ΩΡΑ 15:45! ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ… – ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΡΑΤΟΣ Κ@Λ@ΧΑΝΕΙΟ

    Κοινοποίηση:
    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Τον κίνδυνο μαζικών παραγραφών και τη δημιουργία αισθήματος ατιμωρησίας αλλά και την αδυναμία πρακτικής βιωσιμότητας νεοσύστατων θεσμών, χωρίς την προγενέστερη εξασφάλιση της αναγκαίας ενίσχυσης του ανθρωπίνου δυναμικού και των υλικοτεχνικών υποδομών της Εισαγγελίας, από την άμεση εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, επισημαίνει με ψήφισμά της έκτακτης γενικής συνέλευσης της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ).

    Μάλιστα, η ΕΕΕ προτείνει την απόσυρσή τους «προκειμένου μέσα από περαιτέρω διαβούλευση των επιστημονικών φορέων να αρθούν οι αστοχίες επιμέρους διατάξεων και να ληφθεί η δέουσα πρόνοια για την δημιουργία των ελάχιστων αναγκαίων υποδομών πρακτικής εξυπηρέτησής τους».

    Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος «μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να οδηγηθεί σε πρωτοφανείς συνθήκες ασφυξίας το σύστημα απονομής της ποινικής δικαιοσύνης αλλά και προκειμένου να μην αποδυναμωθούν ή αδρανοποιηθούν στην πράξη, λόγω αδυναμίας πρακτικής εφαρμογής τους οι νεοσύστατοι θεσμοί, εκφράζει την αγωνία του κλάδου και υποβάλλει έκκληση στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας προκειμένου να προβούν σε άμεσο χρόνο στις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

    Οι αναγκαίες πρωτοβουλίες σύμφωνα με την ΕΕΕ είναι:

    -Η πλήρωση των κενών και στην αύξηση των οργανικών θέσεων εισαγγελικών λειτουργών (ειδικά του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας), δικαστικών υπαλλήλων και επιμελητών κοινωνικής αρωγής, καθώς και στη σύσταση δικαστικής αστυνομίας,

    -Η εξασφάλιση της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής στις Εισαγγελίες της χώρας,

    -Η αποποινικοποίηση ήσσονος ποινικής απαξίας αδικημάτων, κατάργηση ή περιστολή της ενδιάμεσης διαδικασίας των συμβουλίων, επαναφορά του θεσμού του Μονομελούς Εφετείου και διόρθωση επιμέρους αστοχιών των κωδίκων που έχουν εντοπιστεί και η πρακτική εφαρμογή τους άμεσα θα καταδείξει.

    Και αυτό, «προκειμένου ο κίνδυνος εκτροχιασμού της ποινικής δικαιοσύνης να αποτραπεί και να επιτευχθεί η στόχευση της κομβικής για το ποινικό δικαιικό μας σύστημα μεταρρύθμισης των Κωδίκων προς όφελος των πολιτών και της δικαιοσύνης ως βασικού πυλώνα της δημοκρατίας», καταλήγει η ΕΕΕ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ . ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΙΣΘΟ ΤΖΑΜΠΑ , ΠΑΛΙΟΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ .

    2. κ. ανωνυμε νομιζω οτι δεν εχετε καταλαβει… να σας εξηγησω: δεν χρειαζεται να γραφεις κατι με νοημα ή ουσια ή να ειναι αληθεια… ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ γραφετε αρκει να ειναι εναντιον του συριζα. Μας αρκει ο τιτλος. Καταλαβες;;; με πιανεις;;;;;;; Γιατι ειμαστε πατριωταρες… Παλιαθρωπε τσιπρα… Ηγετη κουλη… αυτο ειναι πατριωτισμος…

    3. Μηπως μπορειτε να κανετε και μια μεταφραση γιατι δεν νομιζω να καταλαβαινει κανεις τιποτα απ οσα γραφετε
      ευχαριστω

      1. Απευθύνονται σε ενα άλλο παράλληλο Σύμπαν αγαπητέ μου. Τόσα χρόνια τα ανέχονται και τωρα τους επιασε η καουρα για την ομαλότητα τής κοινωνιας. Λες και δεν τα βλεπανε ολα αυτα που εκαναν οι πολιτικοι. Ψήφιζαν ποινικους νομους και τους εστελναν στα δικαστηρια για να δικαζουν. Λες και ξερουν οι βουλευτες απο ποινικό ή αστικό δίκαιο. Τι δουλεια εχει ο πολιτικος με το Ποινικό δίκαιο? Που έβγαινε βουλευτης ο καθε άσχετος.. αθλητες, μανεκενες, ηθοποιοι, δημοσιογράφοι.. Ε, οσο κατάλαβες κι εσυ, άλλο τόσο καταλάβαιναν και αυτοί τι ψήφιζαν! Αντι να αντιδράσουν οι δικαστες και οι εισσγγελεις και να απαιτουσαν να μην εμπλέκονται οι πολιτικοί με τους Νόμους των Δικαστηριων, τούς πέταγαν μια αυξησουλα και το βουλωναν. Το ιδιο και ο Στρατος. Δηλαδή άλλη επιλογή ο λαος να μην εχει εκτος απ τον κουλη, την φωφη, το βαρβιτσιωταίικο, τον βενιζελο ή τον αλέξη.. Και πώς θα έρθει ο άλλος ο καλύτερος αν αυτοί συνεχιζουν και δεν τιμωρουνται; Μαλάκας είναι να βγει; Γιατι; για να τον δολοφονήσουν; (και οχι η 17Νοέμβρη..) Αυτό δεν μας το απαντάει η ενωσης εισαγγελεων που είναι κιολας η αρμόδια για να τηρείται το Σύνταγμα της Χώρας(!) Αλλά, τι ρωτάω η χαζή.., αφού οι εισσγγελείς δεν μιλάνε ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ! Πώς θα μάθουν λοιπον, τα προβλήματα που έχουν; Γι αυτό σου εγραψα στην αρχή πως ζούνε στην κοσμάρα τους!
        .
        Ανώνυμε, εχω μια ιδεα. Είσαι να δηλώσουμε και εμεις οι πολίτες, πολιτικό άσυλο και να κάνουμε οτι γουστάρουμε και να μην μας πειράζει κανεις; Να ξαναγίνουμε ζούγκλα. Τι τους θέλουμε τους νόμους; Να βγαίνουν οι πιθηκοι, οι τράγοι και τα γουρούνια στη βουλή να ψηφίζουν και να μας κάνουν και τους καμπόσους πως κατάφεραν και έγιναν άνθρωποι;
        .
        Και κάτι ακόμη, ενας καθηγητής μάς είχε πει πως χωρις να εχεις παρουσιάσει δημόσια Γραπτό Έργο και να εχει γινει και αποδεκτό απο την κοινωνία, δεν εχεις το δικαίωμα να βαλεις υποψηφιότητα. Η κουντουρά τι έγραψε; τα εσωρουχα της τριούμφ; η κούνεβα; ο δημας; ο σαμαρας; ο βοριδης; ο κουικ;..και ολοι αυτοι… Πηδήξαμε ενα καλάμι στον στιβο και γινόμαστε και βουλευτες; ή επειδή παίξαμε στην τηλεόραση γιναμε και άξιοι να διαχειριστούμε τα κοινα; το ιδιο και για τους δημαρχους, νομαρχες. Ήταν ο ψωμιάδης το κατάλληλο προσωπο που εγινε νομάρχης, μη χέσω! Ποιό ειναι το γραπτό εργο τού κουλη μητσοτάκη και παει για πρωθυπουργός; Α, και να είναι δικό σου, έτσι; Οχι κλεμμένο απο την Εθνική Βιβλιοθήκη(???)

    Comments are closed.