βλαδίμηρου λέω γω???????

      Πολύ τούχαν μπει στο μάτι οι Γερμανοί τώρα τελευταία……………….
      Και αυτός δεν παίρνει από πουτινιές.

    2. Ειναι φοβερο,εχω ταξιδεψει πεντε φορες μ αυτη την εταιρια…
      Θα το ξανασκεφτω πολυ για να το κανω….

      1. Εγώ δεν ταξίδεψα αλλά σκεφτόμουν να ταξιδέψω, γιατί πετάει από Καβάλα και Αλεξανδρούπολη που με βολεύει.
        Τα εισητήριά της δεν είναι τόσο οικονομικά. Περίμενα κάτι καλύτερο από αυτούς.
        Το αεροπλάνο που έπεσε ήταν παμπάλαιο.

    3. 9 λεπτά πριν εξαφανιστεί στα 6800 πετούσε σε ύψος 38000 πόδια! Έχει χάσει γύρω στα 31000 μέσα σε διάστημα 9 λεπτών. Έχανε με άλλα λόγια 19μέτρα το δευτερόλεπτο. Μιλάμε για ταχεία κάθοδο, έσβησαν οι κινητήρες; Υδραυλικά; Αποσυμπίεση καμπίνας; Τρομοκρατική ενέργεια; Ποιος ξέρει; Το θέμα είναι πως οι επιβάτες μάλλον κατάλαβαν ότι τελείωναν και το ζούσαν τον θάνατό τους 9 ολόκληρα λεπτά. 9 λεπτά περίμεναν το τέλος! Πραγματική φρίκη!

      1. Αν έσβηναν οι κινητήρες δεν θα έπεφτε έτσι.Μάλλον κάποιο μπαμ έγινε.

    4. AIRBUS. Πατάτα αεροπλάνο. Αν εχετε προσεξει, οσα έχουν πέσει από μόνα τους είναι συνηθως Airbus.

      1. Τοσα ξερεις τοσα λες… Οι φορες που εχουν πεσει πεσει AIRBUS απο τεχνικο-κατασκευαστικο προβλημα ειναι μετρημενες στα 5 δακτυλα.
        Μακραν πιο αξιοπιστα απο Boeing, McDonell Douglas etc..

        Στο 99% των περιπτωσεων με AIRBUS ηταν human error η καιρος.

    Comments are closed.