ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ! “ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ”

    Κοινοποίηση:
    ektakti eidisi

    Νέα «Εαρινή Ασπίδα» αλά Συρία, θέλουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο Πέλαγος, επικαλούμενοι λόγους εθνικής ασφάλειας. Με τίτλο: «Η ασπίδα θα στηθεί στη Γαλάζια Πατρίδα – Η Τουρκία έχει δικαίωμα να δημιουργήσει μια defacto κατάσταση» η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, συνεχίζει το κρεσέντο των προκλητικών δημοσιευμάτων, παρουσιάζοντας δηλώσεις «ειδικών» που επισημαίνουν πως η Τουρκία θα μπορούσε να προχωρήσει σ’ ανάλογες κινήσεις, όπως της στρατιωτικής επιχείρησης το 2020 στη συριακή επικράτεια¸ επικαλούμενη την ανάγκη αυτοπροστασίας.

    «Η ασπίδα αυτή τη φορά θα στηθεί στην γαλάζια πατρίδα. Η Τουρκία έχει δικαίωμα να τη στήσει στην πράξη. Στο επίκεντρο της έντασης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται το νομικό status των αμφισβητούμενων νησιών. Η Ελλάδα διαμέσου αυτών των νησιών επιδιώκει να κυριαρχήσει σε μία ευρεία περιοχή στη Ανατολική Μεσόγειο» γράφει προκλητικά η Γενί Σαφάκ, ζητώντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί στο Αιγαίο Πέλαγος, το ίδιο ακριβώς μοντέλο με την «Εαρινή Ασπίδα» στη βόρειο Συρία. Το τραγικό είναι, πως η Γενί Σαφάκ επικαλείται το… Διεθνές Δίκαιο.

    Μία επιχείρηση όπως αυτή του 2020 στη Συρία, θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τους όρους της Άγκυρας, επιβάλλοντας στην Αθήνα την ατζέντα της, τονίζει το προκλητικό δημοσίευμα που συνοδεύεται και από χάρτη που σημειώνονται με «κόκκινο» χρώμα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που η Άγκυρα αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία.

    «Οι ειδικοί αναφέρουν πώς η κυριαρχία των Δωδεκανήσων από νομική σκοπιά, πλέον έχει φτάσει να μην ανήκει στην Ελλάδα και σχολιάζουν πως “σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο η Τουρκία στο θέμα των Δωδεκανήσων έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει κατάσταση στην πράξη. Με διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να αποσπαστεί κάτι από την Ελλάδα. Με μια στρατιωτική επιχείρηση του τύπου “Θαλάσσια Ασπίδα Νησιών” δημιουργώντας μια ντε φάκτο κατάσταση, μετά μπορεί να την επιβάλει και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

    resized_a7184-c3bccbcdkitasahanligimap07

    Από το 2016 η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει τις παρακάτω επιχειρήσεις κατά της Συρίας, επικαλούμενη πάντα την ανάγκη αυτοπροστασίας της: «Ασπίδα του Ευφράτη» (2016), «Κλάδος Ελαίας» (2018) «Πηγή Ειρήνης» (2019) και «Εαρινή Ασπίδα» (2020). Ουσιστικά η Άγκυρα «ροκανίζει» την συριακή επικράτεια, επικαλούμενη «λόγους εθνικής ασφάλειας», όμως τίποτε δεν δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την στρατιωτική παρουσία της στη βόρειο Συρία ως προσωρινή. Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε μία από αυτές τις επιχειρήσεις αποβλέπει στην εμπέδωση των κεκτημένων της προηγούμενης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    27 Σχόλια

    1. Το Αιγαίο είναι κλειστή Ελληνική Θάλασσα. Κοπανήστε τους αιφνιδιαστικά, όταν είναι σε καλό σημείο για να πάρουμε πίσω συνολικά την ταπείνωση δεκαετιών.

    2. Η κωλο φαγούρα του γενίτσαρου σουλτάνου δεν πρόκειται να τον αφήσει αν δεν αυτοκαταστραφη.

    3. Ρε παπαρα Παπαρουπα φοβικε υποτακτικε δεν πας μια βολτα στο Καστελοριζο, η Τουρκια ειναι δυο χιλιομετρα μακρυα, να κατεβασεις τα παντελονια σου και να τον στησεις, οι Τουρκοι θα τον δουν απο απεναντι και θα σε τακτοποιησουν!!!!!!!!!

    4. Πρεπει να γινει μια συγκεντρωση στο κεντρο της Αθηνας για να δειξουμε σε εχθρους και φιλους πως ειμαστε αποφασισμενοι για ολα.
      Δεν γινεται να ειμαστε συνεχως υπο την απειλη της τουρκιας

    5. yeni sa fuck διαφορετικα DOMUS.ντροπη σας.το οθωμανικον σας πρεπει.

    6. Καλα εντάξει έλεος με τους χαζούς Τούρκους τους έχει φλομώσει στο ψέμα ο δικτάτορας και σε λίγο θα τρώνε Πέτρες…. Κρατάτε αυτό που θα σας πω… Σε λίγους μήνες η Τουρκία θα πάει η σε πραξικόπημα εναντίον του τρελού… Η θα ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ τους…

    7. Σωστά κατά την άποψη τους οι Τούρκοι θέτουν το θέμα ” γαλάζια πατρίδα”.
      Χωρίς να σέβονται τις συνθήκες.
      Εμείς σαν Ελλάδα θέτουμε θέμα ” σκλαβωμένων στους Μογγόλους πατρίδων”
      Επιτακτικά για Θράκη πόντο Ανατόλια Ιωνία κλπ.
      Και ότι θέλει ας γίνει.
      Έχετε ψυχή και άντερα ρει.
      Εδώ και τώρα κάντε το .
      Να μάθει η ανθρωπότητα τι έχει συμβεί και τότε τα λέμε βρωμομογγολε.

    8. Ας πουμε κι εμεις στους τουρκους οτι μεχρι τα βαθη της σημερινης τουρκιας,ολα τα εδαφη ανηκουν στην ελλαδα,βιθυνια-λυκαονια-καπαδοκια-λυκια κ.τ.λ μεχρι να τους ανεβει η πιεση 700

    9. Κάθε μέρα ειμαστε στο Τσακ και σρο Τσακ για να γίνει πόλεμος ταχα η θερμό επεισόδιο . Αφήστε κατά μέρος τις μαλακιες διότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ .

    10. OI ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ,ΞΕΡΕΤΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΝΙΜΙΤΣ,ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΙ ΚΑΛΑ ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ,ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΥΠΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ,ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

      1. ρε μαλάκα του πληκτρολογίου
        αν αντιδράσουμε θα τον πιούμε
        τι είναι αυτά που λες.
        αν ήθελαν οι πολίτες ισχυρό στρατό μπορούσαν να το επιλέξουν.
        ο Πάγκαλος που ήταν εξέχουσα ηγετική μορφή της χώρας είχε πει ότι
        αν θέλαμε να γίνουμε σαν το Ισραήλ θα το κάναμε
        αλλά διαλέξαμε να είμαστε χαμηλών τόνων και υποχωρητικοί.
        και όλοι μετά τα Ίμια ψήφισαν και ξαναψήφισαν αυτή την στάση.
        τώρα ρε σαπιοκοιλιά πως θες να αντιδράσουμε;
        αφού οι Τούρκοι είναι περισσότεροι
        καλύτερα οικονομικά
        με καλύτερο στρατό.
        Θα μας φάνε λάχανο.
        Μόνο υποχωρητικότητα και ταπεινότητα να περάσει η μπόρα.
        α και τράβα καμιά μαλα ματίνα απ’ την κατάψυξη να περνάει η ώρα…..

        1. …σ αυτά τα θέματα άσε να μιλήσουν οι Έλληνες, γιατί εσύ σίγουρα Έλληνας δεν είσαι….

          1. Έστω ότι έχεις δίκαιο αλλά ζω και εγώ εδώ
            τι δηλαδή δεν πρέπει να έχω άποψη;

    11. Καλλιεργουν κλιμα πολεμικο που αργα η γρηγορα θα οδηγησει σε πολεμο. Οι δικοι μας θα φταινε γιατι δεν δειχνουν αποφασιστηκοτητα στον μογγολο. Και αυτος θα ζητησει στο τελος τις κορες μας για τα χαρεμια του. Μητσοτακη σε εσενα ελαχε ο κληρος. Μην λυποψυχισεις και γραφεις στην ιστορια διπλα σε αυτους που προδωσαν τους Ελληνες. Ερχομαστε απο πολυ παλια και του κατα φαντασιαν σουλτανου του ανηκει μονο η μογγολικη στεπα.

      1. Μην τον φοβάσαι αυτόν, είν’ έτοιμος από παληά ο μούλος…

    12. ελατε με την οπισθεν…..τι πινετε βρε μογγολια;Πατε καλα;σε 30 λεπτα δεν θα εχετε ουτε αεροπορια ουτε ναυτικο…

    13. Βομβαρδισμό σε ότι κινείται αλλιώς ο στρατός είναι για τα σκουπίδια τι τον θέλουμε να χρεωνομαστε τσαμπα και βερεσε είναι για αυτόν το σκοπό σε περίπτωση απηλης ολοκλήρωτικο πόλεμο για να τελειώνουμε με τους Τούρκους θα τους έχουμε γενιές στην Πλάτη αν κάνουμε πίσω ο χρόνος είναι ης βάρος μας.

    14. Γαλαζια πατριδα και καφε αρχιδια….. οι μογγολογυφτοι μονο απο πλακονια καταλαβαινουν
      Ολα τα υπολοιπα ειναι για δημοσια κατακαλωση
      Καιρος ειναι να τους δωσουμε αυτο που προκλητικα ζητουν χρονια
      Και φυσικα χωρις προφυλακτικο

    15. Απορώ γιατί δεν κάνουν τα 12 νμ να τελειώνει το πανηγύρι και από με Κύπρο.
      Αφού όλα τα δικιά είναι με το μέρος μας

    16. το δόγμα της χρεωκοπημένης και ισλαμοκρατούμενης Γραικιας είναι ότι μόνο αμύνεται και δεν διεκδικεί τίποτα, αυτό σημαίνει ότι όλο το παιχνίδι θα παιχτούν σε Γραικικό χωράφια που αργά ή γρήγορα θα μοιραστούν με κάποιο τρόπο, αντίθετα όταν παίζεις μπάλα πάντα στο χωράφι του γείτονα σίγουρα δεν χάνεις κάτι αλλά κάποια στιγμή θα παρεις και το μισό χωράφι, αυτή ήταν η Ευρωπαϊκή πορεία της Γραικίας, εκσυγχρονισμός του Σημίτη και αντικατάσταση πληθυσμού….

    17. μας τα πρηξατε ολο στο τσακ ειμαστε δεν γινεται τιποτα

    18. Να ανακοινωσουμε και εμείς επιχειρήσεις..<>….<>..<>..<> γιατί θα κάνουμε και πάλι τα μπάνια μας στις ακτές ΜΑΣ στην Μ.Ασια.

    19. Θερμό επεισόδιο εκείνοι… Θερμή υποδοχή εμείς! Μπαρούτι και οβίδες τα δώρα μας….

    20. Είδατε το ΝΑΤΟ είναι απών με εντολή Τραμπ και η Τουρκία πάει να γκριζάρει την περιοχή του καστελοριζου όπως τα Ιμια Η Τουρκία αν αποσύρει τον στόλο τα χάνει όλα θα προσπαθήσουν έως τις 3 Νοέμβρη να φέρει την Ελλάδα σε δίλημμα και αποχώρηση και φυσικά σε διαπραγματεύσεις
      Πρέπει να τους σταματήσουν ομοωσ ότι και αν εινε το κόστος για την Ελλάδα Θέλει τορπίλη από το υποβρύχιο στο Ρους Ρεις βομβαρδισμος στα υπό κατασκευή πυρηνικά εργοστάσια και στη Σμύρνη με τα mirage 2000~5

    21. Τι γαλάζια πατρίδα και παπαριές! Και τι ζώνη προστασίας οι άχρηστοι; Ψυχιάτρους χρειάζονται. Φταίμε εμείς όμως, οι άθλιοι πολιτικοί μας δηλαδή, που αντί να κάνουν αστακό την χώρα ώστε να τα κάνει επάνω του από φόβο ο κάθε Ερντογάν, την καταχρέωσαν, την χρεοκόπησαν, την εξευτέλισαν. Τώρα τους έχουμε να βρυχώνται και να αλυχτούν σε κάθε ευκαιρία.

    Comments are closed.