ΩΡΑ 08:17! EXAΣΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ – ΕΔΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    ragdaies-ekselikseis

    Νέα δεδομένα στη βόρεια Συρία μετά τη μεσολάβηση της Ρωσίας και τη «στροφή» των Κούρδων στον Άσαντ.

    (ΩΡΑ 11:15, Nέα ενημέρωση):

    Οι δυνάμεις του καθεστώτος της Συρίας έχουν αναπτυχθεί στην περιφέρεια της Ταλ Τάμερ, νότια της μεθοριακής πόλης Ρας αλ Αΐν, όπου διεξάγονται μάχες, μετέδωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (14.10.2019) ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Και το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επιβεβαίωσε την άφιξη «μονάδων του αραβικού συριακού στρατού» στην Ταλ Τάμερ.

    Η Τελ Τάμερ βρίσκεται σε έναν στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο, τον M4, που εκτείνεται από το ανατολικό τμήμα της Συρίας ως το δυτικό. Πρόκειται για τον αυτοκινητόδρομο που σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ελέγχουν ήδη τα στρατεύματα της Τουρκίας.

    Η Τελ Τάμερ βρίσκεται 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ρας Αλ Αΐν, η οποία αποτελεί ένα από τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

    (Προηγούμενη ενημέρωση): Οι συριακές δυνάμεις κατευθύνονται στις πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι.

    Αλλάζουν τα δεδομένα στην εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία μετά την απόφαση, αιφνιδιαστική κατά πολλούς, «πικρή» κατ’ άλλους, των Κούρδων να στραφούν για βοήθεια στον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Με τη μεσολάβηση της Ρωσίας (συμμάχου του προέδρου της Συρίας), οι Κούρδοι συμφώνησαν με το καθεστώς Άσαντ για να τους δοθεί στρατιωτική βοήθεια ώστε να αντιμετωπίσουν την τουρκική εισβολή. Οι πρώτες πόλεις όπου θα φτάσουν τα στρατεύματα του Άσαντ θα είναι οι Μανμπίτζ και Κομπάνι, δυο από τις πιο σημαντικές πόλεις στη βόρεια Συρία.

    Για πολλούς αναλυτές, η συμφωνία των Κούρδων και τον Άσαντ ήταν δύσκολη, αφού τα τελευταία πέντε χρόνια οι Κούρδοι δρούσαν ημιαυτόνομα στη βόρεια Συρία. Η συμφωνία ανάμεσα στους Κούρδους και τη Δαμασκό ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, πέμπτη μέρα της τουρκικής επιχείρησης.

    «Για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επίθεση και να εμποδισθεί η συνέχισή της, επιτύχαμε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας.

    «Κάναμε ό, τι μπορούσαμε. Κάλεσα τη Δύση και την Αραβική Ένωση, αλλά κανείς δεν έρχεται να βοηθήσει, οπότε δεν έχουμε άλλον παρά τον εαυτό μας για να υπερασπιστούμε (το Κομπάνι). Η κουρδική νεολαία πρέπει να έρθει και να υπερασπιστεί τα σπίτια της και οι άνθρωποι δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – αυτή είναι η γη μας. Φαίνεται ότι αυτή είναι η μοίρα των Κούρδων, να περνάνε τα ίδια κάθε φορά» δήλωσε ο στρατηγός Ισμέτ Χασάν, αξιωματούχος στο Κομπάνι.

    Από την πλευρά του ο στρατηγός Μαζλούμ Αμπντί, γνωστός επίσης ως Μαζλούμ Κομπάνι, κορυφαίο στέλεχος των δυνάμεων που μάχονται τον Άσαντ, μίλησε σε επίπονο συμβιβασμό. «Ξέρουμε ότι θα έπρεπε να κάνουμε δύσκολους συμβιβασμούς με τη Μόσχα και τον Άσαντ. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξουμε ανάμεσα στους συμβιβασμούς και τη γενοκτονία του λαού μας, σίγουρα θα επιλέξουμε τις ζωές των ανθρώπων μας».

    Η επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία συνεχίζεται κανονικά και σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν μπει στο συριακό έδαφος σε βάθος 30-35 χιλιομέτρων, έχουν υπό τον έλεγχό τους τον αυτοκινητόδρομο Μ-4 και έχουν σκοτώσει 525 «τρομοκράτες», όπως αποκαλούν τους Κούρδους μαχητές.

    Διαβάστε στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ που κυκλοφορεί στα περίπτερα, αναλυτικά τα όσα συμβαίνουν στην Συρία:

     

    1.indd

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. προπαγανδιζουμε τις θεσεις του ”ΣΑΝΤΑΜ”, χρησιμοποιωντας την ορολογια ΤΟΥΣ.// η τουρκικη εισβολη, ειναι τουρκικη εισβολη και κανενας αλλος χαρακτηρισμος δεν πρεπει να της διδεται.

    2. Μακάρι να αφανιστούν τούρκοι και κούρδοι. Και οι δύο ήταν σφάχτες των Ελλήνων.

    3. ΜΗΝ ΤΟ ΣΒΗΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ.
      ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΙΧΕ ΠΕΙ “ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ” ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ ΦΑΕΙΝΟΤΕΡΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΛΑΘΟΣ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    4. Μα φίλε μου Έλλην όλους αυτούς που αναφέρεις που είναι το πάμε μκο και λοιπά, θεωρούν ότι δεν φταίει ο τουρκικός λαός αυτή η καραμέλα και αυτή η υποκρισία που ακούω χρόνια ποιος τουρκικός λαός το μίσος και το τη δολοφονία την έχουν μέσα τους όλοι τους εάν ο τουρκικός λαός είναι καλός που λένε αυτοί καλά θα κάνουν να παρατήσουν τα σπίτια τους τα κλεμενα και βαμενα με το αιμα των ελλήνων,την Κωνσταντινούπολη Μικρά Ασία Σμύρνη και να σηκωθούν να πάνε από κει που ήρθανε τότε θα μας πείσουν ότι δεν φταίνε και είναι καλοί άνθρωποι, οι απλοί Τούρκοι δεν έχουν καμία δουλειά εκεί από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν ελληνικά και συγκεκριμένα ζούσαν οι Ίωνες, οκ;

    5. αντε παλικαρια των κουρδων που εισθε στην Ελλαδα ξαπλωμενα σε καναπεδες, σηκωθητε να πατε να βοηθησετε τους πατριωτες, αντε τι καθοσαστε, εμπρος πεδιο δοξης λαμπρο για σας, που θελετε δημοκρατια και ανεξαρτησια… αντε και αφηστε το καψιμο των σημαιων, προχωρατε… ντε… γαλοτσες ριψασπιδες, κουμουλες, βουνοτουρκοι…

    6. Η Τουρκια αποτελει θανασιμο κινδυνο για την ανθρωποτητα και πρεπει η Διεθνης Κοινοτητα να την βαλει στην θεση της.Δολοφονει αμαχους,κανει γενοκτονιες παραβιαζει διεθνεις νομους και κανονισμους.Που ειναι οι Αντιφαδες,το ΠΑΜΕ,οι φιλανθρωπες ΜΚΟ, η παμπλουτη δεκαεξαχρονη ακτιβιστρα Γκρετα?Που ειναι ολοι αυτοι οι ευαισθητοι?Αισχος,βρωμια,ντροπη…..

    7. οταν μας ελεγε ο Οτσαλαν να τον βαλουμε στην μεση και να τον γ@μησουμε τον π@υστη τον Τουρκο, εμεις τον δωσαμε στους Αμερικανους και απο κει γραμμη στα λευκα κελια της Τουρκιας….τις θυμαστε τις πτησεις στην Αφρικη και ξαφνικα ξενοι πρακτορες διπλα στον Απο? τα θυμαστε αυτα?
      αυτοι ειμαστε!

      1. επιτελους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! “”””αυτοι ειμαστε!”””” και τιποτα παραπανω η παρακατω…………… αντε και στα δικα σας οι ελλαδικοι………….

        1. Εσένα σε έχει βατεψει Έλληνας μωρη;

      2. Aς είναι καλά…ο Σημίτης ο Μέγας Προδοταράς που σφύριζε αδιάφορα κατά την σύλληψη του και είχε το θράσος μετά να πεί πως θα τον έπιαναν ούτως αλλιώς οι Τούρκοι τον Οτσαλάν! Και τον έχουμε αυτόν τον Mr.Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους(!) ακόμα εκτός φυλακής και τον χρυσοπληρώνουμε κι’ απο πάνω! Αυτοί είμαστε….καιρός να το παραδεχτούμε….

    8. Της πουτάνας ο γιος δεν έχει χρώμα σκατί όπως ο βόθρος που αποκαλεί πατρίδα του! Δηλαδή άλλαξε χρώμα: και τι χρώμα πήρε: σκατί ανοιχτό:

      1. xaxxxxaxaxaxaxaxaxaxα σκατί ανοιχτό: τελειο…..ομως…….. χαχχαχαχααχαχχαα

    Comments are closed.