ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΜΑΣ “ΚΟΠΑΝΑΕΙ” Ο ΣΥΨΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ! “LOCKDOWN” ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ – Η ΖΩΗ ΘΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΜΟΛΙΣ ΜΑΣ ΜΠΗΞΟΥΝ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ [ΒΙΝΤΕΟ]

    Κοινοποίηση:
    nikolaos_sypsas11

    Η στιγμή που θα ανοίξουν τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ «θα αργήσει λίγο», τονίζει ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, σημειώνοντας ότι «η διασκέδαση δυστυχώς είναι υπερμεταδότης του ιού».

    Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και σε πλήρη “δράση” τρομοκρατίας, προειδοποίησε πως όταν ανοίξει η κοινωνία, όσο ανοίξει, την ίδια μέρα θα αρχίσει ξανά η μετάδοση του ιού και η διασπορά του και μετά από δύο εβδομάδες θα δούμε πάλι αύξηση των κρουσμάτων.

    Λες και τα κρούσματα έχουν μειωθεί…

    Συνεπώς δεν είναι τόσο εύκολο κι απλό να ανοίξουν τα πάντα, συνεχίζει. Πρέπει να ανοίγει μόνο ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο και εφ΄οσον το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες και κυρίως το σύστημα υγείας.

    «Όσο και να θέλουμε υπάρχουν σκληρά νούμερα και κάποιες αντικειμενικές αλήθειες που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε», είπε αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας και οι ΜΕΘ από ασθενείς με κορονοϊο.

    «Δεν έχουμε διαστροφή να κλείσουμε τα πάντα, προσπαθούμε να περισώσουμε ανθρώπινες ζωές», είπε με έμφαση.

    Αναφέρθηκε εξάλλου στους λόγους για τους οποίους δεν βλέπουμε να πέφτουν τα κρούσματα: Στη μεγάλη διασπορά που έγινε από τον Οκτώβριο, στο γεγονός ότι το «lockdown» που κάνουμε δεν είναι πολύ βαρύ αλλά light και στον καιρό που ψυχραίνει και τα παράθυρα κλείνουν. «Μπήκαμε στα σπίτια μας με τον κορονοϊό στο δεύτερο κύμα, κουβαλώντας τον ιό και διασπείροντας τον στις οικογένειές μας», τονίζει ο κ. Σύψας.

    Το δεύτερο κύμα ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν πολύ σκληρό και πρέπει να το διαχειριστούμε με προσοχή.

    Ειδικότερα για το lockdown μετά τον Οκτώβριο τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με του Μαρτίου, αναφερόμενος για παράδειγμα στο μποτιλιάρισμα που υπάρχει στους δρόμους και στην μεγάλη κινητικότητα του κόσμου. «Η κινητικότητα σημαίνει διασπορά», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δίνονται πολλές επιλογές στους πολίτες αναφορικά με τα sms.

    Το μόνο μέσο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον ιό μέχρι την Άνοιξη είναι το lockdown, το οποίο είναι αποτελεσματικό όταν είναι πολύ ισχυρό. Από την άλλη πλευρά ο κόσμος έχει κουραστεί κι αγανακτήσει, συνεπώς δεν θα πρέπει να πάμε σε πιο αυστηρά μέτρα αλλά να τηρήσουμε αυτά που ισχύουν,υπογράμμισε ο κ. Σύψας. Οι πολίτες θα πρέπει να πουν «όχι» στην κατάχρηση των sms και στις συγκεντρώσεις στα σπίτια.

    Σημείωσε εξάλλου ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown «ακορντεόν». Στόχος είναι έστω με αυτήν την λύση να φθάσουμε στην Άνοιξη χωρίς απώλειες.

    Σχετικά με την εισήγηση που θα κάνει, τονίζει ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία από τα κρούσματα και την κατάσταση στις ΜΕΘ «τα πράγματα δεν φαίνονται αισιόδοξα για αυτήν την εβδομάδα». «Η πίεση στο σύστημα υγείας θα δείξει πώς θα ανοίξουμε. Εάν η κάλυψη των ΜΕΘ πέσει από το 86% που είναι σήμερα κάτω από το 70% τότε μπορούμε να συζητήσουμε λελογισμένο άνοιγμα». «Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτός είναι ο πιο ισχυρός δείκτης για να πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον» σημείωσε. Εάν οι διασωληνωμένοι ήταν κάτω από 500 θα ανοίγαμε πιο εύκολα, συμπλήρωσε.

    Τέλος Άνοιξης με αρχές Καλοκαιριού θα χαλαρώσουμε λόγω εμβολιασμών. Τον Ιανουάριο αναμένονται να γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί, ενώ όπως εκτιμά, μέτρα θα έχουμε μέχρι το καλοκαίρι.

    Κάλεσε όλους και ιδίως τους νέους να εμβολιαστούν ώστε να χτίσουμε τείχος ανοσίας. «Εάν εγκριθεί το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές και θα εμβολιαστώ πρώτος» είπε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, σημείωσε με νόημα πως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός στην Ελλάδα, αλλά αυτό θα συμβεί στην πράξη.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Οταν οι υποκαθιστούν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ,
      Ε τότε……….. χάθηκε το τραίνο!
      ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ

    2. Οταν στριμώχνεσε σε άλλες συζητήσεις επικαλείστε ότι είναι παγκόσμιο….τώρα ξανά πάλι όταν στριμώχνεστε, και σας ρωτάνε ότι οι άλλες χωρες ανοίγουν το lockdown εσείς επικαλείστε δεν μας ενδιαφέρουν τη κάνουν οι άλλες χώρες ,μας ενδιαφέρει και κάνουμε εμείς εδώ, <>….
      το ψεμα πρεπει τα ξερεις να το πεις,αλλιως ΑΣΤΟ………….

    3. Ρε βρυκολακα Συψα…γιατι δεν ρωτας το αφεντικο σου τον Δρακουμελ junior γιατι δεν εφτιαξε ΜΕΘ απο την προηγουμενη καραντινα…ειχε 8 μηνες μπροστα του.
      Και οσον αφορα τις ΜΕΘ… υπαρχει επαρκες προσωπικο νοσηλευτων/τριων για να ρυθμιζει τα οξυγονα ή τα ρυθμιζουν μονοι τους οι αρρωστοι;
      Αντε γιατι…το παραξεφτιλησατε…!
      Παλιοκηφηνες!

    4. Καμαρώστε σατανικη όψη γεμάτη σαδισμό ….

    5. Όσο δεν ανοίγει μύτη, τόσο θα μας χοροπηδάνε κάτι Σύμψιδες. Εφόσον τους ανεχόμαστε, καλά μας κάνουν.

    6. Φοβούνται τα ψεκς μη τους χώσουν εμβόλιο και γίνουν ζόμπις λες και τώρα δεν είναι..χαχαχα Άσε που θα έχουν και τσιπάκια τα εμβόλια και θα βλέπει η ΝτΠ τι ψηφίζουν με σύνδεση 5G χαχαχαχαχα Θα συνδέεται το τσιπάκι με το 5G και τα μάτια μας θα λειτουργούν ως κάμερες δια μέσω του τσιπακίου και έτσι θα βλέπει η ΝτΠ πως ψηφίζουν χρυσή αυγή και θα τους μπαγλαρώνουν για να κάνουν παρέα στον Κασιδιάρη και τον Μιχαλολιάκο. Ωιμέ.

    7. Σύψα Κάνε το εμβόλιο του θανάτου και πέθανε.

    8. Βιάζονται τα καημένα ψεκς να πάνε στα σκυλάδικα.. Δεν αντέχουν χωρίς αυτά. Που να είχαμε δηλαδή και μπόλεμο με τα μόγγολα. Αντιαρβυλικό κίνημα θα έκαναν γιατί θα τους έκοβαν οι αρβύλες. Που να τρέχεις τώρα να πάρεις την Μπόλιν και να σου πονάνε και τα ποδαράκια.

      1. Pacman τράβα γαμησου βλάκα κ φέρε κ την είσπραξη καραγκιόζη.

      2. Δαπιτακο, τα μπουζούκια και τα σκυλάδικα εσείς τα ταϊζετε. Πες μαζί με το κουπόνι να σου βάλουν και μια κάρτα στο κινητό.

    9. Τα αυστηρά μέτρα θα συνεχίσουν και μετά τους επαναλαμβανόμενους εμβολιασμούς,μη σας παραμυθιάζουν.

    10. Τόν Σύψα τόν μεταλλαγμένο χάρο πρέπει νά τόν ντύσουν νεκρεθάφτη καί νά τόν στείλουν στήν εκπομπή τού Σιώρ Ευαγγελάτου μέ τούς ψεύτικους τάφους.Θά ήταν η ιδανική συμπλήρωση.
      Γιάννης Λάκων

    11. ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΟΠΑΝΗΜΑ ΘΑ ΦΑΕΙ , ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ . ΓΟΥΡΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    12. ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ… ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ??? ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ??? ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΥΠΝΟ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!!

    13. Σύψα …μπορείς να τα κλεισεις όλα και δια παντός. .
      Εμβόλιο απλά ..ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ.!!
      Σύψα..Ο χειρότερος από το δήμιο είναι ο βοηθός του..Και είστε πολλοί οι βοηθοί αυτοί τη φορά. .
      Σύψα. .Τον τρόπο που θα πεθάνω θα τον επιλέξω ΕΓΩ…Και μάντεψε ποιον τροπο θα επιλέξω. .!!!!

    14. Αυτό ήταν, έβαλαν τα πρόβατα στο μαντρί μέχρι τη σφαγή.

    15. Αλήθεια τώρα εμείς θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια????? Θα χουμε το κάθε αλήτη να να καθορίζει τις ζωές μας; ρε άχρηστοι αφού βλέπετε ότι το lockdown δεν είχε καμία επιτυχία γιατί βασανιζετε τους ανθρώπους; ούτε στα χειρότερα ψυχολογικά θρίλερ δεν κάνουν αυτά που κάνετε.

    16. ΨΟΦΑ ΒΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ. ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΨΟΦΙΜΙ. ΒΡΕ ΟΥΣΤ!

    Comments are closed.