ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ! ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ “ΤΑΡΙΦΑ” ΧΡΕΩΝΑΝ ΤΑ “ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑΚΙΑ” ΜΕ ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ – ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΣΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΜΙΚΡΟΚΑΜΕΡΕΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ, “ΨΕΙΡΕΣ” ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ… ΚΑΛΟΥΔΙΑ…

    Κοινοποίηση:
    ΣΔΩΣΔΩΣ

    Μικροκάμερες, ακουστικά «ψείρες», πλαστά έγγραφα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος τα οποία έναντι αμοιβής έδιναν ερασιτεχνικές ή επαγγελματικές άδειες οδήγησης σε Έλληνες ή αλλοδαπούς χωρίς να γνωρίζουν να οδηγούν ή να μιλούν ελληνικά αντίστοιχα.

    Μπορεί τα παραπάνω να φαντάζουν ως εικόνα από ταινία κατασκόπων ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας αυτοκινήτου Newsauto.gr ο ένας εκ των συλληφθέντων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Μεταφορών του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής στο παρελθόν εργάζονταν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) πριν μεταταχθεί στην Διεύθυνση Μεταφορών του Χολαργού! Οπότε η χρήση υψηλής τεχνολογίας ήταν κάτι που μάλλον γνώριζε πολύ καλά ο συγκεκριμένος πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ.

    Οι υποψήφιοι οδηγοί στις θεωρητικές εξετάσεις μπορούσαν να παραστούν οι ίδιοι «εφοδιασμένοι» με ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό είτε έναντι υψηλότερης αμοιβής να παρουσιαστούν κάποιοι άλλοι ως υποψήφιοι οδηγοί στις εξετάσεις αντί για τους πραγματικούς υποψήφιους οδηγούς.

    Ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία μπλόκαρε τα φιλόδοξα σχέδια του κυκλώματος των διπλωμάτων που είχαν στήσει οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών του Χολαργού που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με άτομα από Σχολές Οδηγών.

    O Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Δημητρίος Δάβαλος δήλωσε ότι: «Η υπόθεση την οποία σας καλέσαμε για να σας παρουσιάσουμε σήμερα σχετίζεται άμεσα και με τον τομέα της οδικής ασφάλειας.

    Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε μετά από ενδελεχή και συστηματική έρευνα να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης και υπαλλήλους Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι οποίοι μέσω της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης, της δωροδοκίας και της δωροληψίας, επεδίωκαν και κατάφερναν, να αποκτούν άδεια ικανότητας οδήγησης, άτομα που -υπό κανονικές συνθήκες- θα αποτύγχαναν στις σχετικές εξετάσεις.

    Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα, ενώ κατηγορούνται 58 ακόμη. Πρόκειται δηλαδή για μία πολυπληθή εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν ως μοναδικό σκοπό την επίτευξη παράνομου και κυρίως εύκολου κέρδους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους.
    Για να πετύχουν τον σκοπό τους, είχαν καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ώστε να πετυχαίνουν στις εξετάσεις οι υποψήφιοι, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει ο σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, όπως ακουστικά «ψείρες», μικροκάμερες και συσκευές αναμετάδοσης δεδομένων διαδικτύου (wifi modem).

    Ωστόσο, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, μέλη της οργάνωσης δεν δίσταζαν να εφαρμόσουν τακτικές εκφοβισμού, σε βάρος συγκεκριμένων στελεχών της υπηρεσίας που διενεργούσε τις εξετάσεις, όταν εκείνα προέβησαν σε εντατικούς και αιφνιδιαστικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα τη σύλληψη αρκετών εξεταζόμενων.

    Συνολικά, υπολογίζεται ότι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης, πέτυχαν να χορηγήσουν με παράνομο τρόπο 340 άδειες ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Όλα έτσι είναι. Και οικοδομικές άδειες και έσπα και διορισμοί και μκο και μεταθέσεις και αναθέσεις και χειρουργικές επεμβάσεις και κρατικές άδειες κλειστών επαγγελμάτων και και… Που ζείτε εσείς; Δεν μας λέτε κάτι νέο. Ζούμε στην χώρα της σφραγίδας και του χαρτιού και της βεβαίωσης. Λογικό να υπάρχουν τα ανωτέρω. Το πρόβλημά μας Στέφανε είναι η φτώχεια, αυτά που λες τα ξέρουμε και δεν κόβονται…

    2. Να ψαξετε σε ολους τους νομούς στην ελλαδα (θρακη, μακεδονια,κλπ) για να δειτε τι συμβαινει με τα διπλωματα οδηγησης.
      Επισης καντε ελεγχο καταθεσεων σε ιδιοκτητες σχολων οδηγων…..

    3. Γι’ αυτό βλέπεις πάκι με φτιαγμένα αυτοκίνητα που βγαίνουν βόλτες και την πέφτουν σε ανήλικα κοριτσάκια ενώ κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να τους ελέγξει καθότι οι περισσότεροι κινούνται με πάκους από 100αρικα που είναι και ένδειξη πως μιλάμε για μαύρο χρήμα και όχι τα 50αρικα που κυκλοφορούν στην αγορά μέσω των ATM. Η αστυνομία του αλβανογενή (έχει καθαρό αλβανικό επώνυμο) ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικού ενδιαφέρεται περισσότερο αν κάποιος κάνει λάθος τα pronouns ενός π..στη παρά το αν κυκλοφορούν αλλοδαποί και Έλληνες δολοφόνοι, βιαστές, κλέφτες, ληστές και απατεώνες…

    4. Όλοι η γύφτοι και όλα τα διάφορα αλλοδαπά κατακάθια που ειναι στην Ελλάδα δεν αναρωτήθηκες πως έχουν πάρει διπλώματ; Ούτε να γράφουν ούτε να οδηγούν γνωρίζανε? Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

    5. Βαλτους 50 χρονια φυλακη . Να το σκεφτουν καλυτερα οι επομενοι… Εγκληματιες γαμο τη φαρα σας

    6. Για αυτο τα εχουν κανει τοσο δυσκολα για να λαδωνονται.Να αναγκαζετε ο εξεταζομενος να λαδωνει για να περνει το διπλωμα. Φυσικα ενας αλοδαπος ειναι αδυνατον να παρει διπλωμα γιατι δεν γνωριζει Ελληνικα .Οποτε οι Αλβανοι κυκλοφορουν χωρις διπλωμα και οποιονπαρει ο χαρος .

    7. ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΓΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠ!!! ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ. Ο ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΑΚΗΣ ΓΥΦΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΦΑΛ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΚΑΤΑ. “…ΑΔΙΑΦΟΡΏΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ…”… ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ!!! ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!!! ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΠΟΛΤΟ

    Comments are closed.