ΤΩΡΑ! ΕΒΑΛΑΝ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ

    Κοινοποίηση:
    ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

    Aπόλυτη κυριαρχία του ελληνικού Στόλου καθώς οι Τούρκοι τελικά δεν τόλμησαν να στείλουν πολεμικό τους πλοίο στο σύμπλεγμα της Μεγίστης.

    Τελικά η Τουρκία έκανε πίσω και κατάπιε τον τσαμπουκά, που ετοίμαζε για σήμερα νότια του Καστελόριζου. Η αποφασιστική στάση της Αθήνας έκανε τους Τούρκους να μαζέψουν τον Στόλο τους και να μην προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο τουλάχιστον σε αυτήν την φάση.

    Τα ελληνικά πολεμικά πλοία, φρεγάτες, τορπιλάκατοι κτλ είχαν ετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα στην περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης. Αλλωστε το ΠΝ είχε δεσμεύσει την περιοχή για βολές με πραγματικά πυρά.

    Να υπενθυμίσουμε ότι η Άγκυρα είχε ανακοινώσει για σήμερα άσκηση δεσμεύοντας παράνομα περιοχή για τον σκοπό αυτό νότια του Καστελόριζου σε σημείο που παραπέμπει στην τουρκική θεώρηση για διαμοιρασμό της υφαλοκρηπίδας της ανατολικής Μεσογείου.

    Χτες μάλιστα ο Τούρκος αναλυτής Ceyhun Booth είχε απειλήσει με “εντάσεις στην περιοχή”: «Υπάρχει αύριο μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν εντάσεις αύριο μεταξύ 10:00 και 14:00 καθώς τουρκικές και ελληνικές ναυτικές δυνάμεις θα βρεθούν στον ίδιο χώρο» είπε.

    Μάλιστα ο ίδιος υποσστήριξε ότι η Ελλάδα έσπευσε να προαναγγείλει τις ασκήσεις της μετά την εμφάνιση του Ρ.Τ.Ερντογάν μπροστά από χάρτη που παρουσιάζει τη «γαλάζια πατρίδα» των Τούρκων, λέγοντας πως αποτελεί μια κίνηση πανικού.

    «Πρώτα απ΄όλα πρέπει να τονιστεί ότι τέτοιες ασκήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν. Αυτό όμως που είναι σημαντικό, είναι ότι η Ελλάδα ανακοίνωσε την πραγματοποίηση ασκήσεων στην περιοχή αμέσως μετά την εμφάνιση του προέδρου μας Ερντογάν μπροστά από το χάρτη με την γαλάζια πατρίδα», είπε ο Ceyhun Booth και πρόσθεσε:

    «Η δεύτερη διάσταση της όλης υπόθεσης είναι ότι όλη αυτή η δραστηριότητα θα εξελιχθεί γύρω από το νησί Καστελόριζο. Το τελευταίο είναι προβληματική περιοχή και θα παραμείνει προβληματική και στο μέλλον.

    Επομένως για ποιο λόγο πήραν αυτή την απόφαση; Η Τουρκία παρά τις προκλήσεις των Ελληνοκυπρίων και στην Ανατολική Μεσόγειο παραμένει σταθερή στις θέσεις της.

    Έχει εξηγήσει ότι θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις της. Η Ελλάδα θέλει να τις σταματήσει αλλά δεν μπορεί γιατί δεν έχει την δύναμη στο Ναυτικό που έχουμε εμείς. Έτσι δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν», συμπληρώνει.

    Σήμερα πήρε την απάντηση.

    Οι δυο NAVTEX

    Μετά από πολύ καιρό υπήρξε αντίδραση της Αθήνας και ακύρωση της τουρκικής καθώς με την Αναγγελία 1281/2019 οι ελληνικές Αρχές δηλώνουν ότι:

    «Το μήνυμα NAVTEX με αριθμό 0943/19 που εκπέμπεται από τον Σταθμό NAVTEX της Αττάλειας και αφορά άσκηση Ναυτικού μεταδίδεται από μη εξουσιοδοτημένο Σταθμό. Ο μόνος εξουσιοδοτημένος Σταθμός NAVTEX σε εφαρμογή του GMDSS για εκπομπές πληροφοριών ναυτιλιακής ασφάλειας και πληροφοριών έρευνας και διάσωσης για την συγκεκριμένη περιοχή είναι ο Σταθμός NAVTEX Ηρακλείου, εγκεκριμένος από τον IMO και IHO. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το ΕΚΣΕΔ Πειραιά».

    Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία με δυο NAVTEX (0964/19 και 0961/19) που εξέδωσε χθες το απόγευμα από την μια δηλώνει ότι η δική της Αναγγελία για την πραγματοποίηση άσκησης είναι έγκυρη και συνεχίζει να ισχύει και ότι η ελληνική NAVTEX είναι άκυρη καθώς εκδόθηκε από «μη εξουσιοδοτημένο σταθμό». Και επιμένει ότι για την περιοχή αυτή νότια του Καστελόριζου και νοτιοανατολικά της Κρήτης η αρμοδιότητα έκδοσης NAVTEX ανήκει στον Σταθμό της Αττάλειας.

    Η τουρκική NAVTEX

    TURNHOS N/W : 0943/19
    MEDITERRANEAN SEA
    NAVAL TRAINING, ON 04 SEP 19 FROM 1000Z TO 1500Z IN AREA BOUNDED BY;
    33 47.18 N – 028 47.17 E
    33 55.02 N – 028 54.63 E
    33 48.78 N – 029 04.05 E
    33 40.94 N – 028 56.59 E
    CAUTION ADVISED.

    H Ελληνική NAVTEX

    IRAKLEIO RADIO NAVWARN 468/19
    SOUTH EAST KRITIKO SEA.
    IERAPETRA SEA.
    FIRING EXERCISE.
    FROM 041000 UTC TO 041500 UTC SEP 19
    IN AREA BOUNDED BY:
    33-47,18N 028-47,17E
    33-55,02N 028-54,63E
    33-48,78N 029-04,05E
    33-40,94N 028-56,59E
    CAUTION ADVISED.
    CANCEL THIS MSG 041600 UTC SEP 19

    Τελικά μαζεύτηκαν σε αυτήν την φάση και δεν θέλησαν να αναμετρηθούν με το Στόλο μας που πάντως παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Στην Κυπρο κερδισαν γιατι ειχαν υπεροχη στον αερα και στην ξηρα στα αρματα μαχης και βεβαια ειχαν περισσοτερους πεζικάριους, μπορει να τα βρηκαν σκουρα σε ορισμένες περιπτώσεις αλλα με χρηση αεροποριας και αρματων ξεπερασαν οποια δυσκολια,ασε η ιστορια της Κυπρου εκτος ότι βρωμάει είναι και πολύ πονεμενη!

    2. Φοβουνται τα υ/β 214 οι τουρκοι…και ειναι με παλιες τορπιλες…!

    3. Ρε F.X. τι στο διαολο φιξαρεις και τρως φρικες εεεε?

    4. Αν δεν πατήσει ο ελληνικός στρατός το πόδι του στο αφιον και στην Προύσα δεν κάνουμε τίποτα…

    5. Ου λαλα αυτό κανω,ωστοσο εσυ μην ξεχασεις να πληρωσεις το ενφια και την εφορια κακομοιρη μου,και ετοιμασου να παρακολουθήσεις το επομενο σοου με τους δυο στολους,α να ξερεις για το σοου το στολου χρειαζονται χρηματα για καυσιμα λιπαντικα πυρομαχικα και λοιπα εξοδα ΑΠΛΑ ΠΛΗΡΩΝΕ!

    6. Τελικά μαζεύτηκαν σε αυτήν την φάση και δεν θέλησαν να αναμετρηθούν με το Στόλο μας που πάντως παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας.
      O ELLINIKOS STOLOS NA PARAMINI SE ETIMOTITA SE OLI TIN ELLEDA…, O TOURKOS SE PERIPOU 2 EBDOMADES HORIS PROIDOPIISI THA KSANAERTHI … SE ELLINIKO NISI… NISIA …, O ELLINIKOS STRATOS NA INE ENTELIA PROETIMASMENOS ME OLES TIS LEPTOMERIES PROETIMASMENOS SE ETIMOTITA …!!!
      ELLINES MIN FOBASTE, DEN PREPI NA FOBASTE ELLINES…, TO THELIMA TOU PANAGIOU PATERA THEOU /THEANTHROPOU INE, I PRAGMATIKI ALITHINI APELEFTEROSI TIS ELLAS TOU FOTOS …!!!
      ADERFIA MOU , PEDIA MOU, O PANTOKRATOR PANTODINAMOS PANAGATHOS PATERAS THEOS/THEANTHROPOS INE MAZI SAS… ,ELLAS TOU PANAGIOU FOTOS ……………….

    7. Εχουμε φοβερο στρατο! Κανεις δεν τολμα να αμφισβτησει τα εδαφη μας! μηπως ηρθε η ωρα , λεω , να κινησουμε προς την Πολη;;;;

    8. ΑΑΧ βρε κουτα ολοι σας δουλευουν ψηλο γαζι ,να πατε να πληρωσετε την δοση ενφια και της εφοριας τωρα που τελειωσε το σοου!!!!

    9. Αν αρχίσουμε να μιλαμε για ….γαλάζιες πατρίδες…και τις …πατρίδες της καρδιάς μας… την βάψατε. Τα εδαφη που πατάτε ειναι Ελληνικά, βαςη της ιςτοριας χιλιάδων χρονων και των αρχαιολογικών ευρημάτων. Απλως πρεπει να βρεθεί ενας Ελληνας πολιτικός να σας το πει, γιατι οι σημερινοί κανουν τις πάπιες. Αν ειχαμε αρχι@@δια θα διεκδικούσαμε και εμεις αυτα που με σφαγές, λεηλασίες, βιασμούς και πολυ αιμα, κλέψατε απο εμας. Θα κυκλοφορούσαμε και εμεις χάρτες απο τα αρχαια χρονια μέχρι σήμερα, με τις πολεις με τα Ελληνικά ονοματα τους. Απο τοτε που οχι απλως εσεις δεν υπήρξατε ποτε στην περιοχή, αλλα ήσασταν ακομα πάνω στα δέντρα και τρώγατε βελανίδια πίσω στην πραγματικη σας πατριδα, την Μογγολια.

    10. Για να προλαβουμε τυχον θερμο επεισοδιο προτεινω να συνενοηθουν μεταξυ τους οι μεγαλες μητρικες στοες Ελλαδος και Τουρκιας.

      Και ο νοων νοητω.

    11. δεν αφηνε τις μπουρδες ρε παλικαρια των ατριχων σωματων… μην κανει μπου… ο τουρκος και γεμισετε το βρακακι σας με κακακια!!!!!! αντε ψευτοπαλικαραδες ολοι με τα ξυρισμενα παπαακια…

      1. Εσύ δεν δικαιούσαι να έχεις το ψευδώνυμο “Σπαρτιάτης” γιατί αν ήσουν τέτοιος δεν θα μιλούσες για …κακάκια εξ αιτίας των Βρωμομογγόλων.
        Ποιός τους φοβάται ρε; Αν δεν είχαν τις πλάτες του Κίσσινγκερ δεν επρόκειτο να ακουμπήσουν καν την Κύπρο. Αυτοί μόνο αν έχουν πλάτες τολμούν να τσαμπουκαλεύονται. Στην Κύπρο έδεναν με αλυσσίδες τους φαντάρους στα τανκς για να μην το σκάσουν. Βέβαια προηγουμένως τους έδιναν χασισάκι για να μην τρέμουν. Ρώτησε ανθρώπους που πολέμησαν στο νησί να σου πουν για τους “γενναίους” Τούρκους.
        Αυτοί μόνο κλέβουν: ιστορία, εδάφη με πλάτες άλλων και τώρα θέλουν και υδρογονάνθακες

    Comments are closed.