ΩΡΑ 20:41!! ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ – ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ – ΠΛΕΟΥΝ ΝΗΟΠΟΜΠΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΑΖΑ [LIVE ΕΙΚΟΝΑ]

    Κοινοποίηση:
    δβδφβδβφδβ

    Άμεση ήταν η απάντηση του Ιράν στις δηλώσεις του Ισραηλινού υποστράτηγου Μάικλ Έντελσταϊν, εκπρόσωπου των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, περί ιρανικής εμπλοκής στην πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, με Ιρανό στρατιωτικό να υπονοεί ότι οι Φρουροί της Επανάστασης θα χτυπήσουν το Ισραήλ ακόμη και με πύραυλο, αν χρειαστεί.

    Δημοσιεύματα που επικαλείται το Sky News αναφέρουν πως ανώτατο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να χτυπήσει το Ισραήλ, με το ειδησεογραφικό κανάλι Iran International να μεταδίδει πως ο αναπληρωτής επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Αλί Φαντάβι, δήλωσε τα εξής: «Ορισμένοι θεωρούν ότι μια άμεση πυραυλική επίθεση στη Χάιφα είναι η πιο πρακτική ενέργεια. Θα προχωρήσουμε σε αυτήν την ενέργεια χωρίς δισταγμό, εάν κριθεί απαραίτητο και απαιτούμενο. Ωστόσο, δεν είμαι εγώ αυτός που καθορίζει την αποστολή…».

    Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φαντάβι αναφέρεται σε πιθανή σύγκρουση με το Ισραήλ, καθώς μόλις την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί θα αντιμετωπίσουν ένα ακόμη κύμα επίθεσης από το «μέτωπο της αντίστασης», εάν οι «φρικαλεότητες» στη Γάζα δεν σταματήσουν. Ο όρος «μέτωπο της αντίστασης» χρησιμοποιείται συχνά από το Ιράν, όταν είναι να αναφερθεί σε ένοπλες ομάδες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με τις οποίες είναι ευθυγραμμισμένο.

    «Ήρθαν με εντολές να σφάξουν και να κάψουν πολίτες»

    Το Ισραήλ έχει αποδείξεις για άμεση ιρανική «εμπλοκή» στην τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οποία άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 νεκρούς, και κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν περισσότερες από 200 απαγωγές αμάχων, δήλωσε ανώτερος Ισραηλινός στρατιωτικός.

    Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Sky News, ο υποστράτηγος Μάικλ Έντελσταϊν, βετεράνος διοικητής που συνεργάζεται με τη νότια διοίκηση των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF), δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι ήταν «καλά εκπαιδευμένοι και καλά εξοπλισμένοι». «Σίγουρα μπορείτε να δείτε αποδείξεις, έχουμε αποδείξεις για την εμπλοκή του Ιράν», δήλωσε σήμερα σε ενημέρωση δημοσιογράφων, μετά την προβολή σε αυτούς μιας σχεδόν 45λεπτης σύνθεσης του ισραηλινού στρατού με πλάνα από το ανεπανάληπτο μακελειό της 7ης Οκτωβρίου.

    Ο υποστράτηγος δεν παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για την ιρανική εμπλοκή, πέραν της κατάθεσής του. Αρνήθηκε επίσης να διευκρινίσει ποια ήταν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία.  «Δεν μπορώ να επεκταθώ πάρα πολύ, αλλά μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ. Όχι μόνο για τον εξοπλισμό, αλλά για κάτι περισσότερο από αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς δε από τους δημοσιογράφους για το εάν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί σήμαιναν ότι οι μαχητές της Χαμάς είχαν εκπαιδευτεί στο εξωτερικό, ο Ισραηλινός αξιωματικός είπε: «Δεν μπορώ να επεκταθώ. Λυπάμαι. Έχτισαν κάποιους χώρους εκπαίδευσης μέσα στη Γάζα και μπορώ να πω ότι δρουν πολύ επαγγελματικά, δυστυχώς. Με πολύ κακό τρόπο. Αλλά αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύτηκαν να ενεργούν».

    Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι τα έγγραφα που βρέθηκαν στα σώματα των ενόπλων της Χαμάς που σκοτώθηκαν στην επίθεση, καθώς και δεκάδων άλλων που έχουν συλληφθεί, παρέχουν αποδείξεις για τις συγκεκριμένες οδηγίες που τους δόθηκαν. «Ήρθαν με εντολές να σφάξουν, να κάψουν πολίτες – όχι στρατιωτικό προσωπικό, απλώς πολίτες», τόνισε ο Έντελσταϊν και πρόσθεσε πως «έψαχναν για οικογένειες σε κάποια από τα κιμπούτς. Απλά αποφάσισαν να κάψουν οικογένειες μέσα στα σπίτια τους… Από την άλλη πλευρά έπαιρναν ομήρους ζωντανούς».

    Δείτε LIVE εικόνα:

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

    2. Τελικα οι ρουκετες των φαουντς η των τραπεζων μας παιρνουν τα σπιτια…

    3. Μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, αυτού του πολιτικού ογκολιθου, δεν φοβάμαι τίποτα. Θα σιωπήσουν τα κανόνια και θα αρχίσουν οι γάμοι Εβραίων και Μουσουλμάνων (ανδρών).

    Comments are closed.