[ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ]! ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ – “ΒΡΟΧΗ” ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ!!! ΜΑΧΕΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ [ΒΙΝΤΕΟ]

    Κοινοποίηση:
    5452746

    Ανανέωση, ώρα 21:46

    Συγκρούσες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στα Εξάρχεια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δεχτεί βροχή από πέτρες και έχουν απαντήσει μέχρι στιγμής με χρήση χημικών.

    Ένας αρχιφύλακας τραυματίστηκε στο γόνατο από πέτρα που δέχτηκε από έναν νεαρό ο οποίος ακινητοποιήθηκε από συναδέλφους του τραυματία και συνελήφθη. Πρόσθετα, από τους προληπτικούς ελέγχους που έγιναν από αστυνομικούς σε συμμετέχοντες κατά την διάρκεια της πορείας, συνελήφθησαν ακόμη τρία άτομα, ο ένας γιατί κατείχε φωτοβολίδα, ο δεύτερο για σπρέι πιπεριού και ο τρίτος κατείχε ένα σφυρί.

    Τα επεισόδια ξέσπασαν αρκετή ωρα μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής πορείας στη μνήμη του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Αρχικά, στη διασταύρωση της Στουρνάρη με τη Σπύρου Τρικούπη αλλά και σε αλλά σημεία γύρω από την πλατεία νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους και στη συνέχεια κινήθηκαν προς τα ΜΑΤ πετώντας πέτρες και τούβλα. Οι δυναμεις της αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών τόσο από την πλευρά της Στουρνάρη όσο και της Σπύρου Τρικούπη, φτάνοντας μέχρι την πλατεία Εξαρχειων προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

    Λίγο αργότερα χημικά έπεσαν και στην οδό Σολωμου αλλά και από την πλευρά της Μπενάκη, με την ένταση να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

    Αρχικό κείμενο:

    Χρήση δακρυγόνων και πετροπόλεμος είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην πλατεία Εξαρχειων

    Αρκετή ωρα μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής πορείας στη μνήμη του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, στην πλατεία Εξαρχειων υπάρχει ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων ατόμων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

    Συγκεκριμένα στη διασταύρωση της Στουρνάρη με τη Σπύρου Τρικούπη αλλά και σε αλλά σημεία γύρω από την πλατεία καίγονται κάδοι ενώ ομάδα συγκεντρωμένων ατόμων κινήθηκε προς τα ΜΑΤ πετώντας πέτρες και τούβλα. Η δυναμεις της αστυνομίας απάντησαν με χρήση χημικών τόσο από την πλευρά της Στουρνάρη όσο και της Σπύρου Τρικούπη, φτάνοντας μέχρι την πλατεία Εξαρχειων προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

    Λίγο αργότερα χημικά έπεσαν και στην οδό Σολωμου αλλά και από την πλευρά της Μπενάκη, με την ένταση να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

    Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

    Επεισόδια στην Θεσσαλονίκη, στο τέλος της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Συνολικά συμμετείχαν 4.000-5.000 άτομα σε δύο ξεχωριστές πορείες, αντιεξουσιαστών και μελών αριστερών οργανώσεων.

    Οι αντιεξουσιαστές μόλις επέστρεψαν στην Καμάρα απ’ όπου ξεκίνησαν, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και τους απώθησαν στα γύρω στενά.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εικόνα για τυχόν προσαγωγές.

    Όπως αναφέρει το voria.gr, oμάδα ατόμων έριξε λάδι στο οδόστρωμα και πέταξε πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στήσει φραγμό, ώστε οι διαδηλωτές να μην μπορούν να κατευθυνθούν προς τα πανεπιστήμια.

    thess_voria grtimes
    Στη συνέχεια άτομα άναψαν φωτιά σε κάδους και πέταξαν βόμβες μολότοφ στην Ολύμπου με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους καταδιώκουν κάνοντας ρίψη χημικών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Κάθε χρόνο τα ίδια! Καίνε, βανδαλιζουν, λες και ο Αλέξης θα αναστηθεί! Κρίμα για το παιδί, δεν λέω, αλλά η υπόθεση έχει καταντήσει αηδία! Που είναι όλοι αυτοί οι νέοι για να φωνάξουν μαζί με τον ελληνικό λαό εναντίον της υποχρεωτικοτητας και των φασιστικων μέτρων? Που είναι να φωνάξουν για την ελευθερία? Άφαντοι, κοιμούνται…….Όταν θα ξυπνήσουν όμως, θα είναι αργά……

    2. Αφού και οι δύο αποτελούν όψεις του αυτού νομίσματος, όπως βλέπετε προπονούνται για να πλακώσουν τους χαζοέλληνες όταν βγουν να διαμαρτυρηθούν για την κατάλυση του συντάγματος! Τσάμπα δεν πληρώνονται απ το ίδιο σωματείο…

    3. Φαντάσου να τους έκοβε να έριχναν βενζίνη στο οδόστρωμα τι θα γινόταν

    4. Οταν προκειται για την πατριδα μας για τους πολιτες το παιζετε προβατα σε σφαγη για αυτον που εφυγε πριν χρονια καταστροφη.Αντε να παμε για ελευθερια με μυαλο κουκουτσι.

    5. αντε παλι οι αναρχοχολεριασμενοι για ενα παλιοπαιδο 15 χρονων. τι ηθελε στις φασαριες ενα παιδι οι γονεις που ηταν? αντε το κανανε ανατολικο θεμα καθε χρονο με την γελιοτητα αυτη

    6. Ο Γρηγορόπουλος δεν ήταν ένα αθώο παιδί, επιτέθηκε σε περιπολικό ήταν ένας Σεσημασμένος αναρχοάπλυτος και παρακρατικό κομμουνοτσογλάνι

    7. Για έναν αλήτη που σκοτώθηκε πριν πόσα χρόνια από ένα λάθος αστυνομικού που έχασε την ψυχραιμία του διαδηλώνετε σα να μην υπάρχει αύριο. Για τη δικτατορία του κούλη με τα φασιστικά μέτρα τους αποκλεισμούς και τα εμβόλια κάνετε την πάπια. Δυιλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλο. Μόνο οι έλληνες πατριώτες αντιδρούν. Γελοία υποκείμενα, άπλυτα.

      1. Να πάνε εναντίον του Κούλη και να χάσουν τα φράγκα;
        Για μακάκες τους πέρασες;

      1. Να και ενας μπουφος που ηδονιζετε με τα ανεγκεφαλα γεματα αναβολικά

    Comments are closed.