ΩΡΑ 21:03! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ – ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΟΥΣ “ΣΟΛΩΜΟΥΣ” ΚΑΙ “ΙΣΑΑΚ”

    Κοινοποίηση:
    epa03804841 Citizens of occupied area of North Cyprus cast their vote during the parliamentary elections in Nicosia, Cyprus, 28 July 2013. The people of northern Cyprus went to the polls to choose a new parliament for the self-proclaimed state recognized only by Turkey. About 250 candidates from five parties and seven independents were contesting 50 parliamentary seats. About 173,000 people were entitled to vote.  EPA/STR

    Ο Ερσίν Τατάρ, με ποσοστό 33,75%, προηγείται στις «εκλογές» στα Κατεχόμενα της Κύπρου. Ο Μουσταφά Ακιντζί λαμβάνει μέχρι στιγμής ποσοστό 27,82%.

    Από σύνολο 738 καλπών έχουν καταμετρηθεί 179, με τον Τουφάν Ερχιουρμάν να είναι τρίτος στη σειρά με ποσοστό 21,75%

    Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται.

    Η ήττα του Μ.Ακιντζί σηματοδοτεί την ισοπέδωση της πιο λογικής φωνής των Κατεχομένων από το 1974, καθώς ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είχε διαφοροποιηθεί από την Άγκυρα σε κάποια, έστω ήσσονος, σημασίας ζητήματα.

    Η εκλογή του Ερσίν Τατάρ, απολύτως αναμενόμενη αφού είναι ο εκλεκτός της Άγκυρας και βέβαια οι «εκλογές» είναι σχήμα λόγου στα Κατεχόμενα..

    Σηματοδοτεί την επικράτηση των απολύτως «σκληρών» θέσεων του Ρ.Τ.Ερντογάν και μόνο θετική δεν είναι η εξέλιξη για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με όρους επιβιώσιμης λύσης.

    Από την εποχή του Ρ.Ντενκτάς έχει να δει η Κύπρος τέτοιο «σκληρό» ηγέτη στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

    Νεότερη ενημέρωση 22:29

    Στο 84% των καταμετρημένων ψήφων, στις εκλογές του ψευδοκράτους προηγείται ο εκλεκτός του Ερντογάν Ερσίν Τατάρ με 32.81% και ακολουθεί ο νυν “πρόεδρος” Μουσταφά Ακιντζί με ποσοστό 29,56%. Όμως υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι, οι ψηφοφόροι των οποίων θα πρέπει να επιλέξουν στον δεύτερο γύρο μεταξύ Ακιντζί και Τατάρ.

    Οι Τουφάν Ερχιουρμάν του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος είναι στο 21,96%, ο  Κουντρέτ Οζερσάι του Κόμματος του Λαού, στο 5,59%, ο Σερντάρ Ντενκτάς του Δημοκρατικού Κόμματος στο 4.44% και .ο Ερχάν Αρικλί στο 4,80%.

    Έτσι λοιπόν στον 2ο γύρο περνάνε ο Τατάρ και ο Ακιντζί στις “βουλευτικές” εκλογές των Κατεχομένων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. ο κατοχικος στρατος της ΤΟΥΡΚΙΑΣ διοργανωνει ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ κυπριακα εδαφη

    2. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΞΕΝΗΣ

    Comments are closed.