ΩΡΑ 22:01! “ΕΙΜΑΣΤΕ 300 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΠΙΤΙΑ” – ΑΓΡΙΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΧΑΦΤΑΡ

    Κοινοποίηση:
    Καταγραφή

    H “μητέρα» των μαχών για τον έλεγχο της πρωτεύουσας Λιβύης Τρίπολη. Ο πρωθυπουργός Αλ Σαράτζ που υποστηρίζεται από την Τουρκία διατηρεί την Τρίπολη, αλλά σχεδόν όλο το υπόλοιπο της χώρας ελέγχεται από τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ, που προελαύνει από τα δυτικά με ισχυρές δυνάμεις.

    Οι όποιες φωνές μετριοπάθειας ακούγονταν το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να αποφευχθεί μια γενική σύρραξη έχουν πλέον «σιγήσει», ειδικά με την ανοιχτή εμπλοκή της Τουρκίας και τη στρατιωτική υποστήριξη που ετοιμάζει ο Ταγίπ Ερντογάν στη σκιώδη κυβέρνηση που ελέγχει μόνο την Τρίπολη.

    «Είμαστε 300 μέτρα από τα πρώτα σπίτια»

    Mάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του στρατηγού Αχμέτ αλ Μισμάρι που πρόσκεινται στον Χαφτάρ, οι δυνάμεις τους έχει φτάσει 300 μ. από τα πρώτα σπίτια της Τρίπολης και ετοιμάζονται για τη «μητέρα» των μαχών για τον έλεγχο της πρωτεύουσας.

    Το πιο σημαντικό είναι πως από την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη έχουν προκληθεί αντιδράσεις και στις γειτονικές χώρες όπως η Τυνησία, η οποία προσπαθεί να ακολουθήσει μετριοπαθή και ανεξάρτητη στάση, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεκινήσει διαδηλώσεις κατά της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο πολλοί αποκαλούν «τρομοκράτη».

    Διαδηλώσεις κατά Ερντογάν

    Σε διαδήλωση που οργάνωσαν οι Τυνήσιοι έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Τύνιδα αναρτήθηκαν πλακάτ με συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτηρίζουν «τρομοκράτη».

    Η πλειονότητα των Τυνήσιων πιστεύουν ο εμφύλιος στη Λιβύη είναι αναπόφευκτος και η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε από την ανοιχτή εμπλοκή της Τουρκίας η οποία δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα για τον έλεγχο και την αξιοποίηση των πετρελαίων.

    Επίσης, οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι θέλουν οι χώρες τους να αντιμετωπίσουν μόνες τους την κρίση και σταδιακά να δημιουργήσουν ανεξάρτητες κυβερνήσεις σταθερότητας. Οι Τυνήσιοι ανησυχούν και για το πώς πιθανός εμφύλιος στη Λιβύη θα προκαλέσει κύματα προσφύγων προς την Τυνησία, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν οι όποιες προσπάθειες σταθερότητας και τουριστικής ανάπτυξης είχαν επιχειρηθεί το τελευταίο διάστημα.

    Θέλει να προλάβει την επίθεση Χαφτάρ

    Πάντως, στις δηλώσεις του Αχμέτ αλ Μισμάρι βρίσκεται και η απάντηση γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν επισπεύδει το ψήφισμα στην τουρκική Βουλή για την βοήθεια στην κυβέρνηση του Αλ Σαράτζ. Ο Ερντογάν πληροφορείται πως από ώρα σε ώρα θα αρχίσει η τελική αντεπίθεση των δυνάμεων του Χαφτάρ και θέλει να έχει προλάβει να στείλει τις ενισχύσεις του στον Σαράτζ, αφού, όπως φαίνεται, όλες οι ισορροπίες δεν είναι μόνο θέμα ημερών αλλά ίσως και ωρών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. έχουν περάσει πάνω από 12ώρες και δεν έχουν διανύσει 300 μέτρα ακόμα;;;;;

    2. Όποιος μπει δεν θα ξαναβγει από την Τρίπολη.

    3. Να στείλουμε στρατό στον χαφταρ εμείς… Αλλα που… Με τις κότες που μας κυβερνάνε.

      1. Τι λες βρε βλακα με πατεντα; εκει σφαζονται για το ποιος θα παρει την εξουσια και τα πετρελαια,τι δουλεια εχουμε εμεις εκει κατω τι δουλεια εχουμε;;;;; καταλαβες τι εγραψες;;;; πας καλα;;;

    4. Όλα στημένα , προσχεδιασμένα , μοιρασμένα

      1. Πτώχευση -μνημόνια
      2. Εσωτερική διάλυση της κοινωνίας- ανοιχτά σύνορα
      3. Μείωση Εθνικής Κυριαρχίας-εκποίηση του Εθνικού πλούτου
      να μη σηκώσει ο Ελληνισμός (ο μόνος εχθρός τους) ποτέ κεφάλι.

      Είμαστε στο τελευταίο στάδιο , θα τους αφήσουμε να το ολοκληρώσουν???

      1. Ασε βρε μπατριωτη τωρα ,φτηνες καραμελες που πιπιλουσαν οι χρυσαυγιτες ,για ποιον λογο ολοι θελουν να καταστρεψουν τον Ελληνισμο ρε μαστορα; της κοντης ψωλης οι τριχες της φταινε τωρα.

    5. δεν εχει αλλη επιλογη …..εκτος και αν τα χουν βρει με τον σουλτανο στα μουλωχτα…
      καζαν καζαν..

    6. Κούλη περιμένω να δω τι θα κάνεις αφού τα γεμάτα με πυρομαχικά,καράβια του Ερντο θα περάσουν από ελληνικά και αιγυπτιακά χωρικά ύδατα.Η τουρκική αεροπορική δε βοήθεια σίγουρα για να πάει στη Λιβύη θα περάσει από το ελληνικό FIR!!!!
      Εσύ Κούλη θα συνεχίσεις το YOLO ή θα θα απαντήσεις μπομπολικα!

      1. Μανιατη ασε παλικαρι μου κατσε εκει στα βουνα της Μανης και αρμεγε κατσικες, από διεθνη χωρικα υδατα θα περασουν ,αν πανε .

      2. ρε βλάκα έχουμε 6 μίλια και δεν κάνουμε ΑΟΖ με Κύπρο, για να μπορούν να περνάνε.

        1. Βρε καθυστερημενε το ιδιο πραμα λεμε;!!!! με την διαφορα ότι τα διεθνη υδατα ισχυουν για όλα τα κρατη όχι μονο σε μας για να περνανε οι αλλοι !!!

    Comments are closed.