AΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΕΤΡΩΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ – ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ! ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΑΣ

    Κοινοποίηση:
    eas

    Ζημία στο Δημόσιο που ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ κατηγορούνται ότι προκάλεσαν τα μέλη των διοικήσεων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων την περίοδο 2006-2010 αφού φέρονται να χορηγούσαν υπέρογκες αποζημιώσεις σε όσους αποχωρούσαν από την επιχείρηση λόγω συνταξιοδότησης. Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε σε βάρος 19 ατόμων ποινική δίωξη για απιστία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος.

    ELBO

    Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, οι κατηγορούμενοι την επίμαχη περίοδο, παραβίασαν το νόμο που προβλέπει πλαφόν στις αποζημιώσεις 15.000 ευρώ στις εταιρίες κοινής ωφέλειας ενώ δεν έλαβαν υπόψη τους σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους την οποία είχε προκαλέσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις των ΕΑΣ, εν μέσω κρίσης, χορήγησαν αποζημιώσεις που έφταναν ακόμη και τις 80.000 ευρώ προκαλώντας ζημιά τουλάχιστον 11 εκατομμυρίων. Η ζημιά, όμως, «απογειώθηκε» εξαιτίας της σύναψης ασφαλιστηρίου συμβολαίου με την Εθνική Ασφαλιστική αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο για τα χρήματα; Δόθηκαν το 2010, από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

    Στις εξηγήσεις που έδωσαν οι 19 κατηγορούμενοι, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, ισχυρίστηκαν ότι τα ΕΑΣ δεν είναι επιχείρηση κοινής ωφέλειας με αποτέλεσμα να μην είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν πλαφόν στις αποζημιώσεις.

    Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, όμως, υπήρχε σχετική γνωμοδότηση από το 2006 ενώ το 2012 ήρθε και μια δεύτερη με το ίδιο περιεχόμενο. Συνολικά βάσει της εισαγγελικής έρευνας οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν στα ΕΑΣ από το 2003 έως το 2010 φτάνουν τα 500 εκ ευρώ, από τα οποία 40εκατομμύρια ήταν μετρητά και τα υπόλοιπα ως κεφαλαιοποίηση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ”ΚΙΝΕΖΟΥ ”ΚΑΙ ”ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ ”ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ .ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004-2009 ΕΙΧΕ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ .ΑΔΟΥΛΕΥΤΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣ , ΓΟΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΓΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΕΤΡΩΓΑΝ ,ΕΠΙΝΑΝ ,ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ” ΟΣΟΙ ” ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΞΕΝΟΠΗΔΟΥΣΑΝ .ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ” ΚΟΥΦΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ , Ο ”ΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΟΙΘΩΡΟΣ ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ,Ο ΕΞ ΑΠΟΡΗΤΩΝ ” ΑΡΩΣΤΙΑΡΗΣ ” ΑΓΓΕΛΟΥ ,Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΙΝΑ ,Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ,Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ,Η ΝΤΟΡΑ ,Ο ΠΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ,ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ .ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .ΛΑΕ ΞΥΠΝΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ ,ΑΝ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ .ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ.

    2. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΤΡΩΝΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ;; ΧΑΧΑ

    Comments are closed.