ΩΡΑ 14:10! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ – ΠΩΣ ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ

    Στην ΕΛ.ΑΣ πανηγυρίζουν πως τα μέτρα σχεδιασμού αποτροπής επεισοδίων λειτούργησαν σε μεγάλο βαθμό, με αποτέλεσμα τα συνήθη πια επεισόδια να περιοριστούν, όχι μόνο στην πλατεία Εξαρχείων, αλλά και σε χρονική διάρκεια. Γενικότερα, όμως, η Ελληνική Αστυνομία δεν πρέπει να επαναπαύεται καθώς το μεγάλο στοίχημα πλέον για τον αρμόδιο Υπουργό και τους Επιτελείς είναι τα Δεκεμβριανά που έρχονται. Μακάρι να μπει ένα τέλος πια σε αυτή την “παρωδία” που συμβαίνει με τις πολυάριθμες καταστροφές σε κτίρια και περιουσίες ανθρώπων

    Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Η συνολική εικόνα που παρουσίασε η ΕΛ.ΑΣ ήταν μια εικόνα αποφασιστική, όσον αφορά στην αποτροπή των επεισοδίων και μάλιστα λόγω της δουλειάς που είχε γίνει πριν την πορεία και συγκεκριμένα: καταγραφή με drone σε ταράτσες κτηρίων, όπου εντόπισαν άτομα που κατασκεύαζαν βόμβες μολότοφ, τόσο σε κτήριο στην οδό Σ. Τρικούπη, όσο και σε πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη. Αποτέλεσμα ήταν εισβολή αστυνομικών και σύλληψη επ’ αυτοφόρω των κατασκευαστών των εμπρηστικών βομβών και στις δυο περιπτώσεις.

    Το γεγονός αυτό συν τις προληπτικές προσαγωγές και τους ελέγχους, πριν και μετά την πορεία, είχε ως αποτέλεσμα οι περίπου 100 νεαροί που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια μετά το τέλος της μεγάλης πορείας να «μείνουν» από πολεμοφόδια και να ρίχνουν στα ΜΑΤ άδεια μπουκάλια, πέτρες και λίγες φωτοβολίδες.

    Βέβαια όταν δόθηκε η εντολή να «καθαρίσουν» τα ΜΑΤ αυτή την μικρή εστία έντασης, η επίθεση ήταν συντονισμένη τόσο από την οδό Στουρνάρη όσο και από την Σολομού, με αποτέλεσμα μέσα σε μισή ώρα να «καθαρίσει» η περιοχή και να επέλθει η ηρεμία.

    Εν κατακλείδι, ο σχεδιασμός των προηγούμενων ημερών, η συλλογή πληροφοριών, αλλά και η αποφασιστικότητα των επιτελών της ΓΑΔΑ, η οποία έφτασε μέχρι τις δυνάμεις των Αστυνομικών που βρίσκονταν στα μέτρα, για μηδενική ανοχή προς τους ταραξίες, απέδωσαν τα μέγιστα και ίσως δικαίως σήμερα οι επιτελείς της ΓΑΔΑ και της ΕΛ.ΑΣ πανηγυρίζουν για την χθεσινή εικόνα της Αστυνομίας, που ουσιαστικά είχε στρατοπεδεύσει στην πλατεία Εξαρχείων, από την στιγμή που έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου.

    Βούληση λοιπόν φάνηκε ότι χρειάζονταν ώστε τα επεισόδια να περιοριστούν και σε έκταση και σε χρονική διάρκεια, όπως τελικά και έγινε.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Μακάρι τέτοια πολιτική βούλησι και στα λαθρολύματα και τα ελληνοτουρκικά. .
      Αλλά δύσκολο. Γιατί εκεί κρατάει άλλος τα κλειδιά των ενόπλων δυνάμεων.
      Καταραμένη φτώχεια και χαζαροτραπεζίτες!
      Αλλά πού θα πάει ο…, θα το σπάσει κάποτε, δεν θα το σπάσει .

      Θάρρος, ενημέρωσι και αγωνιστικότητα, Έλληνες!

    Comments are closed.